Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Τα ενοίκια λογαριάζονται σαν εξωγεωρικό εισόδημα;

Μια ερώτηση δέχονται το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Αφού η υπηρεσία σας μου βγάζει χαρτί που λέει οτι είμαι αγρότης γιατί στις ενώσεις μου ζητάνε να πληρώσω;
Η απάντηση είναι ότι η Ιδιότητα του αγρότη έχει άμεση σχέση με το μέτρο στο οποίο κάποιος ζητάει να ενταχθεί.
Έτσι κάποιος μπορεί να είναι αγρότης σύμφωνα με τον νόμο 2520/97, μπορεί να είναι αγρότης, για να ενταχθεί στο μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης , ή των Νέων Αγροτών, ακόμα και να παίρνει βεβαίωση για την ιδιότητα του αλιέα αλλά παρόλα αυτά στις ενώσεις να του ζητάνε να πληρώσει. Δεν είναι στις καταστάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το μέτρο της Ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης ΟΣΔΕ λέγεται Μέτρο "Άρμεγμα του αγρότη από τις Ενώσεις 2009-2013" Ο Υπουργός έβαλε τον άσχετο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ρόλο συνεργού στην ληστεία των αγροτικών εισοδημάτων.
Ο Σουλτάνος Υπουργός κανονίζει τις υποθέσεις του με τους φοροεισπράκτορες και αυτοί παίρνουν όσα θέλουν από τους αγρότες. Ευτυχώς που δεν ζήτησαν και ακόμη περισσότερα ποιος θα αντιδρούσε; Ευτυχώς υπάρχει και οι επόμενες χρονιές ώστε να ζητήσουν ακόμα περισσότερα.
Ένα μόνο πράγμα δεν καταλαβαίνω από ποιους θα πάρουνε να χρήματα αφού οι περισσότεροι αγρότες με τα νέα μητρώα θα είναι πετσοκομμένοι.

4 σχόλια:

  1. http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=810

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά την πολ 1110/95 υπ.οικον. οχι όπως και κατα τη β εγκύκλιο 22/5/03 αρ π.240384/4771 για την εξισωτική οχι επίσης αλλά άντε βρές άκρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα δώσαν τα δικαιώματα με βάση τη τριετία σ όσους πανωγράφανε και τωρα τιμωρούν τα κορόιδα που δήλωσαν το εξωγεωργικό τους εισόδημα ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιος με ενοίκια 1500 ευρώ τον χρόνο τον πετάνε έξω οι κύριοι του ΟΠΕΚΕΠΕ σαν μη κατα κύριο επάγγελμα αγρότη, όταν το εισόδημα απο τα ενοίκια δεν λογαριάζεται απο κανένα πρόγραμμα σαν εξωαγροτικό εισόδημα αν δεν ξεπερναει το εισόδημα αναφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή