Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Γεωπονικής Ενωτικής Κίνησης!

Επιτέλους, στην ΠΕΓΔΥ, μετά από 7 μήνες, βγήκε….καπνός!!!Η ΠΑΣΚ κατέλαβε την πολυπόθητη θέση του Προέδρου, έστω και με 2 ψήφους… αποστασίας από τη ΔΑΚΕ.Συνάδελφοι,Στις 10-12-09 έγινε το 6ο , μετά τις εκλογές του Μαϊου, Συμβούλιο της ΠΕΓΔΥ με στόχο την εκλογή Προεδρείου.(Λίγες ώρες πριν από το αντίστοιχο της ΠΟΓΕΔΥ).Η διεκδίκηση της Προεδρίας από τις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ(που επί 7 μήνες έχει κλειδώσει το σωματείο μας με όλες τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τον κλάδο μας),έφθασε στο σημείο η κάθε μία απ`αυτές τις παρατάξεις να καταγγέλλει τον εαυτό της…Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ διαβεβαίωνε «…όχι δεν θα παραδώσουμε…υποκύπτοντας στις ανομολόγητες λογικές συμψηφισμών, στις οποίες κάποιοι επιδιώκουν να μας εξωθήσουν…».Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν στο συμβούλιο από τον πλειοψηφούντα σύμβουλο της ΔΑΚΕ Γ. Δραμυτινό για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ήταν αποκαλυπτικές….κατήγγειλε συνδικαλιστικό παραμάγαζο… εν όψει εκλογής προεδρείου στην ΠΟΓΕΔΥ που ακολουθούσε…και συμφωνίες συμψηφισμών και ανταλλαγών , φωτογραφίζοντας πρόσωπα του συνδικαλιστικού μας χώρου και από τις δύο παρατάξεις τα οποία όμως απέφυγε να κατονομάσει.

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΠΑΣΚ-Δασολόγων που ζητούσε αναβολή του Συμβουλίου της ΠΟΓΕΔΥ, και που επιβεβαιώνει τις παραπάνω καταγγελίες «…αλλά και με δεδομένη την έντονη φημολογία για σύνδεση της διαδικασίας (συγκρότηση Προεδρείου ΠΟΓΕΔΥ) με παράλληλη διαδικασία στο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό φορέα ΠΕΓΔΥ….»

Μετά απ`όλα αυτά οι διαδικασίες του συμβουλίου συνεχίστηκαν σ΄ένα κλίμα έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και προσωπικών πιέσεων .Ακολούθησαν προτάσεις που σαφώς έγιναν για τα προσχήματα όπως π.χ. η πρόταση της ΔΑΚΕ, για τη θέση του Προέδρου, ενός μέλους της εντελώς ακατάλληλου για την θέση αυτή που μετέτρεψε τις διαδικασίες σε…παιδική χαρά Και η πρόταση της ΠΑΣΚ ότι αποσύρεται από την διεκδίκηση της Προεδρίας και «θυσιάζεται»…για να στηρίξει αριστερή παράταξη (ΑΚΙΓΔΥ), χωρίς να υπάρχουν έστω και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις υλοποίησής της ιδιαίτερα δε, μέσα σ`ένα διχαστικό κλίμα. Τέλος επανήλθαν οι γνωστές υποψηφιότητες για την Προεδρία του Γ. Δραμυτινού από τη ΔΑΚΕ και του Κ. Καραμήτρου από την ΠΑΣΚ, και εφαρμόστηκε το συμφωνηθέν παρασκηνιακά σενάριο, όπου μ ε δύο ψήφους μελών της ΔΑΚΕ και τέσσερις της ΠΑΣΚ (ΑΚΙΓΔΥ και ΕΝΟΤΗΤΑ ψήφισαν λευκό) ο υποψήφιος της ΠΑΣΚ Κ. Καραμήτρος κατέκτησε την πολυπόθητη «καρέκλα» του Προέδρου. Στη συνέχεια οι αποστάτες της ΔΑΚΕ ανταμείφθηκαν με τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου από την ΠΑΣΚ, η οποία έξω από κάθε συνδικαλιστική και ηθική δεοντολογία αναίρεσε, την επι 7 μήνες κατατεθειμένη δέσμευσή της για διαπαραταξιακό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο που ήταν από πολλά χρόνια μια κατάκτηση του συνδ/κού κινήματος ώστε να αποφεύγεται η εσωστρέφεια και να αντιμετωπίζει ο σύλλογος ενωμένος τα σημαντικά υπαρκτά προβλήματα, θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα που μας απασχολούν.



Συνάδελφοι,

Είναι υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για όλα τα παραπάνω και ν΄αποκαλύψουμε την αλήθεια για το ποιοί ευθύνονται για:

α)Το 7μηνο «κλείδωμα» του σωματείου μας, όπου εκτός των άλλων , με πρόσχημα την έλλειψη Προεδρείου, αρνούνταν να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις το Δ.Σ. όπως μπορούσε και κατ΄επανάληψη είχαμε προτείνει.

β)Την υποτίμηση διεκδίκησης και αντιμετώπισης πάγιων ,τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου μας και κυρίως την έλλειψη ενημέρωσης και συντονισμού αντίδρασης των συναδέλφων , ως προς την επερχόμενη καταιγίδα περαιτέρω διάλυσης και κατακερματισμού των περιφερειακών υπηρεσιών, που σχεδιάζεται και επέρχεται εν όψει Καποδίστρια 2, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη θεσμική και οικονομική υποβάθμιση των συναδέλφων που υπηρετούν σ΄αυτές .(ήδη η νέα Υπουργός άνοιξε το θέμα)

γ)Για την υποβάθμιση και περαιτέρω απαξίωση των συνδικαλιστικών μας οργάνων , μιας και φαίνεται ότι κωφεύουν στην αγανάκτηση και αγωνία των συναδέλφων, όπως τους τελευταίους μήνες καταγράφεται στα πολλαπλά υπομνήματα που έρχονται στην ΠΕΓΔΥ από τα Π.Σ .των περισσότερων νομών .

Συνάδελφοι,

Η ανακοίνωση αυτή δεν βγήκε με σκοπό να δικαιώσει τις επί δεκαετίες αναφορές μας , ως προς την αγαστή συνεργασία των παρατάξεων ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ σ΄όλα τα επίπεδα, για την εξυπηρέτηση κομματικών, παραταξιακών και προσωπικών συμφερόντων. Οι τελευταίες ενέργειες των δύο αυτών παρατάξεων που έγιναν παρασκηνιακά και μυστικά, εκτός απ`την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, μπορεί να υπηρετούν και άλλες σκοπιμότητες και θα πρέπει να μας κάνουν ιδιαίτερα προσεκτικούς και καχύποπτους γιατί :

o Με τη διάσπαση του γεωτεχνικού κινήματος μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω και αποδυναμώνουν τους διεκδικητικούς αγώνες μας
o Έγιναν «εφ`όλης της ύλης» κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για όλους τους γεωτεχνικούς
o Έγιναν σε μια εποχή που προοιωνίζει σημαντικές και ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζόμενους
o Το ΥΠΑΑΤ, αλλά και οι υπηρεσίες των ΝΑ, βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις, τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια, και πολλές εκπλήξεις μπορεί να μας περιμένουν στην γωνία



Συνάδελφοι,

Έστω και αν μέσα από αυτή την ενημέρωση νιώσετε πικρία ή απογοήτευση επειδή στρέψατε τα μάτια σας και τις ελπίδες σας σε ηγεσίες παρατάξεων που αποκαλύπτονται τι ρόλο παίζουν, σας καλούμε να μην απογοητευθείτε αλλά να μετατρέψετε τον θυμό σας σε μάχιμη δύναμη και να συμπορευτούμε όλοι μαζί στον δύσκολο δρόμο που μας περιμένει.

Η παράταξή μας, όπως έκανε και τόσα χρόνια συμμετέχοντας στο διαπαραταξιακό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο, ιδιαίτερα όμως σήμερα σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους και στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την επίλυση των προβλημάτων μας. Όσοι επιβουλεύονται δεινά για τον κλάδο μας, εντός ή εκτός ΠΕΓΔΥ, θα μας βρουν μάχιμα απέναντί τους.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
(ΑΚΙΓΔΥ-Συσπειρώσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου