Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Ούτε το ΓΕΩΤΕΕ ρωτάει, ούτε την ΓΕΣΑΣΕ



Τελικά ποιόν ρωτάει ο Υπουργός και καταρτίζει ακόμα (δύο χρόνια μετά την έναρξή του και ακόμα δεν το έχουμε δει) το Πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζης (2007-2013);
Μήπως να βάλουνε ράσα οι Γεωτεχνικοί και οι Αγρότες για να τους αποδεχθεί ο υπουργός;

ΓΕΩΤΕΕ_24/09/2008. Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013

Κύριε Υπουργέ

Επισημαίνουμε ότι μέχρι σήμερα το Επιμελητήριο δεν έχει κληθεί να συμμετέχει σε καμία σχετική σύσκεψη ή διαβούλευση (γεγονός που ισχύει και για τα υπόλοιπα προς υλοποίηση μέτρα της 4ης Προγραμματικής Περιόδου), παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται τόσο από την κοινοτική νομοθεσία (η οποία επιτάσσει «εταιρική διαβούλευση» σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης των σχετικών μέτρων και πολιτικών), όσο και από την εθνική (σύμφωνα με την οποία το ΓΕ&Τ.Ε.Ε. αποτελεί Σύμβουλο της πολιτείας σε θέματα αγροτικής οικονομίας, πολιτικής και ανάπτυξης).


Νέο κρούσμα αυταρχισμού και ιδιοκτησιακής αντίληψης της εξουσίας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΣΑΣΕ. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «ενώ η ΓΕΣΑΣΕ ζήτησε από τον υπουργό με επιστολή της μία συνάντηση για να συζητηθούν τα προβλήματα του 3ου και 4ου ΚΠΣ, ο κύριος Κοντός αποφάσισε την εξαίρεση της ΓΕΣΑΣΕ από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΚΠΣ!!

Ο λόγος για τον οποίο ο Υπουργός προβαίνει σε αυτή την ενέργεια είναι προφανής : δεν θέλει μια ενοχλητική φωνή που επισημαίνει το αλαλούμ των υπηρεσιών που προΐσταται και την ανακολουθία των λόγων και πράξεων του.
Η ΓΕΣΑΣΕ ξεκίνησε διαδικασίες νομικής προσφυγής για την ακύρωση της κατάφωρα αντιδημοκρατικής απόφασης του Υπουργού, που πέραν των άλλων αντιβαίνει το Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο.
Η ΓΕΣΑΣΕ θα επαναλάβει και πάλι ότι παρά τις όποιες μεθοδεύσεις σε βάρος της θα εξακολουθήσει να υπάρχει ακόμα και όταν ο κύριος Κοντός θα είναι μια θλιβερή ανάμνηση Υπουργού».

Οι Γεωτεχνικοί και ο Υπουργός


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΓ, ΠΟΣΕΓ, ΠΕΓΔΥ
Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2007-20 13
Ο κ. Κοντός βάζει την χώρα και τους Αγρότες σε περιπέτειες.
Τα συνδικαλιστικά όργανα των Γεωτεχνικών, ΠΟΣΓ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων), ΠΟΣΕΓ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων), ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων), ΠΕΓΔΥ (Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων), συναντήθηκαν και συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αγροτικό τομέα και τις σχέσεις ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τους Γεωτεχνικούς, του Δημοσίου και. του Ιδιωτικού. τομέα.
Η Εκτίμηση όλων είναι ότι υπάρχει μία διαρκής προσπάθεια από τον κ. Κοντό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσωπικά, να απαξιώσει τον ρόλο των Γεωτεχνικών.
Σε μία περίοδο που ενδέχεται επιτέλους να αρχίσει η εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2007-20 13, η σχεδιαζόμενη «πολιτική» από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όχι μόνο δεν χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακή φιλοσοφία, πρακτική και στόχευση αλλά περιλαμβάνει αποκλειστικά μεθοδεύσεις για την λεηλασία των πόρων του προγράμματος στο βωμό εξυπηρέτησης μιας αποτυχημένης πελατειακής λογικής, και συμπόρευσης με τις λανθασμένες επιλογές και εκτιμήσεις ενός τμήματος της ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ. Πρόκειται για μία πολιτική που βλάπτει βάναυσα τα συμφέροντα των αγροτών, παραβιάζοντας τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς αλλά και την Ελληνική Νομοθεσία.
Ο κ. Υπουργός απαξιώνει την εταιρική σχέση και αρνείται να δεχτεί την ηγεσία του ΓΕΩΤΕΕ και των συνδικαλιστικών οργάνων των Γεωτεχνικών, αγνοεί την επιστημονική γνώση και τον ρόλο των Γεωτεχνικών (και «επιλέγει» τους συνομιλητές του).
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Γεωτεχνικοί λειτουργώντας με βάση την Επιστημονική τους γνώση και σεβόμενοι το καθήκον που επωμίζονται είτε σαν ελεγκτές, είτε σαν μελετητές, είτε σαν εφαρμοστές, είτε σαν σύμβουλοι, είτε με την άσκηση των καθηκόντων τους ως εκτελεστικά όργανα της Πολιτείας αλλά Και της Ε.Ε., ορθώνονται ως φυσικό εμπόδιο στην επιδιωκόμενη και ασκούμενη πολιτική του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αγγίζει πολλές φορές τα όρια της παρανομίας προκειμένου να πετύχει τους μικροπολιτικούς του στόχους.

Οι Γεωτεχνικοί είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι και ικανοί επιστήμονες να σχεδιάσουν και εφαρμόσουν την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, να ελέγξουν την Ποιότητα των τροφίμων και να διαφυλάξουν Το περιβάλλον.
Αντίθετα ο κ. Υπουργός με την ασκούμενη λαϊκίστικη πολιτική προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες του για την άσκηση και για τα επιζητούμενα αποτελέσματα της αγροτικής πολιτικής στους αγρότες, προσπαθώντας να τους ξεκόψει από τους φυσικούς τους συμμάχους-συνεργάτες και επιστημονικούς καθοδηγητές που «φύση και Θέση» είναι οι Γεωτεχνικοί
ο κ. Υπουργός με τις πράξεις του και τις αποφάσεις του δημιουργεί γενικότερη αναταραχή σε όλους τους εμπλεκόμενους, βάζει σε περιπέτειες τους αγρότες και καταστρατηγεί συνειδητά την Κοινή Γεωργική Πολιτική παραβιάζοντας το κανονιστικό πλαίσιο της Ε.Ε.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι:
- Η Σύνταξη των Υπουργικών αποφάσεων που αφορούν το πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013 και την εφαρμογή του Κανονιστικού Πλαισίου της Ε.Ε. έχει ουσιαστικά ανατεθεί σε «εξωτερικούς συνεργάτες» με αποτέλεσμα πολλές αποφάσεις να είναι νομικά και τεχνικά στον αέρα.
- Η Στελέχωση των Γεωτεχνικών υπηρεσιών από μη γεωτεχνικούς για Θέματα αρμοδιότητας γεωτεχνικών όπως οι έλεγχοι των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Γεωργικού τομέα, έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε ως χώρα, μακράν οι πρωταθλητές σε κάθε είδους επίπληξη, πρόστιμο, καταλογισμό ή επιτήρηση από την Ε.Ε.
- Η μεθοδευμένη αποστελέχωση των Δημοσίων υπηρεσιών από Γεωτεχνικούς, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΛΑΤ, στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΙΤΑΑΤ, και στις Νομαρχιακές Διευθύνσεις Γεωργίας και ο ρόλος των Γεωτεχνικών για την παρακολούθηση, την καθοδήγηση, τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την ποιότητα της υλοποίησης και τον έλεγχο για την ορθή εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη συνειδητά από τον κ. Κοντό υποβαθμίζεται
- Η απαξίωση των Γεωτεχνικών Μελετητών-Συμβούλων και η ουσιαστική κατάργηση του συμβουλευτικού και του επιχειρησιακού ρόλου αυτών, οδηγεί σε επενδυτικές περιπέτειες τους αγρότες
- Η προσπάθεια του κ. Κοντού να δυσφημίσει και να εμφανίσει ως εκμεταλλευτές τους επαγγελματίες Γεωτεχνικούς του Ιδιωτικού τομέα που παρέχουν αγροτικά εφόδια και στηρίζουν τεχνικά και οικονομικά στην πράξη το αγροτικό κόσμο, είναι εκ του πονηρού και γίνεται γιατί Θέλει να μεταφέρει σε άλλους τις δικές του ευθύνες για το κατάντημα και την οικονομική εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου.
-Η επιτήρηση της χώρας και .τα υπέρογκα πρόστιμα (πάνω από Ι δις Ευρώ) που μας επιβάλλονται για προβληματική εφαρμογή του ΟΣΔΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μοναδικό επίτευγμα και προσωπική «επιτυχία» του κ. Κοντού.
- Ο κ. Κοντός προσπαθεί να υλοποιήσει το ΠΑΑ στα πλαίσια του: «εξυπηρετώ τους υποτακτικούς και φίλους και απαξιώνω τους ανυπότακτους και αντιπάλους Γεωτεχνικούς που μου χαλάνε την πιάτσα». Αυτή του η πρακτική είναι βέβαιο ότι Θα οδηγήσει σε καταλογισμούς και πρόστιμα στην χώρα και σε νέες περιπέτειες τους αγρότες.
1 Ο κ. Κοντός έχει την αντίληψη ότι τα σοβαρότατα Θέματα της παραγωγικής και της ποιότητας των τροφίμων, της διαχείρισης και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν χρειάζονται Γεωτεχνική εποπτεία και στήριξη αλλά Θα επιτυγχάνονται με αφελείς εγκυκλίους και αβάσιμες Υπουργικές Αποφάσεις από τον ίδιο.
Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση της παρανομίας (υπηρεσίες χωρίς δελτία παροχής, χωρίς φορολόγηση και απόδοση ΦΠΑ) και την παράλειψη τήρησης των δεσμεύσεων (πολλαπλή συμμόρφωση κλπ), δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα στο Γεωργικά τομέα της Χώρας που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για όλους και κυρίως τους ‘Έλληνες αγρότες, τον ‘Έλληνα καταναλωτή, τον Έλληνα φορολογούμενο και το Περιβάλλον.
Το Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ στη συνεδρίασή του στις 16-10-08, άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων, λαμβάνοντας σοβαρές αποφάσεις για την αντίδραση στη δρομολογούμενη διάλυση του Γεωργικού Τομέα την χώρας από τον κ. Υπουργό.
Προς την αυτή κατεύθυνση ετέθη το Θέμα και την 23-10-2008, στην σύσκεψη του προεδρείου του ΓΕΩΤΕΕ με τους εκπροσώπους, των Παραρτημάτων του ΓΕΩΤΕΕ και τα προεδρεία των Γεωτεχνικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η κοινή δράση όλων των Γεωτεχνικών φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «πελατειακή προχειρότητα» με την οποία προσπαθεί να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013 ο κ. Κοντός.
Ο Γεωτεχνικός κόσμος έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και τις προτάσεις, για την Αγροτική Ανάπτυξη και δεν ενδιαφέρεται να είναι ευχάριστος στον κ. Υπουργό, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε σωστά και αποτελεσματικά στην υλοποίηση του «Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη, 2007-20 13» και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τους Αγρότες, το περιβάλλον, τους καταναλωτές και την χώρα.
ΠΟΓΕΔΥ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δ. Υπαλλήλων
ΓΙΟΣΓ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων
ΠΟΣΕΓ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων
ΠΕΓΔΥ, Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Είναι πολλά τα λεφτά, 25 εκατομύρια Ευρώ για το ΟΣΔΕ


Λέγαμε και εμείς, μην του πολυζητάτε χρήματα για αυξήσεις και επιδόματα του Κοντού και του ανεβάζετε την πίεση.
Εντάξει διόρισε τον γιο του στο Υπουργείο, διόρισε και τον πατέρα του στο Δ.Σ. της ΣΕΚΕ τώρα θα ηρεμήσει. Με τόσες εκτάσεις που πήραν οι μοναχοί μπορεί να σώθηκε και η ψυχή του , η ευλογία του Βατοπεδίου έχει αγκαλιάσει πλέον όλο το Υπουργείο μας.
Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί ιδιώτες που δεν έχουν σωθεί ακόμη, αλλά κάτι μπορεί να κάνει και γι αυτούς.
Έρχεται νέο κονδύλι 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το ΟΣΔΕ....
Αν δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει αυτό το ποσόν, σας λέω ότι είναι ίσο με τις ετήσιες αποδοχές περίπου χιλίων (1000) ατόμων (αν παίρνουν 25000 τον χρόνο μικτά). Σιγά όμως μην διορίσει ένα ποσοστό από αυτόν τον αριθμό και κάνει την δουλειά του, σιγά μην βάλει να γίνεται αυτή η δουλειά από τους ήδη διορισμένους συναδέλφους, που τους αφαιρεί συνεχώς τα αντικείμενα. Η δουλειά θα γίνει όπως στο Βατοπαίδιο.
Οι Δημόσιες υπηρεσίες είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη έτσι όπως την θέλουν οι κυβερνώντες.Το Κράτος το αντιλαμβάνονται με έναν και μόνο τρόπο, να πουλάει όσο - όσο και να αγοράζει πανάκριβα. Ο ρόλος του Υπουργού είναι να προΐσταται στο παζάρι και να κανονίζει το νταλαβέρι . Ο ρόλος του κράτους για αυτούς είναι πλέον μόνο ο ρόλος του διαπραγματευτή και των φίλων του, δηλαδή κράτος είναι πλέον μόνο ο Υπουργός.
Ο Δρυς δημιούργησε εταιρείες απο το πουθενά, για να κάνει το κτηματολόγια. Το κτηματολόγιο δεν έγινε αλλά τα χρήματα πληρώθηκαν. Μετά ανέλαβαν οι Ενώσεις να διορθώσουν το κτηματολόγιο, το κτηματολόγιο πάλι δεν έγινε αλλά τα χρήματα συνέχισαν τα δίνονται, τώρα οι δουλειές μεγάλωσαν θέλουν διεθνή διαγωνισμό, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε όχι μόνο το 10% αλλά το 25% των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.
Άν είχαν αναθέσει στις Υπηρεσίες του Υπουργείου την όλη υπόθεση η δουλειά θα είχε γίνει χωρίς να την πληρώνουν σήμερα οι αγρότες και με πολύ λιγότερα χρήματα, αλλά το ζήτημα είναι δυστυχώς άλλο, οι υπουργοί θέλουν να κάνουν τους τροχονόμους στο κυβερνητικό χρήμα και όχι να οργανώνουν την δημόσια διοίκηση.

Τι γίνετε ρε παιδιά θα κάνουμε εμείς καμιά κινητοποίηση για αυτόν τον διαγωνισμό ή δεν μας νοιάζει; τι έχει να πει το Δ.Σ. μας για αυτά.
Απο Αγρότυπο

Αρχές Νοεμβρίου ο νέος διαγωνισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ για ΟΣΔΕ - 24/10/2008 Μια ΚΥΑ ήταν η αιτία να αναβληθεί ο διαγωνισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ με θέμα «Υπηρεσίες συγκέντρωσης, εισαγωγής και επεξεργασίας στοιχείων των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για τα έτη 2009, 2010, 2011 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η ΚΥΑ που αφορά το νόμο για τα κτηνιατρικά, θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα και αρχές Νοέμβρη (περίπου 5/11) θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Πρόβλημα χρόνου δεν φαίνεται να υπάρχει αφού ο διαγωνισμός πρέπει να ολοκληρωθεί δύο μήνες πριν τα μέσα Απριλίου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα υπάρξουν μεταβολές στη διαδικασία του νέου διαγωνισμού, για την αποφυγή των ενστάσεων, αλλά όπως φαίνεται έχει παρθεί η τελική απόφαση, τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης να καταβληθούν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μέσα από ένα ΟΣΔΕ, που θα το αναλάβει ένας ανάδοχος μετά από διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση.
Θυμίζουμε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είχε προκηρύξει για τις 29 Οκτωβρίου διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή του αναδόχου για τη συγκέντρωση, ηλεκτρονική εισαγωγή και επεξεργασία των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης της καινούργιας ΚΑΠ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, για την προσεχή τριετία 2009, 2010 και 2011.
Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμό του έργου είναι 25.000.000,00 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και θα ανατεθεί με βάση την συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά. Αν ο προμηθευτής στον οποίο έγινε η κατακύρωση ανάθεσης δεν προσκομίσει την εγγύηση καλής εκτέλεσης ή δεν προσέλθει για την υπογραφή της σύμβασης χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δύναται να τον κηρύξει έκπτωτο με ολική ή μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής. Στην περίπτωση αυτή ο Οργανισμός απευθύνεται στους άλλους προσφέροντες κατά σειρά κατάταξης ή μπορεί να κινήσει νέα διαδικασία πρόσκλησης προς υποβολή προσφορών.
Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας διενεργείται διαγωνισμός για την ανάληψη του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια το έργο ανατίθετο απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, ρήτρες και προδιαγραφές στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών μέλη της.

Σταύρος Παϊσιάδης

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Τσακώνονται ποιός θα πάρει "τα διόδια των επιδοτήσεων" οι Ενώσεις με τους Ιδιώτες

Η Ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων είναι μια γερή "μπίζνα" , προβλέπει εισπράξεις, χωρίς έλεγχο απόδοσης έργου . Γι αυτόν τον λόγο, τα πρόστιμα για το ελλιπές ΟΣΔΕ είναι συνεχή απο την Ε.Ε.στην χώρα μας.
Τα χρήματα των αγροτών πέφτουν κάθε χρόνο στα ταμεία των Ενώσεων για να τα διαχειριστούν αυτές μετά, όπως επιθυμούν.
Φέτος βέβαια πλάκωσαν και οι Ιδιώτες που θέλουν μερίδιο στην λεηλασία των χρημάτων των αγροτών και κοντράρουν την λύση "Ενώσεις".

Την πιο απλή λύση να γίνεται ενεργοποίηση μόνο όταν υπάρχει διαφοροποίηση από την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, δεν την έχει σκεφτεί κανένας.
Την λύση να γίνεται η ενεργοποίηση στις υπηρεσίες των Νομαρχιών δωρεάν πάλι κανένας δεν την σκέφτηκε. Ας τους στείλουν ακόμα και στα ΤοΚΑΑ που φτιάχτηκαν όπως λένε, για την εξυπηρέτηση των αγροτών.
Το ζήτημά τους όμως, δεν είναι να βρεθεί απλή λύση, αλλά πως θα πάρουν από τους αγρότες με το ζόρι τα χρήματα και πως θα τα μοιράσουν.
Δείτε σκηνές από τον καυγά Ενώσεων - Ιδιωτών και πως το ΤΕΕ των μηχανικών μπαίνει στο θέμα ΟΣΔΕ

____________________________________________________________________
ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΕ ΚΟΝΤΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες μας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε ΔΕΚΤΗ την αίτηση ΑΚΥΡΩΣΗΣ του διαγωνισμού για το ΟΣΔΕ ( που ήθελαν να το δώσουν , για τα επόμενα 3 χρόνια μάλιστα !!!)

Κατόπιν τούτου, δεν ΠΕΡΑΣΑΝ οι προσπάθειες για «φωτογραφικές» αναθέσεις στην ουσία, μέσω διαγωνισμού όμως !!!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΕ ΚΟΝΤΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΕΔΙΑ………
ΚΑΙ ΣΤΟ κ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥΣ……………….

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ …ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΟΤΙ

………το γινάτι, βγάζει μάτι ………….. λένε στα χωριά μας !!!

πηγή:Ε.Γ.Μ.Ε.Σ.Ε(Ένωση Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδος-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων)
__________________________________________________________________
Βέβαια η Ε.Γ.Μ.Ε.Σ.Ε. το καλύτερο το κρατάει για το τέλος
__________________________________________________________________
Για να ακυρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το διαγωνισμό για το ΟΣΔΕ , δούλεψαν εταιρείες Μηχανικών- Τοπογράφων , και το ΤΕΕ ?

Όλα αυτά αναφέρονται στην απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ !!!

Δηλαδή οι ενστάσεις από το ΤΕΕ, και από εταιρείες μηχανικών.

Μήπως είπατε κάτι για ΓΕΩΤΕΕ, ή για ….σοβαρές και βαρύγδουπες συνδικαλιστές παρατάξεις γεωτεχνικών ?

Πουθενά δεν φάνηκαν, …….ούτε ένα χαρτί για την τιμή των όπλων (….ρε γαμώτο )
-->



η σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ
για την ακύρωση του Διαγωνισμού ΟΣΔΕ


Ποιός θα πληρώσει τον λογαριασμό για το μεγάλο φαγοπότι;

Απο το press-gr.blogspot.com>
Βασικές υπογραφές για το σκάνδαλο Βατοπεδίου μπήκαν στο Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι καταγγελίες στην δικογραφία για το Βατοπέδιο και οι μηνύσεις είναι αποκαλυπτικές...

Από τον Στέλιο Φαρμάκη
.
Οι πρώτες μηνύσεις υπηρεσιακών παραγόντων, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου μετά την απσοτολή της δικογραφίας στη Βουλή, είναι ηδη γεγονός...
Πριν από λίγη ώρα κατατέθηκε μήνυση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστόδουλου Μπότσιου κατά του παρέδρου Β. Κουρούμαλη ο οποίος είχε καταθέσει σε βάρος του ότι κατέστρεφε επί δύο ημέρες σχετικά έγγραφα μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο... (Διαβάστε εδώ). Ο ίδιος το διαψεύδει, όπως και κάθε άλλη παράνομη εμπλοκή του στην υπόθεση. Οι δύο τους -Μπότσιος και Κουρούμαλης- ήταν συνεργάτες στο υπουργείο και τώρα η εξέλιξη της υπόθεσης τους έκανε αντιδίκους...


Το Press-gr εξασφάλισε το κείμενο της μήνυσης και το δημοσιεύει αυτούσιο.



Ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών
ΜΗΝΥΣΗ Του Χριστόδουλου Μπότσιου του Αλεξίου, Νομικού Συμβούλου του Κράτους, κατοίκου Αθηνών και στην οδό Αχαρνών, αριθμός 2.
ΚΑΤΑ Του Βασίλειου Κουρούμαλη του Κωνσταντίνου, Παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κατοίκου Μελισίων Αττικής Αθηνών και στην οδό Πετροπούλου, αριθμός 13.
*************
Ι. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
1. Την 17-10-2008 ο μηνυόμενος κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, κ. Ευσταθίας Σπυροπούλου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, τα ακόλουθα: «Υπηρετώ στο Υπουργείο Γεωργίας από τον Οκτώβριο του 2004. Από τότε σύχναζαν στο γραφείο του Νομικού Συμβούλου οι φερόμενοι ως εκπρόσωποι της Μονής Βατοπεδίου, που όπως έμαθα εκ των υστέρων επρόκειτο για τον πατέρα Εφραίμ και Αρσένιο. Αυτό συνέβαινε μέχρι την Άνοιξη του 2008. Από τότε δεν τους ξαναείδα, διότι ξέσπασε το σκάνδαλο. Οι επισκέψεις τους ήταν κατά περιόδους έντονες, άλλοτε καθημερινές, άλλοτε μία φορά την εβδομάδα, άλλοτε πέντε φορές τον μήνα, σε συχνή βάση για όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά άλλωστε έβλεπα εγώ. Στην αρχή δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε κάποιο σκάνδαλο. Στην πορεία όμως άρχισε να ακούγεται ότι κάποιο σκάνδαλο υπάρχει. Αντίστοιχες επισκέψεις στο Άγιο Όρος έκανε και ο Νομικός Σύμβουλος, κ. Μπότσιος, ο οποίος είναι ο εισηγητής δύο κρίσιμων γνωμοδοτήσεων, η μία του 2004 και η άλλη του 2008. Επίσης είναι αυτός, ο οποίος πήρε εντολή από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ, κ. Μπακάλη, να εκπροσωπήσει το Δημόσιο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Ξάνθης, περί τις αρχές Ιουνίου του 2008, κάτι το παράδοξο και πρωτότυπο, καθότι νομικός σύμβουλος δεν πάει στα Πρωτοδικεία, δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Δεν γνωρίζω αν είναι πράγματι εντολή από τον κ. Μπακάλη, ο οποίος είναι ένας εντιμότατος άνθρωπος, ήθελε να μετακινήσει από το Υπουργείο Γεωργίας τον κ. Μπότσιο, αλλά κάποιοι πάνω από τη θέλησή του τον εμπόδιζαν. Πιστεύω πλέον ότι πάνω από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ πρέπει να ήταν κάποια ισχυρή παρέμβαση, η οποία στήριζε και τον κ. Μπότσιο, ο οποίος ο ίδιος ακόμη και τώρα ισχυρίζεται ότι “εμένα δεν με κουνάει τίποτε, έχω ισχυρούς προστάτες”. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ο κ. Μπότσιος μαζί με την γραμματέα του κ. Ζαχάκη επί δύο μέρες κατέστρεφε εκατοντάδες έγγραφα, τα οποία μάλιστα τα πετούσαν σε καλάθι απορριμμάτων του δρόμου. Στο γραφείο του νομικού συμβούλου κ. Κρόμπα, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί από τον Ιούλιο του 2008, είχε συσσωρεύσει χιλιάδες έγγραφα που αφορούσαν την όλη υπόθεση, τα οποία είναι ακόμη κλειδωμένα. Κάποιο διάστημα, πριν κλειδωθούν, επειδή αναζητούσα διάφορα βιβλία, έριξα μια ματιά σε αυτά τα έγγραφα από τα οποία πολλά ήταν άσχετα με έγγραφα του Δημοσίου. Υπήρχαν πολλά fax με σχέδια υπουργικών αποφάσεων, τα οποία διακινούντο με fax από τη Μονή Βατοπεδίου, τα οποία είχαν το χαρακτηριστικό να έχουν ημερομηνία δημοσίευσης ενώ το Fax είχε προγενέστερη. Πολλά από αυτά έφεραν σημειώσεις, οι οποίες είχαν ανταλλαγή μέσω του fax. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι ο νομικός σύμβουλος συνεργαζόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα με τους ηγουμένους της Μονής Βατοπεδίου. Κατά τη διάρκεια της δίκης στην Ξάνθη τον Ιούνιο 2008, ο κ. Μπότσιος πήρε μαζί του και τη συνάδελφο κ. Ελένη Λευθεριώτου, με την οποία είχε συντάξει τις προτάσεις του Δημοσίου. Η ίδια η κ. Λευθεριώτου πολλές φορές γύριζε αργά στο γραφείο και έλεγε δεν αντέχω άλλο διότι πρέπει να γνώριζε αρκετά πράγματα γύρω από αυτή την υπόθεση για αυτό άλλωστε και έφυγε από το συγκεκριμένο γραφείο. Εγώ γνωρίζω την απόφαση της Ολομέλειας του ΝΣΚ, η οποία είναι καταπληκτική και λύνει όλα τα προβλήματα γύρω από την υπόθεση της λίμνης Βιστωνίδας. Η συνάδελφος κ. Κεφάλα, εισηγήτρια της γνωμοδότησης έχει κάνει μία άριστη εργασία και πάνω σ’ αυτή έπρεπε να στηριχθούν τα πάντα.
Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω. Αναγνώσθηκε, βεβαιώθηκε, υπογράφεται.» (Βλέπε: σχετικό 1).
2. Η ανωτέρω Ένορκη Κατάθεση του μηνυομένου ενώπιον της Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Κ. Ευσταθίας Σπυροπούλου, περιέχει σωρεία συκοφαντικών ισχυρισμών, βρίθει ασύστολων ψευδών και λασπολογιών, ενώ ο μηνυόμενος κατά τον χρόνο κατάθεσης των εν λόγω συκοφαντικών ισχυρισμών τελούσε σε πλήρη γνώση της αναλήθειας των όσων καταθέτει ενόρκως και της βλαπτικότητας αυτών για την τιμή και την υπόληψή μου, είχε πρόθεση βλάβης της τιμής και της υπόληψής μου και αδιαμφισβητήτως επεδίωκε να προκαλέσει την ποινική και πειθαρχική δίωξή μου από τις αρμόδιες αρχές για τις διαλαμβανόμενες στην επίμαχη ένορκη κατάθεσή του αποδοθείσες σε εμένα ποινικώς και πειθαρχικώς κολάσιμες ενέργειες.
Β. Ειδικώτερον, στην προαναφερόμενη ένορκη κατάθεση του μηνυομένου αναγράφονται τα ακόλουθα:
α) Ο παριστάμενος ως αληθές γεγονός ισχυρισμός ότι
«Πιστεύω πλέον ότι πάνω από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ πρέπει να ήταν κάποια ισχυρή παρέμβαση, η οποία στήριζε και τον κ. Μπότσιο, ο οποίος ο ίδιος ακόμη και τώρα ισχυρίζεται ότι “εμένα δεν με κουνάει τίποτε, έχω ισχυρούς προστάτες”» είναι εξολοκλήρου ψευδής και προσβλητικός της τιμής και υπόληψής μου, ενώ ο μηνυόμενος τελούσε σε γνώση του εν λόγω ψεύδους και της βλαπτικότητας αυτού του ισχυρισμού για τη τιμή και την υπόληψη ενός πολίτη και ιδίως ενός ανώτατου δημοσίου λειτουργού, όπως είναι ένας Νομικός Σύμβουλος του Κράτους.
Το αληθές είναι ότι ουδέποτε ισχυρίσθηκα ενώπιον ουδενός ότι δήθεν διαθέτω ισχυρούς προστάτες, οι οποίοι δύνανται να μου εξασφαλίζουν την παραμονή μου στη θέση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, παρά την αντίθετη γνώμη του τότε Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Κ. Μπακάλη.
Αξιοσημείωτον είναι ότι από το έτος 2000 μέχρι το 2004 υπήρξα Νομικός Σύμβουλος του Κράτους στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ από το έτος 2004 μέχρι σήμερον είμαι Νομικός Σύμβουλός του Κράτους στο Υπουργείο Γεωργίας, όπερ αποδεικνύει ότι η παραμονή μου στη θέση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους επ’ ουδενί λόγω σχετίζεται με δήθεν παρεχόμενη σε εμένα προστασία από ισχυρούς υποστηρικτές μου. Τουναντίον το γεγονός ότι υπηρέτησα επί μακρόν χρόνον ως Νομικός Σύμβουλος του Κράτους στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Γεωργίας επί υπουργίας πολιτικών στελεχών τόσον του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσον και της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα επιτυχώς γενόμενος αποδεκτός και περιβαλλόμενος με την εκτίμηση, τόσον της διοικητικής ιεραρχίας όσον και της πολιτικής ηγεσίας των αναφερθέντων Υπουργείων, καθιστά πασίδηλον ότι η παραμονή μου στην θέση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στα ανωτέρω Υπουργεία οφείλεται αποκλειστικώς και μόνον στην επιστημονική αρτιότητα και κατάρτισή μου, στο ήθος μου, στην αμεροληψία και αντικειμενικότητά μου, στην εργατικότητά μου και στη συνδρομή όλων των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων ενός αποδοτικού και με αίσθηση καθήκοντος ανώτατου κρατικού λειτουργού στο πρόσωπό μου.
β) Ο παριστάμενος ως αληθές γεγονός ισχυρισμός ότι: «Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ο κ. Μπότσιος μαζί με την γραμματέα του κ. Ζαχάκη επί δύο μέρες κατέστρεφε εκατοντάδες έγγραφα, τα οποία μάλιστα τα πετούσαν σε καλάθι απορριμμάτων του δρόμου» είναι εξολοκλήρου ψευδής και προσβλητικός της τιμής και υπόληψής μου, ενώ ο μηνυόμενος τελούσε σε γνώση του εν λόγω ψεύδους και της βλαπτικότητας αυτού για την τιμή και την υπόληψή ενός ανεπιλήπτου και αποδοτικού ανώτατου δημοσίου λειτουργού. Συν τοις άλλοις, η εν λόγω καταγγελία σε βάρος μου εκτός από ψευδής είναι και παντελώς αόριστη και ανεπίδεκτη οποιασδήποτε εκτίμησης.
Το αληθές είναι ότι ουδαμού, ουδέποτε και ουδόλως προέβην σε καταστροφή οιουδήποτε σχετικού με την υπόθεση της «Μονής Βατοπεδίου» εγγράφου, αφού, άλλωστε, όλα τα σχετικά με την εν λόγω υπόθεση έγγραφα προσεκομίσθησαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και ήδη ευρίσκονται στη διάθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο μηνυόμενος με τους εν λόγω ισχυρισμούς του με εμφανίζει ως πρόσωπο, το οποίο καταστρέφει δημόσια έγγραφα, χωρίς να προβάλλει οποιοδήποτε αποδεικτικό του εν λόγω ισχυρισμού του στοιχείο, αφού αναφέρεται αορίστως και γενικώς σε «εκατοντάδες έγγραφα», τα οποία μάλιστα συνδέει με την υπόθεση του σκανδάλου της «Μονής Βατοπεδίου», έτσι ώστε να δημιουργεί την εικόνα ότι είμαι ύποπτος συμμετοχής σε σωρεία εγκληματικών πράξεων, που σχετίζονται με την εν λόγω υπόθεση.
γ) Ο παριστάμενος ως αληθές γεγονός ισχυρισμός ότι: «Υπήρχαν πολλά fax με σχέδια υπουργικών αποφάσεων, τα οποία διακινούντο με fax από τη Μονή Βατοπεδίου, τα οποία είχαν το χαρακτηριστικό να έχουν ημερομηνία δημοσίευσης ενώ το Fax είχε προγενέστερη. Πολλά από αυτά έφεραν σημειώσεις, οι οποίες είχαν ανταλλαγή μέσω του fax. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι ο νομικός σύμβουλος συνεργαζόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα με τους ηγουμένους της Μονής Βατοπεδίου» είναι παντελώς αναπόδεικτος και συκοφαντικός, αφού με συνδέει με τηλεομοιοτυπικά έγγραφα, τα οποία δήθεν απεστέλλοντο από τη Μονή Βατοπεδίου στην υπηρεσία μου.
Το αληθές είναι ότι ουδέν γνωρίζω και ουδεμία σχέση έχω με την υποτιθέμενη αποστολή τηλεομοιοτυπιών από τη Μονή Βατοπεδίου, οι οποίες δήθεν αφορούν σχέδια Υπουργικών Αποφάσεων, πλην όμως ο μηνυόμενος με τον εν λόγω ισχυρισμό του εξαπολύει σε βάρος μου παντελώς αναπόδεικτες και αόριστες κατηγορίες, χωρίς όμως να δικαιολογεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την διασύνδεση της αποστολής fax από την Μονή Βατοπεδίου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την - κατά την άποψή του - δήθεν στενή συνεργασία μου με την προμνησθείσα Μονή του Αγίου Όρους, αφού ούτε μνημονεύει ούτε προσκομίζει οποιοδήποτε στοιχείο, που αποδεικνύει την αποστολή και λήψη σχεδίων Υπουργικών Αποφάσεων από εμένα προς τη Μονή Βατοπεδίου και τούμπαλιν.
3. Χαρακτηριστική της βδελυρής και δόλιας μεθόδου κατασυκοφάντισής μου με την εν λόγω παντελώς ψευδή και προσβλητική της τιμής και της υπόληψής μου ένορκη μαρτυρική κατάθεσή του είναι και ο προβαλλόμενος ισχυρισμός του μηνυομένου ότι δήθεν επισκεπτόμουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα την εν λόγω Μονή του Αγίου Όρους, όπερ κατά την άποψή του αποδεικνύει την έκνομη και ποινικώς κολάσιμη συνεργασία μου με τους φερόμενους ως υπαιτίους ενός οικονομικοπολιτικού σκανδάλου, που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, πλην όμως είναι αληθές ότι τόσον την εν λόγω Μονή όσον και τα υπόλοιπα Μοναστήρια του Αγίου Όρους επισκέφθηκα ως προσκυνητής, όπως πράττουν καθημερινώς χιλιάδες Έλληνες και Ξένοι, θρησκευόμενοι και μη, προσκυνητές, οι οποίοι κατά τους νοσηρούς συνειρμούς του μηνυομένου μπορεί να καταστούν άνευ ετέρου ύποπτοι τέλεσης κακουργημάτων και συμμετοχής σε πράξεις σχετιζόμενες με το επίμαχο σκάνδαλο, εάν ταυτοχρόνως κατέχουν οποιαδήποτε δημόσια θέση ευθέως ή εμμέσως σχετιζόμενη με την εν λόγω υπόθεση.

ΙΙ. ΝΟΜΙΚΟΝ ΜΕΡΟΣ
1. Στις διατάξεις των §§ 1 και 2 του άρθρου 224 Π.Κ. προβλέπονται τα ακόλουθα: «1. Όποιος ως διάδικος σε πολιτική δίκη δίνει εν γνώσει του ψευδή όρκο, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος, ενώ εξετάζεται ενόρκως ως μάρτυρας ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί ένορκη εξέταση ή αναφέρεται στον όρκο που έχει δώσει, καταθέτει εν γνώσει του ψέματα ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια.»
2. Στην διάταξη του άρθρου 363 Π.Κ. ορίζεται ότι: «Αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μαζί με την φυλάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή. Μπορεί επίσης να επιβληθεί και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων κατά το άρθρο 63
3. Συμφώνως με την διάταξη της § 1 του άρθρου 229 Π.Κ.: «Όποιος εν γνώσει καταμηνύει άλλον ψευδώς ή αναφέρει γι’ αυτόν ενώπιον της αρχής ότι τέλεσε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχική παράβαση με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξη του γι’ αυτήν τιμωρείται με φυλάκιση».
Β. Από τα αναλυτικώς ιστορούμενα σαφώς συνάγεται ότι οι πράξεις του μηνυομένου πληρούν όλες τις νομοτυπικές προϋποθέσεις των εγκλημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης, της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδορκίας μάρτυρα, που προβλέπονται και τιμωρούνται στις διατάξεις των άρθρων 224, 229 και 363 Π.Κ..

ΙΙΙ. Επειδή οι προπεριγραφείσες εγκληματικές πράξεις του μηνυόμενου προβλέπονται και τιμωρούνται από τις προμνησθείσες ρητές διατάξεις του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα,
Επειδή όλοι οι περιεχόμενοι στην παρούσα Μήνυσή μου ισχυρισμοί, καθώς και όλα τα ιστορούμενα πραγματικά περιστατικά αποδεικνύονται με έγγραφα και μάρτυρες,
Επειδή προτείνω τους ακόλουθους μάρτυρες:
α) Κωνσταντίνο Σκιαδά, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,(τηλ. …………….),
β) Γεωργία Ζαχάκη, Υπάλληλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,(τηλ. …………….),
γ) Αγγελική Δρακούλη, Γραμματέα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,(τηλ. …………….),
δ) Σωτηρία Κοσμά, Δικαστική Αντιπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (τηλ. …………….),
άπαντες κατοίκους –ως εκ της υπηρεσίας τους – Αθηνών και στην οδό Αχαρνών, αριθμός 2.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου
1. Καταμηνύω τον Βασίλειο Κουρούμαλη του Κωνσταντίνου, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κάτοικο Αθηνών και στην οδό Αχαρνών, αριθμός 2. για την σε βάρος μου διάπραξη των εγκλημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης, της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδορκίας μάρτυρα και ζητώ την κατά νόμον τιμωρία του.
2. Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, που υπέστην από τις προπεριγραφόμενες παράνομες, υπαίτιες και αξιόποινες πράξεις του μηνυόμενου για ποσό 44€ , με επιφύλαξη.
Διορίζω αντίκλητο και συνήγορο υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής μου τον δικηγόρο Αθηνών Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη, κάτοικο Αθηνών και στην οδό Μαυρομματαίων, αριθμός 29 (τηλέφωνα: 210-3841738, 210-3804415)
Αθήνα, 24-10-2008
Ο Μηνυτής

Π.Σ. ΠΕΓΔΥ Καβάλας


Το Π.Σ. Καβάλας, σε επαναληπτική τοπική συνέλευση που έγινε σήμερα, 20-10-2008, (η πρώτη συνέλευση αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας), και στην οποία παραβρέθηκαν 16 συνάδελφοι από τους 36 συναδέλφους – μέλη της ΠΕΓΔΥ στην Καβάλα, όπου αναλύθηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις των μελών σχετικά με τις ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μας, προτείνει να ...
τηρηθεί στάση αναμονής, αφενός λόγω των φημολογούμενων πολιτικών εξελίξεων (πιθανός ανασχηματισμός κυβέρνησης) και αφετέρου διότι στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν μπορεί να υπάρξει πίεση από απεργίες (λίγα προγράμματα που «τρέχουν», μικρός όγκος εξαγωγών, ελέγχων, κλπ) ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μας.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Π.Σ. ΠΕΓΔΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας την απογοήτευση και τον προβληματισμό μας, κυρίως την ανησυχία μας, για την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα τόσο στις πρώην υπηρεσίες του υπουργείου (Και νυν των Νομ. Αυτοδιοικήσεων), όσο και στις Κεντρικές και Περιφερειακές υπηρεσίες του.
Διαπιστώνουμε, όπως υποθέτουμε όλοι σι συνάδελφοι, την καθημερινή απαξίωση των υπηρεσιών μας που συμβαδίζει με την παράλληλη και συστηματική υποβάθμιση του ρόλου του πρώην υπουργείου Γεωργίας και νυν Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. ...
Η εξαφάνιση του αναπτυξιακού μας ρόλου η υποβάθμιση και απαξίωση του γνωστικού & επιστημονικού μας αντικειμένου, συμβαδίζει με τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της ΚΑΠ και των διαχρονικών αναθεωρήσεών της. Μια αγροτική οικονομία που διαρκώς συρρικνώνεται και φθίνει, με αγροτικές περιοχές που αποψιλώνονται οικονομικά και δημογραφικά, με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις να περιορίζονται, είναι βέβαιο ότι δε χρειάζεται ούτε γεωτεχνικούς ούτε υπουργείο, ούτε εφαρμογή πραγματικά αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Με ευθύνη των συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά και ημών των ιδίων γιατί ανεχτήκαμε την υποχωρητικότητά τους, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε παθητικά και αδιάφορα τη σταδιακή κατάργηση του ενιαίου των υπηρεσιών του υπουργείου και την αντικατάστασή τους από μια σειρά οργανισμών (ΟΠΕΚΕΠΕ, Διαχειριστικές Αρχές ΚΠΣ ΟΠΕΓΕΠ, ΕΦΕΤ, ΔΗΜΗΤΡΑ, κλπ.), σύμφωνα με το πνεύμα των αποφάσεων της Ευρ. Ένωσης για την εφαρμογή της ΚΑΠ και τον περιορισμό και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα. Τελευταίο «επίτευγμα» αυτής της πολιτικής (στα πλαίσια εφαρμογής της αναθεωρημένης ΚΑΠ του 2003), αποτελούν τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, στελεχωμένα και με εποχικό προσωπικό, χωρίς αρμοδιότητες και κυρίως χωρίς να προκύπτει από πουθενά η ανάγκη συγκρότησής τους (πέρα από το θετικό γεγονός ότι διορίστηκαν μερικοί άνεργοι συνάδελφοι).
Αυτές οι εξελίξεις έχουν δημιουργήσει σοβαρό προβλήματα και σε μας τους υπαλλήλους και στους αγρότες Εμείς οι υπάλληλοι των (κεντρικό & περιφερειακών) υπηρεσιών του υπουργείου βιώνουμε την απαξίωση και την περιθωριοποίησή, Οι αγρότες πληρώνουν όλο και περισσότερα για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ (που Θα έπρεπε να είναι υπό την ευθύνη & τον έλεγχο των Δ/σεων και χωρίς οικονομική επιβάρυνση).
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με τη συγκρότηση και άλλων διαχειριστικών αρχών, με τον Νόμο 3898/2008 για τη σύσταση στους Νομούς Δ/νσεων αποκεντρωμένων υπηρεσιών του υπουργείου, με το προσχέδιο της ΚΥΑ για τις αρμοδιότητες των Το.ΚΑΑ., με τις φήμες για επαναφορά των γεωπόνων και άλλων γεωτεχνικών στο υπουργείο ενώ οι διοικητικοί συνάδελφοι θα παραμείνουν στις Νομαρχίες), προσπαθεί να διασπάσει τους συναδέλφους, να δημιουργήσει ελπίδες σε μερικούς για καλύτερη προοπτική, να έχει τις λιγότερες αντιδράσεις για τη συνεχιζόμενη απαξίωση και υποβάθμιση ενός έμπειρου και ικανότατου τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.
Αποδείχθηκε φρούδα η προσδοκία πως με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θα υπήρχε σχεδιασμός, προγραμματισμός στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σε τοπικό επίπεδο, έτσι που να αξιοποιούνται οι εδαφοκλιματικές συνθήκες, οι υδάτινοι πόροι, το επιστημονικό-διοικητικό προσωπικό και η εμπειρία των αγροτών. Στην πράξη, Νομάρχες και ΕΝΑΕ, αρνούνται να διεκδικήσουν λύσεις προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης ευθυγραμμίζονται με ης κατευθύνσεις της ΚΑΠ και διαχειρίζονται απλά την εφαρμογή της
Συνάδελφοι Και συναδέλφισσες
Είναι αναγκαίο πια να φύγουμε από την μιζέρια της σημερινής κατάστασης. Να φύγουμε από το βόλεμα και την αναζήτηση της ατομικής λύσης, από την απογοήτευση, από τη λογική του «δε γίνεται τιποτε». Όλα μπορούν να αλλάξουν με τον σωστό προσανατολισμένο και συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων στις πρώην και νυν υπηρεσίες του υπουργείου, από στείρους ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις.
Είναι καιρός ναι διαμορφώσουμε ένα άλλο κλίμα, αγωνιστικό και διεκδικητικό, για την επαγγελματική αναβάθμιση του ρόλου μας και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας Έχουμε ευθύνη και καθήκον να αφήσουμε καλύτερες και αξιοπρεπέστερες συνθήκες δουλειάς στους νεότερους συναδέλφους μας.
Καλούμε τα Π.Σ., του Ενιαίους Συλλόγους, την ΠΕΓΔΥ, την ΠΟΓΕΛΥ, την ΠΟΣΕΥΓ, να προχωρήσουν άμεσο στον προγραμματισμό κινητοποιήσεων για την ευρύτερη δυνατή ανάδειξη του προβλήματος με:
1) την κήρυξη 24ωρων κοινοποιήσεων και πραγματοποίηση αντίστοιχων συγκεντρώσεων γιο τον αποκλεισμό
του υπουργείου.
2) τις ανάλογες και συντονισμένες πανελλαδικά κινητοποιήσεις 2ωρου συμβολικού αποκλεισμού των
Νομαρχιών
και με στόχο να διεκδικήσουμε;
1) τη σταδιακή επαναφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΙΙΕ, του ΟΠΕΓΕΙΙ, των διαχειριστικών αρχών και των άλλων οργανισμών, καθώς και την ένταξη του προσωπικού τους, στις υπηρεσίες του υπουργείου, με σκοπό την κατάργησή τους.
2) τον επανακαθορισμό της αγροτικής πολιτικής, χωρίς τις δεσμεύσεις της ΚΑΠ, για να περιοριστούν οι εισαγωγές να εκτελεστούν αναγκαία έργα υποδομής, να στηριχτεί το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και να ξαναζωντανέψει η ζωή στην περιφέρεια, να ξαναβρούμε πάλι ρόλους και αρμοδιότητες
3) τη σύσταση οργανωμένων υπηρεσιακών μονάδων σε νομαρχιακό επίπεδο, με ουσιαστική αξιοποίηση όλου του υφιστάμενου προσωπικού, αλλά και με τη συμπληρωματική στελέχωση σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, για τη δωρεάν Διοικητική και επιστημονική στήριξη των αγροτών, για την οργανωμένη φυτοπροστασία, για τον έλεγχο των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, των ζωοτροφών και της ποιότητας των τροφίμων κ.λ.π.

Το Δ.Σ της ΠΕΓΔΥ για την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21-10-2008

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΓΔΥ σας γνωρίζει ότι συμμετέχει αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21-10-2008 με τα εξής αιτήματα:
• Προστασία του εισοδήματος και αναβάθμιση των αποδοχών με ουσιαστικές αυξήσεις.
• Νέο μισθολόγιο με άμεση αύξηση των βασικών μισθών στα 1350 ευρώ με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα, αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 16.000 ευρώ, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
• Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
• Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
• Επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο, προστασία του θεσμού και διεύρυνση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών.
• Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στις ΣΔΙΤ.
• Αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 21-10-2008 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η θέση της ΠΟΣΓ για την Απεργία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι
Η Κυβέρνηση παρά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και το αδιέδοδο που έχουν περιέλθει σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο συνεχίζει την σκληρή αντεργατική πολιτική της, που στο σημερινό αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον είναι πλέον δυσβάσταχτη.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις για να αποκρούσουν την άδικη, αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική λιτότητας και φόρων για τους εργαζόμενους και προνομίων για τους τραπεζίτες.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Γ. στηρίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή όλων των Γεωπόνων εργαζομένων στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΤΡΙΤΗΣ 21/10/08 με κεντρικό σύνθημα:
«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ»
διεκδικώντας:...
 Προστασία του εισοδήματος και αναβάθμιση των αποδοχών με ουσιαστικές αυξήσεις και καθορισμός του κατώτατου βασικού μισθού στα 1350 Ευρώ
 Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την βελτίωση του κόστους ζωής
 Δίκαιο φορολογικό σύστημα με αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 16.000 Ευρώ και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας
 Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο τομέα και στελέχωση των υπολειτουργούντων υπηρεσιών με επαρκές προσωπικό.


Η ΠΟΣΓ καλεί τους συμβασιούχους συναδέλφους Γεωπόνους που εργάζονται στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους εποπτευόμενους Οργανισμούς, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στις Περιφέρειες και τους ΟΤΑ με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, καθώς και όλους τους Γεωπόνους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και στη Συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως στις 11:00.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Απεργία ΑΔΕΔΥ 21-10-08 (Αν κάποιος Σύλλογος έχει προσυγκέντρωση ας μας ενημερώσει)


Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
η θέση σου υποβαθμίζεται και το βιοτικό σου επίπεδο κάθε χρόνο χειροτερεύει από τον περιορισμό βασικών οικονομικών, κοινωνικών, συλλογικών και εργασιακών δικαιωμάτων σου.

Όταν

η λιτότητα έχει γίνει μόνιμη πολιτική επιλογή και τα εισοδήματά σου μειώνονται, ενώ αντίθετα τα υπερκέρδη των οικονομικά ισχυρών πολλαπλασιάζονται.

Όταν

μόνο για το 2008 η απώλεια των αποδοχών σου με βάση την εισοδηματική κυβερνητική πολιτική και τον επίσημο πληθωρισμό ξεπερνά το 3% και με βάση τις καταναλωτικές σου δαπάνες, φτάνει το 4,5 με 5%.

Όταν

η ακρίβεια ροκανίζει τις χαμηλές αποδοχές σου και τα δάνεια σε πνίγουν.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,...

Όταν

οι υποσχέσεις για νέο μισθολόγιο μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο και από Κυβέρνηση σε Κυβέρνηση και οι ενσωματώσεις ακόμη και επιδομάτων σε βασικούς μισθούς δεν έχουν κανένα όφελος σε μισθούς και συντάξεις αλλά χρησιμοποιούνται για την αφαίμαξη των εισοδημάτων μας.

Όταν

συνεχίζεται η φορολογική αδικία σε βάρος σου.

Όταν

οι Δημόσιες Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις έχουν βγει στο σφυρί και ιδιωτικοποιούνται είτε άμεσα, είτε μέσα από τις ΣΔΙΤ.

Όταν

βασικά δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία, η υγεία εμπορευματοποιούνται και με το Νόμο για τα ΚΕΣ γίνεται προσπάθεια να περάσει από το παράθυρο η τροποποίηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όταν

τα ασφαλιστικά σου δικαιώματα είτε με το Σιούφα, είτε με το Ρέππα, είτε με την Πετραλιά μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη και αρνούνται ακόμη και την ένταξή σου στο καθεστώς των ΒΑΕ που προσπαθούν να φαλκιδεύσουν.



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όταν

οι εργασιακές μας σχέσεις ανατρέπονται και ελαστικοποιούνται.

Όταν

αντί για τη μονιμοποίηση και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκτάκτων προωθούν τη βαθμολογική τους εξέλιξη για να νομιμοποιήσουν την κατάργηση της μονιμότητας.

Όταν

προσπαθούν κάθε κρίση να την ρίξουν στις πλάτες σου με κριτήριο πάντα τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Όταν

το φάντασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης ταξιδεύει από την Αμερική στην Ευρώπη και προσπαθούν και πάλι με πρόσχημα την κρίση να αφαιρέσουν δικαιώματά σου.

Όταν

παίζουν τα ασφαλιστικά σου δικαιώματα, τα όνειρά σου, την ίδια τη ζωή σου στα χρηματιστήρια.

Τότε

η αδιαφορία είναι συνενοχή και ο αγώνας η μόνη επιλογή.


Διεκδικούμε

Προστασία του εισοδήματος και αναβάθμιση των αποδοχών μας με ουσιαστικές αυξήσεις

Νέο ενιαίο μισθολόγιο με 1.350 ευρώ Β.Μ.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα

Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ

Επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο, προστασία του θεσμού και διεύρυνση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών

Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου και όσων καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Δεν έχουμε το δικαίωμα:

Να παραμένουμε απαθείς

Να περιοριζόμαστε μόνο σε διαπιστώσεις

Να αφήσουμε του άλλους με τις πολιτικές τους να αποφασίζουν για τα δικαιώματά μας, για την ίδια μας τη ζωή.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Στις 21 Οκτωβρίου 2008

απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Όλοι στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ο Καποδίστριας ΙΙ και τα ΣΔΙΤ φέρνουν τις απολύσεις μας.



Ξέρετε τίποτα για τον Καποδίστρια ΙΙ; έχετε ακούσει ποτέ για τα ΣΔΙΤ; μήπως πέρασε τίποτα από το αυτί σας για την κατάργηση αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας σας;
Να είστε σίγουροι δεν θα μας αφήσουν ούτε να "τεμπελιάζουμε" ούτε και να πληρωνόμαστε.
Ψηφίστηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τις απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων και τις Μετατάξεις των υπολοίπων σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων υπηρεσιών και κατάργησής τους....

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ υπ' ΑΡIΘΜ.117
Καθορισμός της διαδικασίας και των ειδικότερων όρων μετάταξης των προς απόλυση υπαλλήλων λόγω κατάργησης θέσεων.
1 Διαδικασία μετάταξης
1. Σε περίπτωση κατάργησης θέσεων η υπηρεσία εκδίδει ανακοίνωση με την οποία ορίζονται οι θέσεις ανά κατηγορία και κλάδο που καταργούνται. Όταν καταργούνται ορισμένες θέσεις μιας υπηρεσίας καλούνται οι υπάλληλοι να δηλώσουν εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία μετάταξης σε άλλη υπηρεσία. Εάν οι σχετικές δηλώσεις είναι λιγότερες από τον αριθμό των καταργούμενων θέσεων το υπηρεσιακό συμβούλιο καθορίζει με απόφασή του τους προς απόλυση υπαλλήλους, λαμβάνοντας υπόψη τα ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων προηγουμένων εκείνων με τα λιγότερα ουσιαστικά προσόντα.
2. Οι προς απόλυση υπάλληλοι λόγω κατάργησης θέσης ή κατάργησης θέσης μετά από συγχώνευση κλάδων ή υπηρεσιών, δικαιούνται με αίτησή τους να μεταταγούν σε κενή οργανική θέση του αυτού ή παρεμφερούς κλάδου άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή Ν.Π.Δ.Δ. Η μετάταξη διενεργείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και των αρμόδιων κατά περίπτωση Υπουργών.
3. Οι ενδιαφερόμενοι για μετάταξη υπάλληλοι υποβάλλουν στην υπηρεσία τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο μηνών από την ημερομηνία έκδοσης ανακοίνωσης της υπηρεσίας, αίτηση με την οποία δηλώνουν το Νομό σε υπηρεσίες του οποίου επιθυμούν να μεταταγούν, Η σχετική ανακοίνωση αναρτάται στο κατάστημα των οικείων υπηρεσιών, συντασσομένου σχετικού πρακτικού.
Ονομαστικός κατάλογος των αιτούντων τη μετάταξη υπαλλήλων, στον οποίο εμφαίνεται η κατηγορία, ο κλάδος στον οποίον ανήκουν, οι τίτλοι σπουδών, τα έτη υπηρεσίας καθώς και ο Νομός σε υπηρεσία του οποίου επιθυμούν να μεταταγούν, υποβάλλεται από την υπηρεσία του υπαλλήλου στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης(Γ.Γ.Δ.Δ & Η.Δ.) του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία μεριμνά για τη Γνωστοποίηση των κενών θέσεων κατά Νομό, φορέα, κατηγορία και κλάδο στην υπηρεσία των προς μετάταξη υπαλλήλων. Με βάση τις κενές θέσεις που γνωστοποιήθηκαν, η υπηρεσία καλεί τους ενδιαφερόμενους εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών, από την ημερομηνία που έλαβαν γνώση των κενών θέσεων, να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα περιλάβουν μέχρι πέντε (5) προτιμήσεις φορέων στους οποίους επιθυμούν να μεταταγούν.
4. Για την αξιολόγηση των δηλώσεων προτίμησης και την κατανομή των προς μετάταξη υπαλλήλων η ΓΓ.Δ.Δ. & Η.Δ συνιστά επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τα εξής μέλη,
α. τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώ¬
πινου Δυναμικού της ΓΓ.Δ.Δ. & Η.Δ του γΠ.ΕΣ.
β. τον Προϊστάμενο του τμήματος Μεταβολών της Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΓΓ.Δ.Δ. & Η.Δ του γΠ.ΕΣ.
γ. έναν (1) υπάλληλο με βαθμό Α' της Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΓΓ.Δ.Δ. & Η.Δ του γπ.ΕΣ.
δ. έναν (1) εκπρόσωπο του υπουργείου ή του Ν.Π.Δ.Δ. του οποίου θέσεις καταργούνται, που ορίζεται από τον οικείο Υπουργό και προκειμένου για Ν.ηΔ.Δ. από το μονομελές όργανο διοίκησης.
ε. έναν (1) εκπρόσωπο των υπαλλήλων του Υπουργείου ή του Ν.n.Δ.Δ. του οποίου θέσεις καταργούνται, που ορίζεται από το Δ.Σ. της αντιπροσωπευτικότερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της υπηρεσίας.
Όλα τα μέλη ορίζονται με τα αναπληρωματικά τους. Χρέη γραμματέως εκτελεί υπάλληλος με Α' βαθμό
της ΓΓ.Δ.Δ. & Η.Δ. του γπ.ΕΣ.
5. Η ανωτέρω επιτροπή κατανέμει τους προς μετάταξη υπαλλήλους στις κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών υποδοχής, κατά τη δήλωση προτίμησής τους. Σε περίπτωση σύμπτωσης περισσοτέρων δηλώσεων προτίμησης για την ίδια θέση, για την κατανομή των υπαλλήλων λαμβάνονται υπ όψη, κατά σειρά, τα εξής κριτήρια,
α) η οικογενειακή κατάσταση, προηγουμένων των εγγάμων με το μεγαλύτερο αριθμό τέκνων και των εγγάμων έναντι των αγάμων.
β) ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας του υπαλλήλου, προηγουμένων εκείνων με το μεγαλύτερο χρόνο υπηρεσίας.
γ) ο μέσος όρος της βαθμολογίας των εκθέσεων αξιολόγησης των πέντε τελευταίων ετών, προηγουμένων εκείνων με τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας.
6. Ο πίνακας κατανομής των προς μετάταξη υπαλλήλων αποστέλλεται από την Γ.Γ.Δ.Δ. & Η.Δ στις υπηρεσίες υποδοχής προκειμένου να καταρτίσουν τις σχετικές αποφάσεις και να μεριμνήσουν για την εγγραφή των σχετικών πιστώσεων, καθώς και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάταξης, με τη δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Άρθρο 2
υπηρεσιακή κατάσταση μετατασσομένων
1. Η μετάταξη γίνεται σε θέση κλάδου της ίδιας κατηγορίας για την οποία ο μετατασσόμενος κατέχει τα απαιτούμενα προσόντα, με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που αυτός κατέχει κατά το χρόνο της μετάταξης.
2. Ο χρόνος που διανύθηκε στην υπηρεσία από την οποία ο υπάλληλος μετατάσσεται και ο χρόνος που αναγνωρίσθηκε ως χρόνος υπηρεσίας, θεωρείται ότι διανύθηκε στην υπηρεσία υποδοχής για όλα τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης του υπαλλήλου.
Το χρονικό διάστημα της άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου Τμήματος ή Διεύθυνσης ή αντίστοιχου επιπέδου οργανικής μονάδας λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή του άρθρου 85 και της παρ. 5 του άρθρου86 του γκ.
3. Σε περίπτωση που εκκρεμεί κατά του μετατασσομένου πειθαρχική διαδικασία ενώπιον του υπηρεσιακού συμβουλίου, αρμόδιο είναι το συμβούλιο της υπηρεσίας στην οποία υπαγόταν οργανικά ο υπάλληλος κατά το χρόνο τέλεσης του παραπτώματος, εφόσον το παράπτωμα σχετίζεται με την άσκηση των καθηκόντων του στην υπηρεσία αυτή.

Άρθρο 3 Έναρξη ισχύος
Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη
δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος.
Λευκάδα, 4 Αυγούστου 2008

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛIΑΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓOΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Εν κρυπτω η ΚΥΑ για τα κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης

Εν κρυπτώ η ΚΥΑ για τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης
ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΠΟΛΙΣ | 14.10.2008-17:07


Δεν έχει γίνει κανένας διάλογος με την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος για την κατάρτιση του προσχεδίου της ΚΥΑ για τα ΤΟΚΑΑ, με αποτέλεσμα η υποκατάσταση των Διευθύνσεων Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στο μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων τους από τα νεοσύστατα Κέντρα του Υπουργείου, όπως προβλέπεται από το προσχέδιο της ΚΥΑ, να υπονομεύει τη λειτουργία του θεσμού των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των νομαρχιών.


Το πρόβλημα που δημιουργείται με την προώθηση προσχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τις αρμοδιότητες των Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει ιδρύσει στις πρωτεύουσες των νομών του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έφερε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, η κ. Ι. Στεργίου, μετά από αίτημα της παράταξης «Συνασπισμός Πολιτών Ανατολικής Αττικής».

Ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής στην τοποθέτησή του τόνισε ότι τυχόν προώθηση του προσχεδίου με περιεχόμενο αντίστοιχο αυτού που ανέφερε η Νομαρχιακή Σύμβουλος Ι. Στεργίου είναι απαράδεκτη και γι’ αυτό τον λόγο αμέσως μόλις έλαβε γνώση της ερώτησής τη επικοινώνησε με την διοίκησης της ΕΝΑΕ, η οποία δήλωσε άγνοια του συγκεκριμένου προσχεδίου ΚΥΑ.

Στην συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, με τοποθετήσεις Νομαρχιακών Συμβούλων, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε, μετά από πρόταση του Νομάρχη Λ. Κουρή, ομόφωνα να απαιτήσει από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών να μην προωθήσουν οποιαδήποτε ρύθμιση για το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων των Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς να υπάρξει ενημέρωση και διάλογος με την ΕΝΑΕ.

http://www.agronews.gr/content/view/41185/67/lang,el/

( ΠΟΣΕΥΓ ) Για απόφαση του Δ.Σ. του ΜΤΔΥ στις 23-9-08

Αθήνα 14-10-2008

ΠΡΟΣ; Συλλογους Ομοσπονδίας ΚΟΙΝ: 1.Σύλλογο Μηχανικών Υπουργείου Γεωργίας
2.Σύλλογο Πληροφορικής Υπουργείου Γεωργίας

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων στις 23-9-08».

Η επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τη μισθολογική πολιτική για εισπρακτικούς λόγους συνεχίσθηκε στις 23-9-2008 με την απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων (Μ.Τ.Δ.Υ.) για αποσύνδεση των μερισμάτων από τις συντάξιμες αποδοχές.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες ενσωμάτωσε το 1/3 του κινήτρου απόδοσης στις συντάξεις εμφανίζοντας μάλιστα αποπροσανατολιστικά μεγάλες αυξήσεις στις βασικές αποδοχές, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι δεν έχουν Κανένα όφελος από αυτή την ενσωμάτωση.
Είναι αποκαλυπτικό ότι, για να περιοριστούν οι όποιες αυξήσεις από την ενσωμάτωση του επιδόματος εξομάλυνσης στην κύρια σύνταξη μειώθηκε ισόποσα το επίδομα εξομάλυνσης.
Η Ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και από την πλειοψηφία του Ταμείου Επικουρικής Α&φάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων (Μ.Τ.Δ.Υ.) που με τις αποφάσεις τους αποσύνδεσαν τα βοηθήματα που χορηγούν από τις ενεργεία αποδοχές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας Θεωρεί απαράδεκτες τις παραπάνω επιλογές που πέρα από την εισοδηματική πολιτική λιτότητας χρησιμοποιούν την ενσωμάτωση των επιδομάτων για. εισπρακτικούς λόγους και έχουν ως αποτέλεσμα την παραπέρα μείωση των μισθών και την υποβάθμιση των συντάξεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική που περιορίζει τους μισθούς και τις συντάξεις και φαλκιδεύει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Τέλος οι Νομαρχίες, δίνουν τα αντικείμενα στα ΤοΚΑΑ

ΘΕΜΑ: «Διάρθρωση και εξειδίκευση αρμοδιοτήτων Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤοΚΑΑ)»


Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 1 του ν. 3399/2005 (ΦΕΚ 255Α/17.10.2005)
2. Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α’)
3. Τις διατάξεις των άρθρων 25 και 26 του Νόμου. ………/2008 (ΦΕΚ …..Α/ ……/…./…..) «Ρυθμίσεις θεμάτων κτηνοτροφίας και άλλες διατάξεις»
4. Το ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267Α/3-12-2007) «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2007 –2013»
5. Την απόφαση Ε(2007) 6015/29-11-2007 της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την έγκριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013.
6. Την απόφαση Ε(2007)6402/11-12-2007 περί έγκρισης επιχειρησιακού προγράμματος κοινοτικής συνδρομής από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας στην Ελλάδα για την περίοδο προγραμματισμού 2007-2013.
7. Το ν. 51/1975, άρθρο 2§4 (ΦΕΚ 125Α/26-06-1975) περί αναδιοργανώσεως των δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών, όπως αντικαταστάθηκε με τον νόμο 2085/1992, άρθρο 21§6 (ΦΕΚ 170Α/ 20-10-1992) «Ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης, λειτουργίας και προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης κ.α. διατάξεις».
8. Το γεγονός ότι από την έκδοση της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ...

Άρθρο 1

Διάρθρωση των ΤοΚΑΑ
Ένα έκαστο ΤοΚΑΑ που υπάγεται στις διατάξεις του ν. 3399/2005, λειτουργεί σε επίπεδο τμήματος (άρθρο 1§1α ν. 3399/2005), το οποίο διοικητικά ανήκει στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ και συγκροτείται από τα εξής

Γραφεία:
α) Γραφείο παροχής Υπηρεσιών Αγροτικού Προσανατολισμού
β) Γραφείο Φυτικής Παραγωγής
γ) Γραφείο Ζωικής Παραγωγής
δ) Γραφείο Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών
ε) Γραφείο Κτηνιατρικής
στ) Γραφείο Αλιείας
η) Γραφείο Γραμματείας - Διοικητικού - Οικονομικού

Άρθρο 2

Αρμοδιότητες των ΤοΚΑΑ
Οι αρμοδιότητες των ΤοΚΑΑ ανάγονται στα πιο κάτω θέματα τα οποία κατανέμονται μεταξύ των Γραφείων αυτών ως ακολούθως:

1. Γραφείο παροχής υπηρεσιών Αγροτικού Προσανατολισμού

1.1. Υποστήριξη του έργου των Δ/νσεων της Γενικής Δ/νσης Γεωργικών Εφαρμογών & Έρευνας του Υπ.Α.Α.Τ (Γεωργικών Εφαρμογών, Έρευνας, Χωροταξίας & Προστασίας Περιβάλλοντος, Αγροτικού Συνεργατισμού & Ομαδικών Δραστηριοτήτων, Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας), όπως αυτό προκύπτει από τον Οργανισμό του Υπουργείου Γεωργίας (ΠΔ 402, 187/Α/26-8-1988 όπως κάθε φορά ισχύει), στα όρια του νομού αρμοδιότητας τους.
1.2. Υποδοχή αιτημάτων ή ερωτημάτων Αγροτικού Προσανατολισμού του αγροτικού πληθυσμού και αντιμετώπιση ή προώθηση τους στις καθ’ ύλη αρμόδιες για την επίλυσή τους ενδοϋπηρεσιακές ή τοπικές ή κεντρικές ή αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ ή και σε λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.
1.3. Ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού για τους επιδιωκόμενους στόχους της ασκούμενης Αγροτικής Πολιτικής και την εφαρμογή της.
1.4. Παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών, προς τους ενδιαφερόμενους, σε θέματα υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων αρμοδιότητας του Υπ.Α.Α.Τ και ειδικότερα στα ακόλουθα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ):
1.4.1. Μέτρο 111: «Επαγγελματική κατάρτιση & ενημέρωση»
1.4.2. Μέτρο 113: «Πρόωρη Συνταξιοδότηση»
1.4.3. Μέτρο 114: «Χρήση Συμβουλευτικών Υπηρεσιών»
1.4.4. Μέτρο 121Β: «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων με την αγορά εξοπλισμού, υλικού, λογισμικού πληροφορικής & επικοινωνιών».
1.4.5. Μέτρο 123Α : «Προστιθέμενη αξία γεωργικών προϊόντων»
1.4.6. Μέτρο 211: «Ενισχύσεις για μειονεκτήματα ορεινών περιοχών»
1.4.7. Μέτρο 212: «Ενισχύσεις για μειονεκτήματα εκτός ορεινών περιοχών»
1.4.8. Μέτρο 311: «Διαφοροποίηση», του άξονα 3 του ΠΑΑ
1.4.9. Μέτρο 312: «Ανάπτυξη πολύ μικρών επιχειρήσεων» , του άξονα 3 του ΠΑΑ
1.4.10. Μέτρο 313: «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» , του άξονα 3 του ΠΑΑ
1.4.11. Μέτρο 411: «Ανταγωνιστικότητα», σε περιοχές Leader
1.4.12. Μέτρο 413: «Ποιότητα ζωής / Διαφοροποίηση», σε περιοχές Leader
1.5. Συλλογή στοιχείων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Γενικής Δ/νσης Γεωργικών Εφαρμογών & Έρευνας για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στον Αγροτικό Τομέα του Νομού και διατύπωση προτάσεων, για τη χάραξη Αγροτικής Πολιτικής.
1.6. Ενημέρωση για τις διαδικασίες και καθοδήγηση των ενδιαφερόμενων σχετικά με επενδυτικά σχέδια στον αγροτικό τομέα, του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 (ΦΕΚ 261Α/23-12-04. όπως αυτός ισχύει κάθε φορά), σε συνεργασία με τα λοιπά συναρμόδια γραφεία του ΤοΚΑΑ.
1.7. Ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού και μέριμνα σχετικά με θέματα διατήρησης και βελτίωσης των εδαφικών και υδάτινων πόρων, οικολογικής προστασίας, βελτίωσης και αποκατάστασης του αγροτικού περιβάλλοντος, διατήρησης και προστασίας των βιογενετικών αποθεμάτων καθώς και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος (φιλο-περιβαλλοντικές πρακτικές, κ.λπ.).
1.8. Η εισήγηση, προς την Γεν. Δ/νση Γεωργικών Εφαρμογών & Έρευνας, μέτρων που στοχεύουν στην αειφορική χρήση γεωργικής γης, στη διάδοση επιστημονικών γνώσεων και καινοτόμων πρακτικών στα άτομα που ασχολούνται στους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων καθώς και στην επαγγελματική κατάρτιση και ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού.
1.9. Στα ΤοΚΑΑ των νομών Αρκαδίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Μαγνησίας, δίδονται αρμοδιότητες Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης (RICA) για την τεχνική βοήθεια των αγροτών αναφορικά με τις νέες μεθόδους διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την καθοδήγηση των αγροτών σε θέματα κόστους παραγωγής και ανταγωνιστικότητας, την παροχή συμβουλών οικονομοτεχνικού χαρακτήρα σε θέματα αγοράς και μίσθωσης αγροτικών γαιών. Με κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μπορούν να δοθούν αρμοδιότητες RICA και σε άλλα ΤοΚΑΑ πέραν των ανωτέρω.
1.10. Παρακολούθηση του έργου που παρέχουν στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις οι «Γεωργικοί Σύμβουλοι».
1.11. Συλλογή στοιχείων για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο ΤοΚΑΑ και διατύπωση προτάσεων Δ/νση Γεωργικών Εφαρμογών του Υπ.Α.Α.Τ, για τη λήψη μέτρων που κρίνονται αναγκαία για τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αγρότες.

2. Γραφείο Φυτικής Παραγωγής

2.1. Υποστήριξη του έργου των Κεντρικών Υπηρεσιακών Μονάδων του Υπ.Α.Α.Τ που χειρίζονται θέματα Φυτικής Παραγωγής (Γενική Δ/νση Φυτικής Παραγωγής, κ.λπ.), σύμφωνα με τον Οργανισμό του Υπουργείου Γεωργίας (ΠΔ 402, 187/Α/26-8-1988 όπως κάθε φορά ισχύει), στα όρια του νομού αρμοδιότητας τους.
2.2. Συλλογή στοιχείων για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στον Αγροτικό Τομέα (φυτικής κατεύθυνσης) του Νομού και διατύπωση προτάσεων αρμοδίως, για τη χάραξη Αγροτικής Πολιτικής.
2.3. Συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων για τις τιμές παραγωγού, τις λιανικές και χονδρικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων φυτικής παραγωγής, τη μεταποίηση, την ανθρώπινη κατανάλωση, τις λοιπές χρήσεις και τις απώλειες παραγωγής στην περιοχή αρμοδιότητας τους.
2.4. Ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την προστασία, τη θρέψη, τη λίπανση και την άρδευση των καλλιεργειών, με σκοπό την ορθολογική λίπανση και άρδευση αυτών, τη διατήρηση της γονιμότητας των εδαφών, την εξασφάλιση υδατικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης και τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης.
2.5. Παροχή τεχνολογικής και τεχνικής βοήθειας προς τον αγροτικό πληθυσμό για τη καλύτερη οργάνωση των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων.
2.6. Συνεργασία με τα Περιφερειακά Εργαστήρια Γεωργικών Εφαρμογών & Ανάλυσης Λιπασμάτων (Π.Ε.Γ.Ε.Α.Λ.), τα Περιφερειακά Κέντρα Ποιοτικού Ελέγχου & Φυτοπροστασίας, τα Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ) καθώς επίσης και κάθε άλλο αρμόδιο Φορέα ή Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπ.Α.Α.Τ και ενημέρωση παραγωγών ή συνεταιριστικών οργανώσεων στα θέματα αρμοδιότητάς τους.
2.7. Υποστήριξη των αγροτών στη διάθεση της παραγωγής τους μέσω της συνεχούς πληροφόρησης για την εγχώρια και διεθνή ζήτηση.
2.8. Παροχή πληροφόρησης προς τον αγροτικό πληθυσμό για την παραγωγή πιστοποιημένων φυτικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ, κ.λπ.), την διαδικασία πιστοποίησης τους καθώς επίσης και καταγραφή των προϊόντων αυτών, στην περιοχή ευθύνης τους.
2.9. Παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών προς τον αγροτικό πληθυσμό, σε θέματα και διαδικασίες για τα εφαρμοζόμενα αναπτυξιακά προγράμματα αρμοδιότητας του Υπ.Α.Α.Τ, σχετικά με τη φυτική παραγωγή, και ειδικότερα στα ακόλουθα μέτρα και δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013:
2.9.1. Μέτρο 112 : «Εγκατάσταση νέων γεωργών» που επιθυμούν να δημιουργήσουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυτικής κατεύθυνσης.
2.9.2. Μέτρο 121Α: «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων» (φυτικής κατεύθυνσης)
2.9.3. Μέτρο 126: «Αποκατάσταση του γεωργικού δυναμικού που ζημιώθηκε από φυσικές καταστροφές και εισαγωγή των κατάλληλων δράσεων πρόληψης (ζημιές σε φυτικό και πάγιο κεφάλαιο)»
2.9.4. Μέτρο 132: «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων», όσον αφορά την βιολογική παραγωγή προϊόντων φυτικής προέλευσης και στην παραγωγή προϊόντων φυτικής προέλευσης μέσω Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Agro 2)
2.9.5. Μέτρο 133: «Δραστηριότητες ενημέρωσης & προώθησης», προϊόντων φυτικής παραγωγής
2.9.6. Μέτρο 214 «Γεωργο-περιβαλλοντικές ενισχύσεις» ειδικά για τις δράσεις: 1.1 Βιολογική Γεωργία, 2.3 Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή μη εδώδιμων ειδών, 3.2 Διατήρηση εκτατικών καλλιεργειών που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση.

3. Γραφείο Ζωικής Παραγωγής

3.1. Υποστήριξη του έργου των Κεντρικών Υπηρεσιακών Μονάδων του Υπ.Α.Α.Τ που χειρίζονται θέματα Ζωικής Παραγωγής (Γενική Δ/νση Ζωικής Παραγωγής, κ.λπ.), όπως αυτό προκύπτει από τον Οργανισμό του Υπουργείου Γεωργίας (ΠΔ 402, 187/Α/26-8-1988 όπως κάθε φορά ισχύει), στα όρια του νομού αρμοδιότητας τους.
3.2. Συλλογή στοιχείων για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στον Αγροτικό Τομέα (ζωικής κατεύθυνσης) του Νομού και διατύπωση προτάσεων αρμοδίως, για τη χάραξη Αγροτικής Πολιτικής.
3.3. Υποβοήθηση των κτηνοτρόφων σε θέματα και διαδικασίες που αφορούν την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας πτηνο-κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων κ.λπ.
3.4. Συνεργασία με, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων της περιοχής καθώς επίσης και κάθε άλλο αρμόδιο Φορέα ή Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπ.Α.Α.Τ και ενημέρωση κτηνοτρόφων, συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων του τομέα ζωικής παραγωγής και μεταποίησης ζωικών προϊόντων σε θέματα αρμοδιότητάς του.
3.5. Ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού για χρήση νέων βελτιωμένων μεθόδων παραγωγής κτηνοτροφικών προϊόντων και για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων ζωικής κατεύθυνσης.
3.6. Συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων για τις τιμές παραγωγού, τις λιανικές και χονδρικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων ζωικής παραγωγής, τη μεταποίηση, την ανθρώπινη κατανάλωση, τις λοιπές χρήσεις και τις απώλειες παραγωγής στην περιοχή αρμοδιότητας τους.
3.7. Υποστήριξη των κτηνοτρόφων στη διάθεση της παραγωγής τους μέσω της συνεχούς πληροφόρησης για τη διεθνή και την εγχώρια ζήτηση ζωικών προϊόντων.
3.8. Παροχή πληροφόρησης προς τον αγροτικό πληθυσμό για την παραγωγή πιστοποιημένων ζωικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ, κ.λπ.), την διαδικασία πιστοποίησης τους καθώς επίσης και καταγραφή των προϊόντων αυτών στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.
3.9. Παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών προς τον αγροτικό πληθυσμό, σε θέματα και διαδικασίες για τα εφαρμοζόμενα αναπτυξιακά προγράμματα αρμοδιότητας του Υπ.Α.Α.Τ, σχετικά με τη ζωική παραγωγή, και ειδικότερα στα ακόλουθα μέτρα και δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013:
3.9.1. Μέτρο 112: «Εγκατάσταση νέων γεωργών» που επιθυμούν να δημιουργήσουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις ζωικής κατεύθυνσης.
3.9.2. Μέτρο 121Α: «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων» (ζωικής κατεύθυνσης)
3.9.3. Μέτρο 126: «Αποκατάσταση του γεωργικού δυναμικού που ζημιώθηκε από φυσικές καταστροφές και εισαγωγή των κατάλληλων δράσεων πρόληψης (ζημιές σε ζωικό και πάγιο κεφάλαιο)»
3.9.4. Μέτρο 132: «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων», όσον αφορά την βιολογική παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης και το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας του χοίρειου κρέατος.
3.9.5. Μέτρο 133: «Δραστηριότητες ενημέρωσης & προώθησης» προϊόντων ζωικής παραγωγής.
3.9.6. Μέτρο 214 «Γεωργο-περιβαλλοντικές ενισχύσεις» ειδικά για τις δράσεις: 1.2 «Βιολογική κτηνοτροφία», 1.3 «Εκτατικοποίηση κτηνοτροφίας», 3.1 «Διατήρηση των απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων».

4. Γραφείο Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών

4.1. Υποστήριξη του έργου των Δ/νσεων της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος, του Υπ.Α.Α.Τ όπως αυτό προκύπτει από τον Οργανισμό του Υπουργείου Γεωργίας (ΠΔ 402, 187/Α/26-8-1988 όπως κάθε φορά ισχύει), στα όρια του νομού αρμοδιότητας τους.
4.2. Ενημέρωση και καθοδήγηση των ενδιαφερομένων ώστε να ενταχθούν σε εθνικά προγράμματα που αφορούν τα δασικά συστήματα.
4.3. Συλλογή στοιχείων για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στον δασικό τομέα του Νομού και διατύπωση προτάσεων αρμοδίως, για τη χάραξη Δασικής Πολιτικής.
4.4. Παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών προς τον αγροτικό πληθυσμό, σε θέματα και διαδικασίες για τα εφαρμοζόμενα αναπτυξιακά προγράμματα αρμοδιότητας του Υπ.Α.Α.Τ, σχετικά με τα δάση και τα δασικά συστήματα και ειδικότερα στα ακόλουθα μέτρα και δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013:
4.4.1. Μέτρο 122: «Βελτίωση της οικονομικής αξίας των δασών»
4.4.2. Μέτρο 123Β: «Προστιθέμενη αξία των δασοκομικών προϊόντων»
4.4.3. Μέτρο 221: «Πρώτη δάσωση γεωργικής γης»
4.4.4. Μέτρο 223: «Πρώτη δάσωση μη γεωργικής γης»
4.4.5. Μέτρο 224: «Ενισχύσεις Natura 2000 (για δάση)»

5. Γραφείο Κτηνιατρικής

5.1. Παροχή κάθε συνδρομής στο έργο των Δ/νσεων της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του Υπ.Α.Α.Τ, όπως αυτό προκύπτει από τον Οργανισμό του Υπουργείου Γεωργίας (ΠΔ 402, 187/Α/26-8-1988, όπως κάθε φορά ισχύει), στα όρια του νομού αρμοδιότητας τους.
5.2. Την παροχή κάθε συνδρομής προς τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
5.3. Ενημέρωση κτηνοτρόφων ή κτηνοτροφικών συνεταιριστικών οργανώσεών τους σε θέματα σχετικά με την υγεία και την κτηνιατρική προστασία των παραγωγικών ζώων καθώς και την προληπτική κτηνιατρική πρακτική.
5.4. Συλλογή στοιχείων, αρμοδιότητας της Γεν. Δ/νσης Κτηνιατρικής, για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του νομού και διατύπωση προτάσεων αρμοδίως, για τη χάραξη Κτηνιατρικής Πολιτικής, σε σχέση με λοιμώδη, παρασιτικά και διάφορα άλλα νοσήματα που επηρεάζουν την ποιότητα των ζωοκομικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής τους.
5.5. Ενημέρωση των εκτροφέων παραγωγικών ζώων σχετικά με την υγειονομική πιστοποίηση υψηλής στάθμης υγείας.
5.6. Ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σε ειδικά θέματα κτηνιατρικού περιεχομένου των μέτρων που αφορούν ιδιωτικές επενδύσεις μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 και από τον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 (ΦΕΚ 261Α/23-12-04, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά).

6. Γραφείο Αλιείας

6.1. Παροχή κάθε συνδρομής στο έργο των Δ/νσεων της Γενικής Δ/νσης Αλιείας του Υπ.Α.Α.Τ, όπως αυτό προκύπτει από τον Οργανισμό του Υπουργείου Γεωργίας (ΠΔ 402, 187/Α/26-8-1988 όπως κάθε φορά ισχύει), στα όρια του νομού αρμοδιότητας τους.
6.2. Συλλογή στοιχείων, αρμοδιότητας της Γεν. Δ/νσης Αλιείας, για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του νομού και διατύπωση προτάσεων αρμοδίως, για τη χάραξη Αλιευτικής Πολιτικής.
6.3. Ενημέρωση αλιέων, μεταποιητών αλιευτικών προϊόντων, υδατοκαλλιεργητών ή συνεταιριστικών οργανώσεών τους σε θέματα σχετικά με την εφαρμογή της κοινής οργάνωσης αγοράς στον τομέα της αλιείας και υδατοκαλλιεργειών.
6.4. Ενημέρωση αλιέων, μεταποιητών, υδατοκαλλιεργητών ή συνεταιριστικών οργανώσεών τους σε θέματα σχετικά με την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων, αρμοδιότητας του Υπ.Α.Α.Τ και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (Ε.Π.ΑΛ.).
6.5. Ενημέρωση για τις διαδικασίες και καθοδήγηση των ενδιαφερόμενων σχετικά με επενδυτικά σχέδια που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία προϊόντων αλιείας, του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 (ΦΕΚ 261Α/23-12-04. όπως αυτός ισχύει κάθε φορά).
6.6. Συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων για τις λιανικές και χονδρικές τιμές πώλησης των αλιευτικών προϊόντων, τη μεταποίηση, την ανθρώπινη κατανάλωση, τις λοιπές χρήσεις και τις απώλειες του τομέα Αλιείας στην περιοχή αρμοδιότητας τους.

7. Γραφείο Γραμματείας - Διοικητικού - Οικονομικού

7.1. Η εξυπηρέτηση του ΤοΚΑΑ στα γενικού χαρακτήρα Διοικητικά θέματα (αλληλογραφία, δακτυλογράφηση, διεκπεραίωση εγγράφων, κ.λπ.).
7.2. Ο χειρισμός των θεμάτων της εν γένει υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων των ΤοΚΑΑ.
7.3. Η οικονομική εξυπηρέτηση των ΤοΚΑΑ




Άρθρο 3

Γενικές Διατάξεις
Τα ΤοΚΑΑ επίσης παρέχουν κάθε αναγκαία συνδρομή στο έργο των Οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Άρθρο 4
Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τον καθορισμό της εφαρμογής της παρούσας.
Άρθρο 5
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Σε λίγο τα ωραία

Σε λίγο θα αναρτήσουμε το προσχέδιο της ΚΥΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 21-10-08

ΠΡΟΣ Συλλόγους Ομοσπονδίας ΚΟΙΝ: ΑΔΕΔΥ
Οι εργαζόμενοι σήμερα βιώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, την εμβάθυνση των ανισοτήτων, τη σφαιρική αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Βιώνουν ένα πολιτικό και οικονομικό κύκλο επιλογών, της κυβέρνησης της Ν.Α. που έχει φορομπηχτικό και εισπρακτικό χαρακτήρα και έχει φέρει σε απόγνωση το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.
Ή χρηματοπιστωτική κρίση αναδεικνύει μια συνολική μορφή κρίσης του μοντέλου νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης, της παγκοσμιοποίησης, των ελεύθερων αγορών και δεν περιορίζεται πλέον σε επιζήμιες επιπτώσεις, αλλά δημιουργεί κρίση εμπιστοσύνης, ανησυχία, φόβο για τις εξελίξεις. Η κρίση αυτή σε συνδυασμό με τις πολιτικές διατήρησης και ενίσχυσης κερδών, περιορισμού του κοινωνικού κράτους, έχουν υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την Θέση των εργαζομένων και γενικότερα της κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αξιολογώντας την διεθνή οικονομική κατάσταση και την εσωτερική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, μια πολιτική των ανισοτήτων, της λιτότητας, της αποδυνάμωσης των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αντιπαλεύουν την πολιτική αυτή με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών σας γνωρίζουν ότι συμμετέχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21-102θΟ8 με τα εξής αιτήματα:
Προστασία του εισοδήματος και αναβάθμιση των αποδοχών με ουσιαστικές αυξήσεις.
Νέο μισθολόγιο με άμεση αύξηση των βασικών μισθών στα 1350 ευρώ με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα, αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 16.000 ευρώ, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
• Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
• Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
Επέκταση των ΒΛΕ στο Δημόσιο, προστασία του θεσμού και διεύρυνση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών.
• Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στις ΣΔΙΤ
• Αύξηση των δαπανών του Κρατικού προυπολογισμού για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ
ΣΤΙΣ 21-10-2008 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟ,
ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

ΑΚΙΓΔΥ για την νέα ΚΥΑ 10-10-08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΚΙΓΔΥ-Συσπειρώσεις)
10-10-08
Μετά την συνάντηση του Υπουργού με το Δ.Σ της ΠΕΓΔΥ, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι ο Πρόεδρος και ο ΓΓ της ΠΕΓΔΥ εξέδωσαν ανακοίνωση που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα αυτών που διημείφθησαν, τόσο κατά την συνάντηση με τον Υπουργό, όσο και κατά τη συνεδρίαση που ακολούθησε στο Δ.Σ. ούτε αντανακλούν μια ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν τόσο οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο ΥΠΑΑΤ όσο και αυτοί των ΝΑ και των άλλων αποκεντρωμένων υπηρεσιών.
Συνάδελφοι,
Ζούμε όλοι εδώ και χρόνια, με έμφαση τον τελευταίο χρόνο, την συστηματική υποβάθμιση έως διάλυση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ ,των άλλων αποκεντρωμένων υπηρεσιών- κυρίως των υπηρεσιών ΝΑ- και την ακύρωση του ρυθμιστικού ρόλου των γεωπόνων στον έλεγχο της χρηματοδότησης της γεωργίας και τον σχεδιασμό και υλοποίηση των προγραμμάτων για την αγροτική ανάπτυξη.
Και ενώ θα περίμενε κανείς την ουσιαστική και σθεναρή αντίδραση τόσο της ΠΕΓΔΥ, αλλά και των άλλων πρωτοβάθμιων ενώσεων, όσο και της ΠΟΓΕΔΥ, σ`αυτήν την προγραμματισμένη και καλά σχεδιασμένη διάλυση του δημόσιου τομέα και των υπηρεσιών, γινόμαστε μάρτυρες ανακοινώσεων που ούτε λίγο ούτε πολύ μας πληροφορούν ότι αν μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτα και δεν λύθηκε κανένα από τα αιτήματά μας φταίνε οι ανακοινώσεις των γεωτεχνικών που «ενόχλησαν» τον Υπουργό και ότι στο μέλλον θα μας λύσει πολλά από τα προβλήματα που δεν έλυσε μέχρι σήμερα.
Επειδή δεν απευθύνονται σε αφελείς, αντιθέτως ζούμε τα προβλήματα στο πετσί μας κάθε μέρα, με την δημιουργία και λειτουργία Οργανισμών και «Αρχών διαχείρισης» εκτός πλαισίου δημοσίων υπηρεσιών, για να διαχειρίζονται πολιτικές και πιστώσεις με όποιον τρόπο θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, με μηχανισμούς ΙΧ καλά αμειβόμενους, και παράλληλα αφαιρούν συστηματικά ρόλους, αρμοδιότητες και αμοιβές από τον δημόσιο χώρο και προσπαθούν να περιορίσουν τον ρόλο μας στο μηδέν. Ως τελευταίο δείγμα σας επισυνάπτουμε προσχέδιο ΚΥΑ, όπου όλες οι αρμοδιότητες των ΝΑ μεταφέρονται στα τοΚΑΑ.

Απαιτούμε
από το ΔΣ της ΠΕΓΔΥ να επανορθώσει και να εκδώσει νέα ανακοίνωση, όχι μόνο προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά στεκόμενο στο ύψος των περιστάσεων να μπει μπροστά στους αγώνες και να εκφράσει την βούληση και τα συμφέροντα του κλάδου σε διαφορετική περίπτωση να καλέσει έκτακτη γενική συνέλευση

Θεωρούμε
Ότι οι γεωτεχνικοί μόνο συσπειρωμένοι θα μπορέσουν να αντιδράσουν αποτελεσματικά στην σχεδιαζόμενη από την πολιτική ηγεσία εξαφάνισή τους και να αποκτήσουν ρόλο γιατί μόνο τότε θα λυθούν και επί μέρους κλαδικά αιτήματα

Καλούμε
τον κλάδο να αντιδράσει με μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας και οι διαφαινόμενοι συμβιβασμοί κάτω από το τραπέζι και να επανακτήσουμε τον ρόλο μας στην διαδικασία της αγροτικής ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα

10-10-08

ΠΕΓΔΥ - Συνελεύσεις για Απεργία 8-10-2008

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της ΠΕΓ Δ Υ με τον Υπουργό
Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό, με πρωτοβουλία μας, όπως αποφασίσθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο (2.10.08).
Η ΠΕΓ Δ Υ έθεσε για μια ακόμη φορά στον Υπουργό όλα τα χρονίζοντα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου μας και τα προβλήματα που ανακύπτουν για τη λειτουργία των υπηρεσιών και τα μέλη μας, και συγκεκριμένα:...

1. Επισήμανε στον Υπουργό την αδικαιολόγητη υπαναχώρησή του από θέσεις και δεσμεύσεις του, που είχαν συμφωνηθεί, όπως:
Η ΚΥ Α 324005/9.9.08 (ΦΕΚ 1886 Β'), για την αναδιάρθρωση και τις
αρμοδιότητες των Ειδικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, δεν δόθηκε στην ΠΕΓΔΥ για να εκφράσουμε τις απόψεις μας, ούτε συμμετείχε εκπρόσωπός μας στη σύνταξή της.
Η εξίσωση των οδοιπορικών και αποζημιώσεων για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα του ΟΣΔΕ, με αυτές των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν προωθήθηκε. ~
Οι τροποποιήσεις των νόμων 346012006 και 347012006 δεν έγιναν όπως
συμφωνήσαμε.
Η τροπολογία για την επέκταση της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στις ΑΣΟ,
δεν συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για την Κτηνοτροφία.
2. Επισήμανε στον Υπουργό ότι με τη παραπάνω ΚΥ Α 324005/9.9.08 θεσμοθετούνται:
Μεγαλύτερη συγκέντρωση αρμοδιοτήτων και αντικειμένων στις προβλεπόμενες
Ειδικές Υπηρεσίες, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, για αποκέντρωση
αρμοδιοτήτων στις Ν.Α. και τις Περιφέρειες.
Πολυπληθές προσωπικό (350 υπαλλήλων), δηλαδή ένα νέο Υπουργείο μέσα στο ΥΠΑΑ Τ και μάλιστα χωρίς να καθορίζονται οι ειδικότητες. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη πρόθεση για αποδυνάμωση και απαξίωση των υπηρεσιών τόσο του Υπουργείου, όσο και των Ν.Α. και των Περιφερειών.
Ετήσια επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού 1.200.000 €, για τα ειδικά επιδόματα των προϊσταμένων των Ειδικών Υπηρεσιών, των προϊσταμένων Μονάδων τους και του προσωπικού, τη στιγμή που οι περισσότερες εργασίες θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τις υφιστάμενες υπηρεσίες και το προσωπικό τους στο ΥΠΑΑ Τ, στις Ν.Α. και στις Περιφέρειες.
3. Επισήμανε στον Υπουργό τη συνεχιζόμενη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών γεωργίας και την αποστελέχωσή τους. Τονίσθηκε ιδιαίτερα η έλλειψη Οργανογράμματος και η έλλειψη προσδιορισμού αρμοδιοτήτων και αντικειμένων μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών και ιδιαίτερα μεταξύ των Ν.Α. και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ. Το πρόβλημα λειτουργίας των γεωργικών υπηρεσιών καθίσταται οξύτερο λόγω της επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών και των Οργανισμών του Υπουργείου. Ιδιαίτερα στις γεωργικές υπηρεσίες των Ν.Α. παρατηρείται μια συνεχής συρρίκνωση και αφαίρεση αντικειμένων. Πρόσφατα μάλιστα διακινείται σχέδιο ΚΥ Α, στο οποίο καταγράφεται μεταφορά των περισσοτέρων αρμοδιοτήτων των Ν.Α. στα ΤΟΚΑΑ.
4. Επισήμανε στον Υπουργό την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα να παραμείνουν οι πρωτοβάθμιοι έλεγχοι στις Ν.Α. και να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για καταβολή ίδιων οδοιπορικών και αποζημιώσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους ελεγκτές. Η προβαλλόμενη δικαιολογία του Υπουργού ότι, από το 2009 και μετά οι Ν.Α. δεν προβλέπεται να συμμετέχουν στους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να αλλάξει.
5. Επισήμανε στον Υπουργό:
./' Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων για εκτός
έδρας μετακινήσεις τόσο στα πλαίσια του Γ' ΚΠΣ, όσο και για τις λοιπές
μετακινήσεις εξυπηρέτησης άλλων προγραμμάτων.
./' Την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής της χιλιομετρικής αποζημίωσης, των εκτός
έδρας ημερήσιων αποζημιώσεων και των διανυκτερεύσεων.
./' Την αναγκαιότητα κατανομής πιστώσεων για αποζημιώσεις εκτός έδρας για την
παρακολούθηση των άλλων, εκτός ΟΣΔΕ, προγραμμάτων του ΥΠΑΑ Τ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΠΕΓ Δ Υ ανέπτυξε τα παραπάνω στον Υπουργό και τον έθεσε προ των ευθυνών
του για την αντιμετώπισή τους. Ο Υπουργός αναγνώρισε για μια ακόμη φ~ρά το δίκαιο των αιτημάτων μας και δικαιολόγησε την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας το τελευταίο διάστημα, στο φορτισμένο κλίμα που δημιούργησαν οι ανακοινώσεις και τα Δελτίου Τύπου της ΠΕΓΔΥ και των άλλων γεωτεχνικών σωματείων. Δήλωσε όμως ότι αυτός επιθυμεί και επιδιώκει τη συνεργασία με τη ΠΕΓ Δ Υ, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας. Μετά από διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση επί όλων των θεμάτων, ο Υπουργός δήλωσε:
./' Για την έκδοση των εφαρμοστικών αποφάσεων που προβλέπονται στην ανωτέρω ΚΥΑ 324005/9.9.08, η ΠΕΓΔΥ να ορίσει εκπρόσωπό της, ο οποίος θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη σύνταξή τους, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζητούμενη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και αντικειμένων στις Ν.Α. και τις Περιφέρειες.
./' Για την έκδοση των ΚΥ Α , που προβλέπονται στις τροποποιήσεις των νόμων 3460/06 και 3470/06, η ΠΕΓ Δ Υ να ορίσει εκπρόσωπό της, ο οποίος θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε νε επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των προβλεπομένων αποφάσεων.
./' Για τη καταβολή των δεδουλευμένων έδωσε εντολή για άμεση κάλυψη των αποζημιώσεων του έτους 2007. Επίσης για την εξυπηρέτηση και των άλλων προγραμμάτων του Υπουργείου από τις Ν.Α., εκτός ΟΣΔΕ και του
Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, δήλωσε ότι σε συνεργασία μαζί μας θα ικανοποιηθεί η οικονομική υποστήριξη των προγραμμάτων.
./ Για την αναδιάρθρωση και την λειτουργία των υπηρεσιών γεωργίας (νέο Οργανόγραμμα), διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει διαμορφωμένη τελική πρόταση. Επίσης διευκρίνισε ότι ούτε απόφαση, ούτε πρόθεση υπάρχει για μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις Ν.Α. στα ΤΟΚΑΑ.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΠΕΓ Δ Υ συνεδρίασε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον
Υπουργό και εκτίμησε ότι παρά τις καλές προθέσεις του Υπουργού, τα ουσιαστικά προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί. Συνεπώς η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΓ Δ Υ, για απεργιακές κινητοποιήσεις, πρέπει να πραγματοποιηθεί. Η απόφαση για άμεση προετοιμασία και έναρξη κινητοποιήσεων, που λήφθηκε τόσο στη συνεδρίαση της 2.10.2008, όσο και σήμερα είναι κατά πλειοψηφία. Η παράταξη της ΔΑΚΕ διαχώρισε τη θέση της και δήλωσε ότι στη παρούσα συγκυρία και μάλιστα μετά τις σημερινές προτάσεις του Υπουργού, για συνεργασία στη σύνταξη των ΚΥ Α και Υ Α που αφορούν κλαδικά μας θέματα, δεν στηρίζει απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά το ότι τα αιτήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα και είναι δίκαια.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ένταση των προβλημάτων και η συνεχιζόμενη απαξίωσή μας, θέτει και τις
παρατάξεις και τα μέλη μας προ των ευθυνών τους. Γιαυτό το Δ.Σ. σας καλεί να προχωρήσετε σε Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων της ΠΕΓ Δ Υ και μέχρι 20 Οκτωβρίου να έχουμε τις προτάσεις σας: να προχωρήσουμε ή όχι σε απεργιακές κινητοποιήσεις (απεργίες και όχι απεργία -αποχή), τη χρονική διάρκειά τους (24ωρες, 48ωρες, πολυήμερες, διαρκείας) και για το χρόνο έναρξής τους.
Το Δ.Σ. της ΠΕΓ Δ Υ κρίνει αναγκαίο και επιβεβλημένο να ενημερωθούν όλα τα
μέλη μας για τις δυσμενείς εξελίξεις στα αιτήματά μας και κυρίως για τα θεσμικά.
Η συνειδητή συμμετοχή και στήριξη των κινητοποιήσεων είναι απαραίτητη
προϋπόθεση για την επιτυχία τους.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Καταγγελία Κατασκηνώσεις 22-9-08

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ),

καταγγέλλουν

τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) κ. Αλέξανδρο Κοντό, για την επαίσχυντη και αδικαιολόγητη ενέργειά του, να τροποποιήσει τον Κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών Κατασκηνώσεων του Υπουργείου, με προφανή σκοπό να εξαιρέσει από την Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων τους εκπροσώπους της ΠΟΓΕΔΥ και της ΠΟΣΕΥΓ.

Οι εργαζόμενοι μέλη μας στο Υπουργείο, τις Περιφέρειες και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, καταγγέλλουν την απαράδεκτη και αχαρακτήριστη αυτή απόφαση του Υπουργού (Αριθ. 53797/10-09-2008), η οποία υποκρύπτει μόνο σκοπιμότητες στη λειτουργία των κατασκηνώσεων, μικρόψυχη αντιμετώπιση και πνεύμα αντιδικίας μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απόφαση αυτή, γιατί ανοίγει δρόμους σε αδιαφανείς διαδικασίες στη λειτουργία των κατασκηνώσεων, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων τους.

Οι εργαζόμενοι δεν κατανοούν τη σκοπιμότητα κατεπείγουσας τροποποίησης της σύνθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Κατασκηνώσεων και την συνδέουν ευθέως :

1. Με τις καταγγελίες τους για αποφάσεις του υπουργού, που συνδέονται με το Βατοπαίδι

2. Με το δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο, που ασκούσαν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, χωρίς καμιά αποζημίωση, στη λειτουργία των κατασκηνώσεων.

3. Με τη σθεναρή στάση των εκπροσώπων μας, που απέτρεπαν τη χρήση των κατασκηνώσεων, για φιλοξενία και τραπεζώματα των ημετέρων.

Οι Ομοσπονδίες μας δεν θα ανεχθούν τέτοιες προκλητικές και προσβλητικές ενέργειες και απαιτούν την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης απόφασης εξαίρεσής τους από την Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων, που προκάλεσε την αγανάκτηση και την οργή των μελών μας.

Είναι δημοκρατικά αδιανόητο, να συνεχίζει ο Υπουργός να συμπεριφέρεται και να ενεργεί «αυτοκρατορικά». Οι συμπεριφορές του θυμίζουν άλλες εποχές και κάποιοι πρέπει να του φράξουν το δρόμο !