Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η ΠΑΣΕΓΕΣ λέει οτι δεν θέλει το ΟΣΔΕ και πλάκωσαν οι ιδιώτες να το παίξουν ειδικοί της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων. ΠΕΓΔΥ είσαι ζωντανή;

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών είχαν βρει την κότα που γεννά χρυσά αυγά και κάθε χρόνο εισέπρατταν τεράστια ποσά για εργασία που ουδέποτε ολοκληρωνόταν με αποτέλεσμα τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές και πρόστιμα από την Ε.Ε. για τα προβλήματα ολοκλήρωσης του ΟΣΔΕ.
Τώρα λένε ότι προσβλήθηκαν επειδή τους έβριζε όλος ο κόσμος για τα χρήματα των επιδοτήσεων που αντί για τους αγρότες πήγαιναν στις Ενώσεις και δεν θα ξανακάνουν ενεργοποίηση δικαιωμάτων την επόμενη χρονιά.
Αν η δουλειά έχει γίνει σωστά δεν υπάρχει λόγος να ξαναγίνει ενεργοποίηση δικαιωμάτων από κανέναν αγρότη. Στα ήδη εντοπισμένα χωράφια θα μπορούν οι αγρότες στις διευθύνσεις γεωργίας ή στα ΤοΚΑΑ να κάνουν δήλωση μόνο αν κάτι άλλαξε στις καλλιέργειες τους. Δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε τους αγρότες χωρίς λόγο .
Αν όμως δεν έχει ολοκληρωθεί το ΟΣΔΕ θα έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή απάτη, αφού οι Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών αποφασίζουν λόγω αδυναμίας να εγκαταλείψουν το ΟΣΔΕ ενώ επί χρόνια εισπράττουν τεράστια ποσά για ενεργοποίησεις δικαιωμάτων και ΟΣΔΕ που δεν τελείωσαν.

Διαβάστε τι λέει η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι ιδιώτες που θέλουν να πάρουν την σκυτάλη απο την... ΠΑΣΕΓΕΣ.

Την ομόφωνη απόφαση της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, να μην εμπλακεί εκ νέου στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών η Συνομοσπονδία, γνωστοποιεί ο Πρόεδρός της κ Τζανέτος Καραμίχας, με επιστολή του προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή. Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά στους πολιτικούς της χώρας που "φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος μας, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας, όσο και στο επίπεδο της πρωτοφανούς ηθικής κατάπτωσης". "Ας ψάξουν να βρουν αλλού τους βαρβάρους, όχι στο συνεταιριστικό κίνημα" τονίζεται χαρακτηριστικά.


Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε το Δ.Σ. λόγω των κακόβουλων και αναιτιολόγητων επιθέσεων, που δέχθηκαν η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, από ορισμένους αγρότες που πρωταγωνίστησαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων, αλλά και από πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα, κυρίως λόγω της εμπλοκής τους στο ΟΣΔΕ.

Επίσης, ο κ. Καραμίχας τονίζει πως «δυστυχώς, δεν βρέθηκε ούτε ένας πολιτικός να επισημάνει το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, αν δεν αναλαμβάναμε την πρωτοβουλία αυτή και κατά το έτος 2009, το σύστημα καταβολής των ενισχύσεων των παραγωγών θα είχε καταρρεύσει».

Στην επιστολή διευκρινίζεται πως η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το πρόσωπό της υπουργού, αλλά «έχει να κάνει μόνο με την προάσπιση και τη διαφύλαξη του κύρους της ΠΑΣΕΓΕΣ, με την προάσπιση και τη διαφύλαξη της ιδεολογίας του συνεργατισμού, αλλά και με την προάσπιση της τιμής και της υπόληψης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας».

Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας καταστήσουμε κοινωνό της χθεσινής (22.2.2010) απόφασης που προέκυψε από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Όπως είναι γνωστό, η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις δέχθηκαν κακόβουλες και αναιτιολόγητες επιθέσεις, με συκοφαντίες και λασπολογίες, από ορισμένους αγρότες που πρωταγωνίστησαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων, αλλά πολύ περισσότερο από πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα.

Βεβαίως, γνωρίζουμε επαρκώς τις αδυναμίες και τα προβλήματα του συνεταιριστικού κινήματος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε αυτού του είδους και του τύπου την κριτική από τους αγρότες των μπλόκων, που γνωρίζουμε καλά ότι λειτούργησαν ως ενεργούμενα μελών του Κοινοβουλίου, κατά των αγροτικών συνεταιρισμών και της ΠΑΣΕΓΕΣ, όσο και από το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Και μάλιστα, από στελέχη πολιτικών κομμάτων που έχουν ασκήσει στο παρελθόν αγροτική πολιτική από κυβερνητικές θέσεις.

Αντιστρέφουμε, συνεπώς, την κριτική και την απευθύνουμε στους πολιτικούς της χώρας, γιατί αυτοί φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος μας, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας, όσο και στο επίπεδο της πρωτοφανούς ηθικής κατάπτωσης που γνωρίζει η χώρα. Και τους απαντούμε : Ας ψάξουν να βρουν αλλού τους βαρβάρους, όχι στο συνεταιριστικό κίνημα.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δεχθήκαμε - και δεχόμαστε, αυτή τη συκοφαντική επίθεση κατά το τελευταίο διάστημα, αλλά και κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, είναι η εμπλοκή της ΠΑΣΕΓΕΣ και των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων στο ΟΣΔΕ. Και δυστυχώς, δεν βρέθηκε ούτε ένας πολιτικός να επισημάνει το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, αν δεν αναλαμβάναμε την πρωτοβουλία αυτή και κατά το έτος 2009, το σύστημα καταβολής των ενισχύσεων των παραγωγών θα είχε καταρρεύσει.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κάτω από αυτές τις συνθήκες πολιτικής, θεσμικής, αλλά και νομικής αμφισβήτησης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην εμπλακεί εκ νέου στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών.

Είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί ότι η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το πρόσωπό σας. Έχει να κάνει μόνο με την προάσπιση και τη διαφύλαξη του κύρους της ΠΑΣΕΓΕΣ. Με την προάσπιση και τη διαφύλαξη της ιδεολογίας του συνεργατισμού, αλλά και με την προάσπιση της τιμής και της υπόληψης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Τζανέτος Καραμίχας


Αντίδραση ΠΟΣΕΓ για ενεργοποίηση

Μύθοι και πραγματικότητα για την Διαχείριση των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) Η Ιστορία.Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η ΠΑΣΕΓΕΣ δηλώνει ότι, “θα αρνηθεί να αναλάβει την ανάθεση?” του ΟΣΔΕ.Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο εκάστοτε Υπουργός του Υπ.Α.Α.Τ. παρακαλεί τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ να αναλάβει την ανάθεση του ΟΣΔΕ. Την πρώτη πράξη αυτής της ιστορίας την είδαμε, την δεύτερη την αναμένουμε.

Ο μύθος

Οι ισχυρισμοί ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ είναι η μόνη που, διαθέτει την απαιτούμενη εξειδικευμένη τεχνική υποδομή και εμπειρία σε ολόκληρη την επικράτεια και μπορεί μέσω των μελών της (ΕΑΣ) να προβεί άμεσα στην εκτέλεση του έργου του ΟΣΔΕ, είναι αυθαίρετοι, αστήρικτοι και ανυπόστατοι.

Η πραγματικότητα

Η ΠΑΣΕΓΕΣ κρίνοντας από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα και με βάση ολόκληρο το ιστορικό, αδυνατούσε και αδυνατεί να υλοποιήσει το έργο του ΟΣΔΕ.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την αδυναμία αυτή είναι πλέον εκτός ελέγχου και οι δυσμενείς συνέπειες για την χώρα και τους αγρότες είναι αυτή την στιγμή δεδομένες αλλά απροσδιόριστες στο μέγεθος.

Η ευθύνη για τις παραλήψεις, τις αστοχίες και τα πρόστιμα από την Ε.Ε. βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τους αναθέτοντες εκάστοτε Υπουργούς του Υπ.Α.Α.Τ.

Το αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα και οι παρενέργειες αυτού του συστήματος είναι, τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αναξιόπιστα στοιχεία του ΟΣΔΕ, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της πλημμελούς υποστήριξης, να ξεπεράσουν μέχρι σήμερα τα 2 δις Ευρώ και οι πληρωμές όλων των γεωργικών ενισχύσεων να είναι σε αναστολή.

Η πρόταση

Το ΟΣΔΕ πρέπει να γίνει επιτέλους ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο εργαλείο για την διαχείριση των ενισχύσεων και την τήρηση των κανονιστικών απαιτήσεων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

Το ΟΣΔΕ με το ίδιο και πολύ πιθανόν με μικρότερο κόστος εκτός των παραπάνω, μπορεί να παράγει στοιχεία για τη διάρθρωση της γεωργικής δραστηριότητας και να εξελιχθεί σε εργαλείο παραγωγής Αγροτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και ορθολογικού προγραμματισμού των Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της χώρας.

Η υποστήριξη του ΟΣΔΕ είναι πολύ σοβαρή εργασία και πρέπει να γίνεται από τους ειδικούς και όχι από τους ημετέρους και τους αρεστούς.
--------------------------------------------------------------------

Τώρα πως η ΠΟΣΕΓ εκπροσωπεί τους ειδικούς ακόμα δεν το καταλάβαμε, το πιθανότερο είναι να εκπροσωπεί κάποιον Ιδιώτη που να θέλει να αναλάβει αυτός αυτό το έργο, γιατί η ΠΟΣΕΓ δεν είναι Συνεταιρισμός γεωπόνων, ούτε εταιρεία αλλά και ούτε ο κάθε γεωπόνος ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί απο μόνος του να αναλάβει αυτό το έργο.
Το ΟΣΔΕ εδώ και χρόνια έπρεπε να είναι υπόθεση των Δ/σεων Γεωργίας που αν στελεχωθούν με λίγο επιπλέον προσωπικό μπορούν να το επιτελέσουν και σήμερα με μεγάλη ευκολία.

10 σχόλια:

  1. Η γελοιότητα ορισμένων δεν έχει όρια... Αντί να σταθείτε στο πλευρό των ιδιωτών συναδέλφων σας και να στηρίξετε το δίκαιο αίτημά τους, ρίχνετε το δηλητήριο... Αυτό αποδεικνύει το πόσο κομπλεξικοί είστε...
    Η ΠΟΣΕΓ φωνάζει για την κακή λειτουργία του ΟΣΔΕ εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, όταν όλοι σας βλέπατε τα διπλογραψίματα των ΕΑΣ και κάνατε τις πάπιες. Τώρα που ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες, ξυπνήσατε και σεις και ξαφνικά θέλετε το δημόσιο να αναλάβει και την παροχή υπηρεσιών προς τους αγρότες (γιατί αυτό είναι στην ουσία οι δηλώσεις ΟΣΔΕ)... Γιατί τέτοια εμπάθεια; Δοκιμάσατε το σύστημα που προτείνει η ΠΟΣΕΓ και το βρήκατε ανεπαρκές; Γιατί βιάζεστε να το καταδικάσετε;
    Μήπως οι λόγοι είναι άλλοι, πιο πονηροί; Μήπως θέλετε να πάμε σε άλλες εποχές (όχι και πολύ παλιές) όπου δημόσιοι υπάλληλοι γεωπόνοι συνέτασσαν σχέδια βελτίωσης στο Β΄ΚΠΣ και κατόπιν τα ενέκριναν, χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα;

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να βρίζεις, πες την πρόταση της ΠΟΣΕΓ και σύγκρινέ την με την πρόταση που γράφει το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τη δημόσια έκφραση της θέσης της ΠΑΣΕΓΕΣ, ότι δεν προτίθενται οι ΕΑΣ να αναλάβουν και για το 2010 το ΟΣΔΕ, σας γνωρίζουμε ότι η ΕΓΜΕΣΕ, είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου , για να αναλάβουμε το ΟΣΔΕ 2010.

    Η ΕΓΜΕΣΕ - ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, είναι μια επιστημονική και επαγγελματική Ένωση, που έχει ως μέλη , Γεωπόνους - Μελετητές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης , από όλη την Ελλάδα, Συμβούλους Επιχειρήσεων , στον αγροτικό τομέα, και που έχουν γνώση και εμπειρία του ΟΣΔΕ ,διότι

    1/ εμείς το κάναμε πρώτοι, από το 1992 χωρίς χάρτες, και μετά το 1996 με χάρτες. 2/ Εμείς καθοδηγούμε τους αγρότες-πελάτες μας όλα τα χρόνια για τη σωστή συμπλήρωση της δήλωσής τους, ακόμα και όταν την τυπική συμπλήρωση έκαναν οι ΕΑΣ 3/ Όλα τα προγράμματα και μελέτες που συντάσσουμε έχουν αναφορά το ΟΣΔΕ. Φυσικά υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι λόγοι που δεν μπορούν να αναφερθούν σε μία επιστολή

    Θα παρακαλούσαμε να οριστεί μία συνάντηση μας, ώστε να σας αναπτύξουμε τις θέσεις και προτάσεις μας. Παρακαλούμε να υπολογίζετε ότι, η ΕΓΜΕΣΕ, , είναι στη διάθεση του Υπουργείου σας, για οποιαδήποτε συνεργασία και βοήθεια , όπου και όπως μπορούμε, και φυσικά στο θέμα του ΟΣΔΕ, που μπορούμε να συμβάλλουμε, η χώρα να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στις δυσκολίες του προγράμματος, που την ταλανίζουν για πολλά χρόνια.



    Είμαστε στη διάθεση σας, για περαιτέρω ενημέρωση και αναμένουμε πρόσκλησή σας για συνάντηση .

    Μετά Τιμής

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο



    Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας



    ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΑΡΑΚΗΣ

    ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αντωνόπουλος θέλει να αντικαταστήσει την ΠΑΣΕΓΕΣ.
    Χωρίς πρόταση όμως τον βλέπω, γιατί μην επαναλάβει ξανά αυτά για το 1992 και το ΟΣΔΕ χωρίς χάρτες, ούτε οτι αυτοί είχαν την ουσιαστική καθοδήγηση των αγροτών όταν ενεργοποιούσαν οι αγρότες στις Ενώσεις γιατί θα πέσει γέλιο.
    Οι ιδιώτες γεωπόνοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το ΟΣΔΕ, απλά βλέπουν χρήμα και το θέλουν, δεν είναι κακό αυτό, αλλά δεν λύνει κανένα πρόβλημα σήμερα, ούτε για τους αγρότες ούτε για το κράτος.
    Τα μητρώα πρέπει να πάνε στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, απασχολούν εκατοντάδες συναδέλφους, έχουν εξοπλισμό και γραφεία για να δέχονται το κοινό και εργάζονται με αυτό το αντικείμενο επι δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί να μην αναλάβει η εκκλησία της Ελλάδος το θεάρεστο έργο της διαχείρησης του ΟΣΔΕ? Έχουμε γεωτεχνικούς ιερωμένους ευσεβείς οικονομολόγους και βαθύτατα θρησκευόμενους μηχανικούς που μόλις δώσει ο Θεός μας το σύνθημα θα γίνουν τα πάντα εν ευθέτω χρόνο. Αγαπητοί αδερφοί δώστε το σε μας και δεν θα χάσετε. Ας έχετε την ευλογία του Θεού και πορευθείται εν ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλιο αργα παρα ποτε.....
    Ας ελπισουμε να καταλαβουν και στο υπουργειο ποσο κακο εκανε η ΠΑΣΕΓΕΣ οπως και οι Ενωσεις στο ΟΣΔΕ και φυσικα τωρα που εγιναν ολα μπαχαλο πεταν την ουρα τους απο εξω, να δειτε που σε λιγο θα δηλωσει αδυναμια και ο ΟΠΕΚΕΠΕ χαχαχαχαχαχα....
    Ας ελπισουμε οτι το ανυπαρκο υπουργειο θα βρει μια λυση και δεν θα ειναι του τυπου ΑΓΡΟΓΗ ....
    Και μεχρι να τα διαλυσουν ολα οι ανυπαρκτοι του υπουργειου (τα τελευταια 15 χρονια) καντε υπομονη και ησυχια η ΠΕΓΔΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πίσω στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης....

    Γελάμε τώρα ή μετά;
    Τόσα χρόνια κάναμε τους λογιστές και τώρα που μας πήραν το αντικείμενο, βαριόμαστε να ξαναγίνουμε Γεωπόνοι και τα ζητάμε πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειρήνη ημίν συνάδελφοι ...

    http://geoponix.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό που δεν μας λείπει είναι η συναδελφική αλληλεγγύη . Μπράβο μας!!!! Ιδιώτες εναντίων Δημοσίων και το ανάποδο , φτου μας να μη μας ματιάσω !!! Και ύστερα μας φταίνε άλλες ειδικότητες που μας τρώνε το ψωμί και συνεχώς μας καπελώνουν. Όταν θα βγουν άσχετες εταιρείες (π.χ κάποιες με τοπογράφους , τεχνολόγους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ) πάλι θα γκρινιάζουμε και θα μεμψιμηρούμε. Γιατί νομίζω ότι έχουμε σαν κλάδος όλα τα κακά της πατρίδας μας και τίποτα από τα καλά της;
    Τέλος για να μην το γυροφέρνω , προτείνω το εξής απλό : α) Την σύνταξη να την αναλάβουν αυστηρά επαγγελματίες γεωπόνοι με ανοικτό διαγωνισμό ανά νομό και στην προκήρυξη να υπάρχουν αυστηρές ποινικές ρήτρες και προϋποθέσεις(π.χ ένας τουλάχιστον γεωπόνος υπάλληλος του αναδόχου ανά 500 αιτήσεις). Αυτό φυσικά για να μη υπάρχουν φαινόμενα ένας μεγαλοεπαγγελματίας να παίρνει το έργο και έτσι αφενός να μην επωφελούνται καθόλου οι άνεργοι συνάδελφοι ενώ αφετέρου το έργο θα γίνεται από τους ίδιους ανυπόληπτους αιτησιογράφους που το κάνουν και τώρα.
    β) Ο πρωτοβάθμιος έλεγχος του δείγματος να γίνεται αυστηρά και μόνο στις προθεσμίες που πρέπει (π.χ έως 30/9 ) από μικτά κλιμάκια Δ.Α.Α - ΟΠΕΚΕΠΕ (με τις ίδιες αμοιβές εννοείται ).
    γ) Το δείγμα να είναι ενιαίο (δηλ. για ΟΣΔΕ , αγροπεριβαλλοντικά , τήρησε μακροχρόνιων προϋποθέσεων Νέων Αγροτών , εξισωτική κ.λ.π) ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο να πηγαίνουν στον ίδιο παραγωγό 2 & 3 φορές επιτροπές , ενώ σε κάποιους άλλους δεν πηγαίνει ποτέ κανένας.
    δ) Ο Δευτεροβάθμιος να γίνεται πάλι από μικτές επιτροπές Δ.Α.Α -ΟΠΕΚΕΠΕ διάφορες των πρωτοβάθμιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα δεν είναι αν πρέπει να κοντραριστούν οι ιδιώτες με τους Δημοσίους υπαλλήλους, ούτε αν οι γεωπόνοι έχουν κάτι το ξεχωριστό που τους ενώνει.
    Ξέρω πολλούς γεωπόνους και στον ιδιωτικό και στον Δημόσιο τομέα που φέρονται με τον χείριστο τρόπο στους υφιστάμενούς τους.
    Υπάρχουν αφεντικά γεωπόνοι και εργάτες γεωπόνοι που βρίσκονται στον ίδιο χώρο εργασίας, αυτοί δεν έχουν πάντα τα ίδια συμφέροντα, .
    Όταν λοιπόν κάποιος βάζει το αίτημα να αναλάβει κάποιος γεωπόνος με διαγωνισμό έναν νομό , και μετά τον διαγωνισμό αυτός να δίνει 500 αιτήσεις σε κάθε υπάλληλό του , στην ουσία θέλει να γίνει Αφεντικό.
    Ποιές είναι οι εταιρείες που θα πάρουν την δουλειά; με ποιόν τρόπο θα μειώσουν το κόστος στις προσφορές που θα κάνουν;
    Η λύση είναι να προσληφθούν γεωπόνοι στις Διευθύνσεις γεωργίας, μόνο έτσι εξυπηρετούνται οι άνεργοι και όχι με δύο μήνες μεροκάματο και μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.
    Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται οι αγρότες, που απευθύνονται σε πραγματικές υπηρεσίες που λειτουργούν όλο τον χρόνο για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή