Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Η Γεωπονική Ενωτική Κίνηση για την εκλογή προεδρείου

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
(ΑΚΙΓΔΥ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
7-7-09
Για 2η συνεχόμενη φορά η συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΓΔΥ με θέμα την εκλογή προεδρείου, απέβη άκαρπη. Αποκλειστικές είναι οι ευθύνες των 2 μεγάλων παρατάξεων, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, οι οποίες εμμένοντας στο εκβιαστικό δίλημμα «ή εκλέγεται Πρόεδρος από τη δική μας παράταξη, ειδάλλως δεν θα συμμετέχουμε στο Προεδρείο», ακυρώνουν στην πράξη την κατάκτηση του γεωπονικού κινήματος για διαπαραταξιακό αντιπροσωπευτικό προεδρείο και αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν με βάση την εκλογική τους δύναμη.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η θέση της ΑΚΙΓΔΥ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ για ... συμμετοχή και στήριξη σε ένα αγωνιστικό, διαπαραταξιακό, αντιπροσωπευτικό προεδρείο, από τη θέση που της αναλογεί βάσει του αποτελέσματος των εκλογών, παρόλες τις επιφυλάξεις της για τη λειτουργία του προηγούμενου προεδρείου, προασπιζόμενη την πάγια θέση της ότι τα συσσωρευμένα και οξυμένα προβλήματα του κλάδου μας, απαιτούν την συστράτευση όλων των παρατάξεων για την επίλυσή τους δεν βρήκε ανταπόκριση, και για το λόγο αυτό ψηφίσαμε λευκό.
Η εκβιαστική και αδιάλλακτη άρνηση και των 2 παρατάξεων (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ) να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για ζητήματα που απασχολούν άμεσα τον κλάδο μας με πρόσχημα τη μη εκλογή προεδρείου, - πρόταση που κατατέθηκε στο Συμβούλιο από την παράταξη της ΕΣΑΚ , που υπερασπιστήκαμε και ψηφίσαμε- καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτό που πρυτανεύει στη σκέψη τους είναι η αποκόμιση μικροκομματικών και προσωπικών συμφερόντων και όχι τα προβλήματα του κλάδου και των συναδέλφων.
Για όλα τα παραπάνω και επειδή θεωρούμε ότι ο κλάδος δεν μπορεί να παραμένει ακέφαλος, ειδικά σε μία περίοδο που τα προβλήματα τόσο των γεωπόνων, όσο και γενικότερα των Δ.Υ είναι οξυμένα

ΖΗΤΑΜΕ
• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
• ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ
• ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου