Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Π.Σ. Λάρισας για την εκλογή του προεδρείου της ΠΕΓΔΥ

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε τα πρακτικά του 4ου Συμβουλίου με σκοπό την ανάδειξη Προεδρείου της ΠΕΓΔΥ. Δυστυχώς, αποδείχτηκε ότι παρά την εμπιστοσύνη που έδειξαν σι συνάδελφοι προς το πρόσωπό σας, δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε τα προβλήματα του κλάδου μας, διότι αν δεν μπορείτε να εκλέξετε Προεδρείο, πόσο μάλλον θα μπορέσετε να διεκδικήσετε λύσεις για τα προβλήματά μας.
Όπως φαίνεται από τη μέχρι τώρα στάση σας, όλες σι αντιδράσεις των συναδέλφων και η επίκληση για άμεση ανάδειξη Προεδρείου πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και κυριάρχησαν οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα παραταξιακά συμφέροντα.
Είναι απαράδεκτο μετά από 6 σχεδόν μήνες να μην υπάρχει Προεδρείο. Απαιτούμε για ... άμεση Συνεδρίαση εντός του Οκτωβρίου και οριστική λύση, με ουσιαστικό πνεύμα συνεργασίας.
Προς αντιμετώπιση αυτής της κρίσης θεωρούμε υποχρέωσή μας να προτείνουμε σύμφωνα και με προηγούμενη τοποθέτησή μας τα εξής
1. Συνάδελφοι Δ/ντές να μην εκλεγούν στις θέσεις του Προεδρείου γιατί πιστεύουμε ότι δεν μπορούν να είναι αναλόγως αγωνιστικοί και αποτελεσματικοί.
2. Όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια να καταλάβει τη θέση του Προέδρου η πρώτη παράταξη και το Αντιπρόεδρου η δεύτερη , η εναλλακτικά να μοιραστεί η θητεία. Αν υπάρχει αδυναμία εκλογής Προέδρου από μια από τις δύο μεγάλες παρατάξεις τότε να μοιραστεί η θητεία ανά έτος. Ούτως ή άλλως ο Πρόεδρος κρίνεται ανά πόσα στιγμή και μπορεί με μομφή να αντικατασταθεί.
3 Οι μικρότερες παρατάξεις, σε περίπτωση αδιαλλαξίας των δύο μεγαλύτερων, οφείλουν να αναλάβουν ρυθμιστικό ρόλο και να συμβάλουν προς την ανάδειξη Προεδρείου για το καλό του κλάδου.
4. Να ληφθεί μέριμνα ώστε στο Προεδρείο να αντιπροσωπεύονται όλες οι παρατάξεις.
Αν παρ’ όλα αυτά δεν δώσετε λύση εντός του Οκτωβρίου, σας καλούμε να παραιτηθείτε άμεσα με προκήρυξη νέων εκλογών στις οποίες δεν θα είστε υποψήφιοι.
Με το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και τις όποιες εξελίξεις και αλλαγές πρόκειται να γίνουν στη Διοικητική οργάνωση, νέα μισθολόγια καθώς και γενικότερα προβλήματα του Κλάδου δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης. Ένα υπεύθυνο Προεδρείο οφείλει να είναι σε ετοιμότητα και αγωνιστικότητα για την αντιμετώπιση και διεκδίκηση ουσιαστικής θέσης στη νέα οργάνωση.
Οι παραπάνω απόψεις εκφράζουν την πλειοψηφία των μελών του Π.Σ. της Λάρισας και παρακαλούμε και τα υπόλοιπα Π.Σ. να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της κρίσης.
Για το ΠΣ της Λάρισας
Ο Πρόεδρος Δημ. Σταυρίδης
Η Γραμματέας Αποσ. Καραφύλλη
Η ταμίας Ζωή Ακριβούλη

1 σχόλιο:

  1. 3.Σκύλα ή χάρυβδη? Μικρές παρατάξεις διαλιέχτε απαξάπαντως.
    4. Αν δεν τα καταφέρετε σας στερούνται τα εκλογικά σας δικαιώματα. Εγώ προτείνω να μην έχουν ούτε δικαίωμα ψήφου στις εκλογές που θα προκηρυχθούν. Δεν βλέπετε ότι εμείς στη Λάρισα τα καταφέραμε και βγάλαμε πρόεδρο προεδρείο και τα πάντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή