Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ( Π.Α.ΣΥ.) Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Τους καπνοπαραγωγούς της Πέλλας στο μπλόκο τους στον κόμβο του Μελισσίου πάνω στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ν.Πέλλας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) .
Εκδήλωσε την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των καπνοκαλλιεργητών ενάντια στο κλέψιμο του 50% των δικαιούμενων επιδοτήσεων από τους ίδιους και την παραχώρηση τους μέσο του λεγόμενου Β’ Πυλώνα σε ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στον αγροτοτουρισμό .
Μοίρασαν τη σχετική Ανακοίνωση συμπαράστασης και τους μίλησαν για τις από καιρό αρνη-τικές θέσεις της ΠΑΣΥ για τον καταδικαστικό «πρασινο-γάλαζο» για την καπνοκαλλιέργεια Κα-νονισμό της Ε.Ε.
Η ΠΑΣΥ είχε έγκαιρα επισημάνει και καταγγείλει τον καταστροφικό για την καπνοκαλλιέρ-γεια Κανονισμό , που με το «τυράκι» της ολικής αποδέσμευσης έπιανε στη «φάκα» του σταματή-ματος μια ακόμη δυναμική καλλιέργεια για το Νομό Πέλλας . Καλούσε από το 2004 σε αγωνιστι-κή αντίδραση γιατί έβλεπε πως το 2010 και η περικοπή του 50% των επιδοτήσεων των περιοχών της Αλμωπίας , της Κρύας Βρύσης , των Γιαννιτσών & όλου του Νομού , δεν είναι μακριά …
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε σκοπεύει να επιστρέψει πίσω στους καπνοπαραγωγούς τα χρήμα-τα από το 50% των επιδοτήσεων που κόβονται από φέτος στο πλαίσιο των όσων ψήφισαν οι κυ-βερνώντες της ΝΔ τον Απρίλη του 2004 στην αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς Καπ-νού και τον Νοέμβρη του 2008 στον «έλεγχο υγείας» της νέας ΚΑΠ.
Γι’αυτό και η μόνη απάντηση είναι η αγωνιστική επιλογή των ίδιων και το ότι βγήκαν αγωνιστικά στους δρόμους συντονισμένοι σαν μπλόκο με το πλαίσιο των 9 βασικών αιτημάτων της πρόσφατης σύσκεψης του Προμαχώνα από τα 20 αγωνιστικά μπλόκα αγροτών από τον Έβρο, τη Μακεδονία , την Ήπειρο , τη Θεσσαλία , την Πελοπόνησσο και τα Νησιά σε όλη τη χώρα . Τα άλυτα επί χρόνια προβλήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς αυτό το μονόδρομο μας δείχνουν . Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως μόνο με την πάλη μας μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε την αντιαγροτική λαίλαπα.
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) κάλεσε και τους Καπνοπαραγωγούς της Πέλλας , όλους τους μικρομεσαίους αγρότες , να αντισταθούν, να καταγγείλουν την αντιαγρο-τική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης παίρνοντας μαζικά και δυναμικά μέρος στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας την αγωνιστική αντίθεσή τους στην ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η οποία τους ξεκληρίζει και τους πετάει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Και σαν άμεσο πρώτο βήμα αντίδρασης τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στη διαδήλωση , που διοργανώνει η ΠΑΣΥ έξω από την AGROTICA στο Άγαλμα Βενιζέλου το Σάββατο 6 Φλε-βάρη στις 12 το μεσημέρι & στη πορεία διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΘ

Αναχώρηση λεωφορείων : ΕΔΕΣΣΑ - Πλατεία Ελευθερίας - 10.00’ π.μ .
ΣΚΥΔΡΑ - Μαυροβούνι - 10.15’ π.μ.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – Εγνατία (Είσοδος Πόλης ) - 10.40’ π.μ.


Γραμματεία ΠΑΣΥ Ν.Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου