Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Κόβονται τα εκτός έδρας, μην το πείτε στην ΠΕΓΔΥ και την ξυπνήσετε.

Συνάδελφοι εκτός απο τις περικοπές στα επιδόματα έχουμε και περικοπές στα εκτός έδρας. Από 120 γίνονται 60 (δηλαδή 5 τον μήνα).
Το πως θα βγουν τα προγράμματα που τρέχουμε βέβαια αυτό είναι άλλη υπόθεση.
Ούτε τον ρόλο του ελεγκτή που ήθελε να έχουμε κάποιος συνάδελφος δεν μας αφήνουν με αυτήν την μείωση.
ΠΑΣΟΚάρες της ΠΕΓΔΥ θα βγάλετε άχνα, ή παρακολουθείτε ακόμα αποσβολωμένοι το γιαούρτωμα του Παναγόπουλου;

4 σχόλια:

  1. Επιτέλους ξυπνήστε. Στους Δημοτικούς Υπαλλήλους που οι μετακινήσεις αντιμετωπίζονται ως επίδομα, υπάρχει μείωση 12%,ενώ στους γεωπόνους η μείωση είναι 50% και θα τα πάρετε όταν έχουμε και θέλουμε. Καμία σκέψη για απεργία? θα το αφήσουμε να περάσει έτσι κι αυτό. Να ακιηνητοποιήσουμε όλοι τα αυτοκίνητά μας και να τους χαρίσουμε και τις 60 ημέρες. Ντροπή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς η πρόταση να ακινητοποιήσουμε τα αυτοκίνητά μας είναι η καλύτερη και η εντιμότερη. Από τώρα και στο εξής πρέπει να απαιτούμε υπηρεσιακά αυτοκίνητα για όλες τις κινήσεις (ελέγχους , επιτροπές για άδειες κ.λ.π).Άλλωστε εκτός από τον περιορισμό των κινήσεων έχω την εντύπωση ότι αυξάνει και ο αριθμός των απαιτούμενων χιλιομέτρων .
    Έχω όμως μία επιφύλαξη και ουσιαστικά παράπονο. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι κάποιες υπηρεσίες (κυρίως του Υπ.Α.Α.Τ)μοιράζουν αναλογικά σε όλους τους υπαλλήλους τους τις συνολικές τους υπερωρίες και κάποιες άλλες (κυρίως των Ν.Α) βασίζονται μόνο στις κινήσεις , οι οποίες τώρα ουσιαστικά καταργούνται.
    Έτσι θα έχουμε δύο κατηγορίες συναδέλφων, αυτούς που θα εξακολουθούν να παίρνουν υπερωρίες (μειωμένες κατά 30-40 %) και αυτούς που είχαν μόνο τις κινήσεις και τώρα ουσιαστικά δεν θα παίρνουν τίποτα .
    Όσο για απεργία , αρκεί να πω ότι στην τελευταία απεργία (ΓΣΕΕ+ΑΔΕΔΥ) τα ποσοστά στην Ν.Α όπου εργάζομαι ήταν απογοητευτικά και όσοι προσπαθήσαμε να πείσουμε τους άλλους να κάνουν - μια και για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική Ιστορία της Ελλάδος έχουμε μείωση αποδοχών - κατηγορηθήκαμε από ανεγκέφαλους ως πολιτικά υποκινούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ακινητοποιήσουμε τ' αυτοκίνητά μας, άλλωστε η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη, για να μην αναφέρω και τις φθορές, απόσβεση κεφαλαίου κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...λέει ο σοφός λαός. Όταν τα εκτός έδρας σε κάποιες υπηρεσίες είχαν δοθεί υπό μορφή επιδόματος....και έπρεπε να κοπούν ....γιατί να κοπούν και από τους Γεωπόνους και μάλιστα των Ν.Α που η βασική δουλειά τους είναι εκτός γραφείου;;;Η ισοπέδωση στο μεγαλείο της. Στην Ελλάδα έχουμε βρει την ισότητα (ισοπέδωση)σαν την χρυσή ισορροπία....Αλλά στην περίπτωση των εκτός έδρας μετακινήσεων όσοι το έχουν σαν επίδομα θα έχουν μια μείωση του 30% ενώ εμείς....πληρώνουμε το τίμημα της λιτότητας. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι κυβερνώντες …….

    ΑπάντησηΔιαγραφή