Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Μετακινήσεις καταγγέλουν οι Ιχθυολόγοι

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου πληροφορήθηκε ότι με εντολή της πολιτικής ηγεσίας αποφασίσθηκε να μετατεθεί εσπευσμένα η συνάδελφος Ε. Πούλιου, από τη νευραλγική θέση της Προϊσταμένης του Τμήματος Παράκτιας Αλιείας της Διεύθυνσης Θαλάσσιας Αλιείας (από τα πλέον σημαντικά τμήματα της Γεν.Δ/νσης Αλιείας στην άσκηση της εθνικής πολιτικής) στο απαξιωμένο επί σειρά ετών Εργαστήριο Αλιευτικής Τεχνολογίας στον Πειραιά.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια υπάλληλος, επί σειρά ετών Πρόεδρος και τωρινό μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας, διώκεται για τρίτη φορά στη διάρκεια της θητείας της επειδή κατήγγειλε συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις .

Μετά την πρόσφατη αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα ήθη, διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα στην τέλεση των διοικητικών πράξεων κ.α. Μολονότι πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ότι θα πολιτευτεί με άλλη λογική σε σχέση με το παρελθόν και ήλπιζαν ότι στον πολύπαθο τομέα της Αλιείας τα πράγματα θα άλλαζαν προς το καλύτερο, δυστυχώς και μάλιστα παρά πολύ γρήγορα οι προσδοκίες αυτές διαψεύδονται πανηγυρικά.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε στην πράξη ότι η Δημόσια Διοίκηση, σε αντίθεση με όσα της καταμαρτυρούν ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα και παραγωγικά, σε ορισμένους τομείς. Εκεί που πραγματικά διαπρέπει είναι η προσήλωσή της στις διώξεις και τον εκφοβισμό των υπαλλήλων που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά της.

Τελικά αποδεικνύεται ότι όταν κάποιος υπάλληλος εκφράσει τη διαφωνία του στην τέλεση παρανόμων ενεργειών ή όταν τηρεί τους νόμους του κράτους και τις διοικητικές διαδικασίες, τηρώντας τον όρκο που έδωσε για πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους, (περιττό ??) είναι ανεπιθύμητος και ‘τιμωρείται’ παραδειγματικά.

Αντί να επιβραβεύεται η συμπεριφορά ενός υπαλλήλου που προασπίζεται το δημόσιο και όχι το ατομικό συμφέρον και φροντίζει για την διασφάλιση του δημόσιου χρήματος, και της δημόσιας περιουσίας γενικά, αυτός διώκεται γιατί αποτελεί εμπόδιο στην αυθαίρετη άσκηση της εξουσίας από όσους έχουν θέση ευθύνης και όσους μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη των πραγμάτων εξυπηρετώντας ίδια συμφέροντα.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα ότι η νέα πολιτική ηγεσία ασκεί την εξουσία, διαμορφώνει εθνική πολιτική και λαμβάνει αποφάσεις για τον τομέα συμπεριφερόμενη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκαναν και οι προκάτοχοί της, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από τον ελληνικό λαό.

Για μια ακόμη φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής ενέργειας..

Ο Σύλλογός μας δηλώνει ότι θα προασπίσει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων των μελών του και θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για απομόνωση και στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων.

Ως πρώτο βήμα προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23-03-2010 και ώρα 10, εξω από το ΥΠΑΑΤ. Αχαρνών 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου