Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Συναδελφοι της ΠΕΓΔΥ θα κάνουμε τίποτε απιτέλους για το ΟΣΔΕ;

Μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που ζητάει να πιστοποιήσει φορείς σε ΟΛΗ τη χώρα, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ , η οργάνωση ένωσης Νομικών προσώπων από όλη την Ελλάδα. Αυτή την πρωτοβουλία αναλαμβάνει σήμερα η ΕΓΜΕΣΕ . Όσοι συνάδελφοι έχετε , ή μετέχετε σε νομικό πρόσωπο – εταιρία- πάσης μορφής (εμπορική, συμβούλων ,παροχής κλπ, με γεωπονικά πάντως αντικείμενα), στείλτε ΑΜΕΣΑ e-mail στο agrocenter@gmail.com, με την επωνυμία ,το ΑΦΜ και την έδρα, και Νομό της επιχείρησης.Αυτό πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ. Επίσης όλοι οι συνάδελφοι που θα διαβάσετε αυτή την καταχώρηση, στείλτε μήνυμα με το κινητό σας ΤΩΡΑ σε όλους τους συναδέλφους στο Νομό σας, να μπούν στο site και να ενημερωθούν,και οργανωθείτε όλοι κατά Νομό, με πυρήνες τα Νομικά πρόσωπα που θα μετέχουν . ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ - Λεπτομέρειες και επικοινωνία , θα ανακοινώνονται μέσα από εδώ, στο ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 2, που θα μπορούν να βλέπουν ΜΟΝΟΝ όσοι θα εμπλακούν, και θα ενεργοποιηθούν μέσα από το σύστημα του SITE . Γι αυτόο γεωπόνος του Νομικού προσώπου που θα μας στείλει το μήνυμα με τα στοιχεία της εταιρίας, να γράψει μέσα και το user name που είναι γραμμένος στο site , ώστε να τον ενεργοποιήσουμε, στο επίπεδο πρόσβασης 2(Φυσικά και επώνυμο – όνομα και τηλέφωνα επικοινωνίας)..

Περισσότερα: http://www.geoponoimeletites.gr/

6 σχόλια:

  1. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον τίτλο. Θεωρώ την παρούσα ΠΕΓΔΥ ανεύθυνη και ανίκανη , αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της στο ΟΣΔΕ ; Μήπως να πάρει ολοκληρωμένη θέση ο administrator για να υπάρχει και αντίλογος;
    Εάν πάντως υπονοείται να κάνουμε τις δηλώσεις οι Δημόσιοι Υπάλληλοι , λέω ότι αυτό είναι λάθος. Δεν μπορεί και δεν πρέπει αφενός να τρώμε το ψωμί των συναδέλφων ιδιωτών γεωπόνων και αφετέρου να εμπλεκόμαστε σε μία διαδικασία η οποία είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα γυρίσει εις βάρος μας. Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα χρεωθούμε τελικά τις αμαρτίες δυο δεκαετιών και ενώ όλοι κατάπιναν τα όργια των ΕΑΣ , σε μας θα βγάλουν όλη τους την χολή .
    Ο ρόλος μας πρέπει να είναι συμβουλευτικός , εάν επιτέλους φύγει το ΟΣΔΕ από τις ΕΑΣ , και ελεγκτικός σε δεύτερη φάση καθώς πιστεύω ότι πρέπει να καθιερωθεί νέο σύστημα - πρωτοβάθμιων κυρίως - ελέγχων , όπου μικτές επιτροπές Ν.Α και ΟΠΕΚΕΠΕ θα κάνουν κοινούς ελέγχους σε ένα ενιαίο δείγμα όλων των μέτρων (ΟΣΔΕ , αγροπεριβαλλοντικά , εξισωτική , μακροχρόνιες υποχρεώσεις νέων γεωργών κ.λ.π)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις και αν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή όχι.
    Δεν ξέρω επίσης από που αντλείς την σιγουριά για το εργασιακό σου μέλλον.
    Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
    Οι ιδιώτες ούτε είχαν ποτέ, ούτε έχουν καμία σχέση με το ΟΣΔΕ .
    Το ελαιουργικό και το αμπελουργικό μητρώο είναι αντικείμενο των Δ/νσεων Γεωργίας των Νομαρχιών.
    Αυτοί που έρχονται να ιδιωτικοποιήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να απολογηθούν και όχι όσοι λένε το αυτονόητο ότι το ΟΣΔΕ είναι υπόθεση του κράτους και όχι των ιδιωτών.
    Φίλε και συνάδελφε ο ρόλος που θέλεις για μας να είναι συμβουλευτικός και ελεγκτικός δεν είναι και τόσο σίγουρος. Σκέψου οτι με τον Καλλικράτη μπορεί να είναι και ρόλος απολυμένου.
    Απολέσαμε ένα σωρό αντικείμενα που πλέον έχουν ιδιωτικοποιηθεί, πολλά απο αυτά με τον χειρότερο τρόπο.
    Νομίζεις θα σε έχει το κράτος να κάθεσαι και να πληρώνεσαι χωρίς να κάνεις τίποτα;
    Η νομίζεις οτι θα σε κάνει ελεγκτή;
    Όπου μπήκαν οι ιδιώτες χάσαμε τα αντικείμενα και ο κόσμος την πλήρωσε την υπόθεση και εμείς σαν κλάδος.
    Οι έλεγχοι που κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και αποτελούσαν την σημαντικότερη εργασία μας δόθηκαν στην αρχή στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην συνέχεια με συμβάσεις έργου.
    Οι ιδιώτες που θα πάρουν το ΟΣΔΕ λειτουργούν πίσω απο το παραβάν και δεν ετοιμάζουν καρβέλια με ψωμί για κανέναν συνάδελφο, αλλά καρβέλια για τον εαυτό τους.
    Πού πήγε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με τις ΝΑ;πουθενά
    μας πέταξαν απο τους ελέγχους γιατί να αλλάξουν τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι. Προτείνω ν΄αναλάβουν τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ τα ΤοΚΑΑ και τον έλεγχο να τον κάνουμε οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν είναι λύση η ανάθεση αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες, ούτε η κατάργηση υπηρεσιών. Ας αναλάβει επιτέλους η ΠΕΓΔΥ τις ευθύνες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με την πρόταση , αλλά έχει κάποια λογική καθώς τα ΤΟΚΑΑ ιδρύθηκαν για να έχουν συμβουλευτικό και αναπτυξιακό ρόλο .
    Έχει όμως ένα βασικότατο και ανυπέρβλητο πρόβλημα.
    Τα ΤΟΚΑΑ πλέον δεν υπάρχουν. Μέσα στην βδομάδα -άντε την επόμενη - μπαίνει η ταφόπλακα καθώς οριστικοποιεί το υπηρεσιακό συμβούλιο τις μετακινήσεις των υπαλλήλων τους. Όσοι μείνουν θα γίνουν δέκτες νέων πιέσεων και απειλών (βλέπε Μπαμπούλας - Πάγκαλος)προκειμένου να δεχτούν να φύγουν.
    Με αυτό τον τρόπο μία υπηρεσία που ιδρύθηκε για να επανασυνδέσει το Υπουργείο με την Περιφέρεια της χώρας και είχε ως κρυφό πόθο των περιφερειακών συναδέλφων (και εμού ως ένα από αυτούς) την επαναφορά μας στο Υπ.Α.Α.Τ διαλύεται πριν καν λειτουργήσει. Το Πα.Σο.Κ επαναλαμβάνει το παρελθόν του (δεκαετία ' 90) και η Ν.Δ μη έχοντας την πολιτική βούληση να υπερασπιστεί ένα από τα λίγα καλά που έκανε στον τομέα μας κυριολεκτικά κρύβεται πίσω από άσφαιρα πυρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά την θεωρώ πολύ καλή ιδέα! Άλλωστε τα ΤοΚΑΑ είναι ανοιχτά και δεν έχει κυκλοφορήσει έγγραφο για κλείσιμο της υπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή