Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Συμπαράσταση στους συμβασιούχους

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΓΩΝΑ

Τα τελευταία χρόνια οι μορφές εργασίας που εμφανίζονται και στον χώρο των γεωπόνων έχουν γίνει ελαστικές ξεπερνώντας κάθε όριο. Αν κάποιος αναζητήσει τις μορφές εργασίας με τις οποίες δουλεύουν οι γεωπόνοι θα βρει μπροστά του: 8μηνα , 4μηνα , μερική απασχόληση, αορίστου, δελτίο παροχής-αυτασφάλιση, ρουσφέτια και πελατειακές προσλήψεις, τόσο στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, όσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον Ιδιωτικό τομέα.
Οι συνάδελφοι και ιδιαίτερα οι νεώτεροι οι οποίοι έχουν μπει στην αγορά εργασίας , βιώνουν μια πλήρη απαξίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και του περιεχομένου του πτυχίου τους , η οποία είναι άνευ ορίων. Μία απαξίωση των ονείρων τους, για εργασία που θα στηρίξει τις ανάγκες της ζωής τους.
Την ίδια ώρα οι μεγάλες εταιρείες του αγροτικού χώρου, οι οποίες απασχολούν γεωπόνους, τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και σε ολόκληρη την αλυσίδα των γεωργικών εφοδίων, μέσα από συγχωνεύσεις και υπέρογκες αυξήσεις τιμών, μαζεύουν υπερκέρδη, τα οποία μοιράζουν στους μετόχους τους. Η κρίση τις αγγίζει, μόνο στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, αλλά καθόλου στο μέγεθος των κερδών τους.
Το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων, βλέπει ως μόνη διέξοδο στην εργασιακή αναζήτηση, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τους κρατικούς φορείς (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ, ΚΛΠ) οι οποίοι λειτουργούν ως ελάχιστη σανίδα σωτηρίας, χωρίς να εξετάσουμε το πόσο καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης. Και αφού περιπλανηθούν ανά την επικράτεια για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μετά από λίγο πάλι στην αναζήτηση. Βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για οικογενειακό προγραμματισμό και άλλα καθημερινά προβλήματα.
Το κράτος όμως, πράσινο ή γαλάζιο, λειτουργεί ως ο πιο σκληρός εργοδότης. Μειώνει τις ελλιπείς εποχιακές προσλήψεις, ενώ βάζει φραγμούς με 24μηνα και απαγορεύει τις ανανεώσεις συμβάσεων λες και πρόκριτε για επαγγελματικά κρατικοδίαιτα-κομματικά στελέχη. Επινοικιάζει παράνομα εργαζόμενους από έναν φορέα σε άλλο χωρίς καμία εργασιακή κάλυψη(πχ. ΕΛΓΑ σε ΟΠΕΚΕΠΕ). Ζητάει σαν απαραίτητο δικαιολογητικό εποχιακής πρόσληψης την γνώση σε επίπεδο PROFICIENCY ξένης γλώσσας για την διενέργεια επιτόπιων ελέγχων σε αγροτεμάχια αγροτών (θα τρελαθούμε εντελώς). Απαιτεί την μετακίνηση ανά την επικράτεια από τους εργαζομένους των οργανισμών, αντί να προβαίνει σε προσλήψεις από την λίστα προσλήψεων, όπως έχει υποχρέωση. Και σαν υποκρισία απέναντι σε όλους, έρχεται και κάνει προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ με τους πλέον αδιαφανείς και ρουσφετολογικούς τρόπους.
Σε όλο αυτό το όργιο, οι επίσημοι συνδικαλιστικοί φορείς των γεωπόνων και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, αντί να υπερασπιστούν το δικαίωμα σε μια σταθερή και μόνιμη εργασία στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα , σφυρίζουν αδιάφορα και συνένοχα απέναντι στους εργαζόμενους. Εξαργυρώνουν βαλάντια και προβολή, με την υποταγή τους και την συμμετοχή τους. Προτεραιότητα θεωρούν την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων μας και την υποστήριξη του κερδοσκοπικού – τζογαδόρικου ΤΕΑΓΕ. (Έλεος πλέον με την ξεδιάντροπη στάση τους) .
Διέξοδος από το παραπάνω περιβάλλον, η διεκδίκηση του δικαιώματος σε εργασία και ζωή. Οι συμβασιούχοι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ εκρήγνονται για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Καταλαμβάνουν τα κτήρια του ΕΛΓΑ, ως αντίδραση στην απαράδεκτη συμπεριφορά του οργανισμού να υποβιβάσει κάθε εργασιακό δικαίωμα . Διεκδικούν την αξιοπρέπεια στην εργασία και στην ζωή. Αγωνίζονται ενάντια σε κάθε προσπάθεια για μεγαλύτερη εργασιακή πίεση και ελαστική μορφή εργασίας.
Θα μας βρούνε σύμμαχο στον αγώνα τους. Ο δρόμος της διεκδίκησης ενάντια σε όσους μας θέλουνε υποταγμένους, είναι ο μόνος που θα μας δώσει μέλλον. Η ένωση όλων των ξεσπασμάτων σε ένα μεγάλο διαρκές αγώνα, θα ανατρέψει τον σημερινό μεσαίωνα.
Συμβάλλουμε στην παραγωγή του πλούτου και ζητάμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία μόνιμη και σταθερή δουλειά, κόντρα σε όλους αυτούς που θέλουν να απολαμβάνουν τον ιδρώτα των άλλων και να καταπατούν τις εργασιακές σχέσεις.


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου