Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Tο ΟΣΔΕ στην ΕΝΑΕ

Καλαμάτα 1-3-2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Συνεργασία για τη Μεσσηνία»
Θανάσης Πετράκος

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Νομάρχη,

Είναι γνωστό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» ότι η χώρα μας δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή ένα αξιόπιστο σύστημα ΟΣΔΕ διότι και σκοπιμότητες υπήρχαν και ανικανότητα εκ μέρους όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Γεωργίας.

Επιπλέον η ιστορία του ΟΣΔΕ καταρρίπτει για μία ακόμη φορά το μύθο που «σερβίρουν» στον Ελληνικό λαό όλοι οι νεοφιλελεύθεροι ότι «το ιδιωτικό είναι καλύτερο από το δημόσιο». Διότι είναι γνωστό ότι οι εταιρείες που ανέλαβαν να φτιάξουν τα μητρώα, όπως και στη συνέχεια η ΠΑΣΕΓΕΣ που ανέλαβε το έργο της ενεργοποίησης και ψηφιοποίησης των δικαιωμάτων, δεν αξιοποίησαν σχεδόν καθόλου τα πλήρη στοιχεία που υπάρχουν σε όλες τις Διευθύνσεις Γεωργίας και Διευθύνσεις Τοπογραφίας των Ν.Α.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της απαράδεκτης πολιτικής είναι ούτε αξιόπιστο σύστημα ΟΣΔΕ να έχει η χώρα, αλλά και οι παραγωγοί να πληρώνουν κάθε χρόνο και περισσότερα χρήματα στις ενώσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, όταν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν πληρώνουν τίποτα ή πληρώνουν εντελώς συμβολικά.

Κύριε Νομάρχη, σας είναι γνωστό ότι πριν λίγες μέρες η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει το 2010, αλλά και τα επόμενα έτη το έργο της ενεργοποίησης. Διότι όπως είπε στην ανακοίνωσή της «θίχτηκε από την αχαριστία των αγροτών και των κομμάτων». Σε όσους βέβαια στενοχώρησαν την ΠΑΣΕΓΕΣ εξαίρεσε την κα Υπουργό Γεωργίας.

Έχω λοιπόν τη γνώμη ότι η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι μια καλή ευκαιρία για να ζητήσει η ΕΝΑΕ την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων από δω και στο εξής να το αναλάβουν οι Διεύθυνσης Γεωργίας και Τοπογραφική των Ν.Α., οι οποίες με την πρόσληψη για φέτος άμεσα έκτακτου επιστημονικού προσωπικού μπορούν άριστα να επιτελέσουν το έργο και δωρεάν φυσικά για τους παραγωγούς.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε:

α) Να πάρουμε απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση του Ν.Σ. με την οποία να ζητάμε το έργο της ενεργοποίησης να το αναλάβει η Β΄θμια Αυτοδιοίκηση.

β) Με την ιδιότητά σας ως προέδρου της ΕΝΑΕ να συγκαλέσετε έκτακτα το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, το οποίο να λάβει ανάλογη απόφαση.

γ) Να ζητήσετε συνάντηση με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μπατζελή, με θέμα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Υπουργείου και ΕΝΑΕ για την ανάληψη του έργου της ενεργοποίησης από τις Ν.Α., ώστε επιτέλους και καλής ποιότητας να είναι το αποτέλεσμα, αλλά και οι Έλληνες παραγωγοί να σταματήσουν να πληρώνουν πλέον το χαράτσι της ενεργοποίησης που το πλήρωνε στις Ενώσεις και την ΠΑΣΕΓΕΣ και η οποία σήμερα εμφανίζεται και θιγμένη.

Συμφωνείτε με την πρότασή μας;

Θα δεχτείτε να τεθεί προ ημερησίας διάταξης ως πρώτο θέμα της συνεδρίασης στο σημερινό Ν.Σ.;

2 σχόλια:

  1. Σωστός!!!
    Να κάνουμε εμείς τσάμπα όλη τη δουλειά πάνω στην οποία ασέλγησαν τόσα χρόνια όλοι, για να μαζέψετε εσείς ψήφους για τον Καλλικράτη...

    ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΕΦΤΟΥΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι τελευταίοι σπασμοί του ανεξέλεγκου τέρατος "Ν.Α."

    ΑπάντησηΔιαγραφή