Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οι Συμβασιούχοι και άνεργοι Γεωπόνοι κατά της ενοποίησης των Οργανισμών.

Η ΠΕΑΣΓΕ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ -που αντιδρούν στην ενοποίηση των οργανισμών μαζί και με την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε- και διεκδικεί: Να αποκαλυφθεί πλήρως το δικομματικό σκάνδαλο ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε που έστησε η ΝΔ και συντηρεί το ΠΑΣΟΚ και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αντί να. υποστηριχτούν με μαζικές προσλήψεις γεωτεχνικών οι οργανισμοί του Υπουργείου, επανδρώνει Ανώνυμες Εταιρίες με ρουσφετολογικά κριτήρια. Στην καλύτερη περίπτωση, οι αρμοδιότητες αυτών των Α.Ε θα μπορούσαν να καλυφθούν από τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Υπουργείου με σημαντική ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό.

Να καλυφθούν όλες οι θέσεις στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε με επιστημονικό προσωπικό, με αξιοκρατικά και απολύτως διαφανή κριτήρια. Η δουλειά είναι δικαίωμα μας και όχι χάρισμα για ψηφοθηρικούς λόγους. Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και όχι πελάτες στα πολιτικά γραφεία. Αντιστεκόμαστε στις λογικές του ατομικού βολέματος και του ανταγωνισμού, που προωθούν οι κυβερνήσεις για να μας διασπάσουν. Ως Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ. διαχωρίζουμε τη θέση μας από τους που υποτάχτηκαν και πρόδωσαν τον αγώνα μας για μαζικές και αξιοκρατικές προσλήψεις και οι ίδιοι, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές γνωριμίες τους με βουλευτές. Ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος είναι οι συλλογικές μας διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καλούμε την υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης να δώσει ένα τέλος σε αυτό το σκανδαλώδες, προεκλογικό τερατούργημα που τείνει να γίνει καθεστώς και δε συνάδει σε καμία περίπτωση με τις εξαγγελίες για αξιοκρατία και διαφάνεια της κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος: Βαρούνης Τάσος

Η Γραμματέας: Ζούβελου Σταυρούλα

1 σχόλιο:

  1. Μην φωνάζετε άνεργοι και συμβασιούχοι συνάδελφοι, γιατί θα ξυπνήσετε την ΠΕΓΔΥ.
    Έναν ολόκληρο χρόνο δεν μπορούσε να κοιμηθεί για το προεδρείο και τώρα που το εξέλεξε πρέπει να την αφήσουμε να ξεκουραστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή