Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ο ένας την ΠΕΓΔΥ, ο άλλος την ΠΟΓΕΔΥ, δίκαια πράγματα

Τα βρήκανε οι δύο παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και μοιράστηκαν τα προεδρία σε ΠΟΓΕΔΥ και ΠΕΓΔΥ. Ο Κακαβάς πήρε την ΠΟΓΕΔΥ και ο Καραμήτρος την ΠΕΓΔΥ, αυτός που βγήκε χαμένος από το παζάρι αυτό ήταν ο Δραμυτινός που στην ψηφοφορία για το Προεδρείο είδε τους συναδέλφους του της ΔΑΚΕ να ξεχνάνε αυτά που φώναζαν τόσους μήνες και για το προεδρείο και να ψηφίζουν τον Καραμήτρο και έτσι ο ίδιος να μένει τελικά μόνο με την δική του ψήφο.
Επί επτά μήνες παζαρεύουν και τελικά επικράτησε η γραμμή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κοινός αγώνας, τι κι αν κάποιοι σύλλογοι όπως οι Δασοπόνοι ζήτησαν να μην ψηφίσει η ΠΑΣΚ την ΔΑΚΕ για πρόεδρο, η απόφαση είχε ληφθεί και με ταχύτατες διαδικασίες βγήκαν τα προεδρία σε ΠΕΓΔΥ και ΠΟΓΕΔΥ.
Η αριστερά έχασε ακόμα μια φορά την ευκαιρία να παρέμβει ζητώντας μέσα απο την ενότητά της, την προεδρία και φαίνεται να μένει ικανοποιημένη που θα παραμείνει μόνο στην θέση του κριτή των άλλων δύο.
Ελπίζουμε ότι η αριστερά θα ακολουθήσει μια νέα λογική διαφορετική από αυτήν της μόνιμης κριτικής στο Δ.Σ. Η αριστερά θα πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες να μην φοβάται και να ξεχωρίζει για τον ενωτικό και ηγετικό ρόλο που πρέπει να έχει.

Όσο για τον Σύλλογο τώρα που δεν μας φταίει η έλλειψη ΔΣ να δούμε τι θα κάνει, με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών , με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και την αντικατάστασή μας από ...τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και από τους οργανισμούς ...διάλυσης του υπουργείου.
Να δούμε τι θα γίνει με αυξήσεις , τις συντάξεις, το εφάπαξ κλπ, γιατί ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τα συνδικάτα βρίσκονται στην αφασία, ούτε την καθιερωμένη ετήσια απεργία του προϋπολογισμού δεν έκανε φέτος η ΓΣΕΕ και αυτό μας βάζει σε σκέψεις για τους άξονες πάλης που θα ακολουθήσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Αποστόλης Τσιάμης

Υποψήφιος της Γεωπονικής Ενωτικής Κίνησης.(ΑΚΙΓΔΥ και Συσπειρώσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου