Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Πάνε και τα μικρά σχέδια βελτίωσης

Η νέα Υπουργική Απόφαση για τα μικρά σχέδια βελτίωσης με υπογραφή του κ. Χατζηγάκη ανατρέπει την προηγούμενη γιατί είναι πλέον υποχρεωτική η σφραγίδα από μελετητικό γραφείο καθώς και η άδεια λειτουργίας για κτηνοτροφική εγκατάσταση.

«Σε καμιά περίπτωση πλέον το πρόγραμμα των Μικρών Σχεδίων Βελτίωσης δεν απευθύνεται σε αυτούς για τους οποίους σχεδιάστηκε», καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)
μεταξύ άλλων λέει επίσης:

Δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα Υ.Α. για τα μικρά Σχέδια Βελτίωσης μετά από 6μηνη αναμονή η οποία περιλαμβάνει δύο εκπλήξεις για τους κτηνοτρόφους.

Σαν πρώτη απόφαση δεν χρειαζόταν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των σταυλικών εγκαταστάσεων και η υποβολή φακέλου δεν απαιτούσε την υπογραφή Γεωπόνου - Μελετητή. Ήταν η πρώτη φορά που δινόταν η ευκαιρία σε αιγοπροβατοτρόφους να επενδύσουν, ήταν η πρώτη φορά που οι κτηνοτρόφοι απέφευγαν την γραφειοκρατία, ήταν η πρώτη φορά που δεν θα έπεφταν θύματα κάποιων επιτήδειων Γεωτεχνικών.

Κύριε Υπουργέ, με την διαφοροποίηση που κάνατε στη νέα Υ.Α. με υποχρεωτική σφραγίδα από μελετητικό γραφείο και άδεια λειτουργίας για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις η κατάθεση φακέλων είναι αδύνατη πλέον από τους κτηνοτρόφους και μόνο τα συμφέροντα των εταιριών και των Γεωτεχνικών στηρίζονται.

Σε καμία περίπτωση πλέον το πρόγραμμα των Μικρών Σχεδίων Βελτίωσης δεν απευθύνεται σε αυτούς για τους οποίους σχεδιάστηκε».

1 σχόλιο: