Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Η ΠΕΓΔΥ για την Οικονομική πολιτική, ζητάει συνελεύσεις απο τα Π.Σ.

Αθήνα 11-03-2010

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο «Προστασία της εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης», επιφέρουν σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές μας, καθώς και καταλυτικές αλλαγές στις εκτός έδρας μετακινήσεις μας. Συγκεκριμένα:
Περικόπτεται κατά 12% το επίδομα των τριμήνων (άρθρο 1 παρ. 2) και αναστέλλεται η τελευταία αύξηση κατά 30 ευρώ ανά μήνα του παραπάνω επιδόματος (άρθρο 8 παρ. 3)
Περικόπτονται κατά 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας (άρθρο 1 παρ.5)
Τροποποιείται η διάταξη και περιορίζεται ο αριθμός των εκτός έδρας μετακινήσεων από 120 ημέρες σε 60 και η δυνατότητα υπέρβασης από 60 σε 20 ημέρες (άρθρο 9 παρ.1)
Διαφοροποιείται η χιλιομετρική απόσταση για την καταβολή ημερησίας αποζημίωσης και διανυκτέρευσης. Η ημερήσια αποζημίωση καταβάλλεται για αυθημερόν επιστροφή για ... αποστάσεις μεγαλύτερες των 40 χιλιομέτρων αντί των 10 που ίσχυε μέχρι τώρα. Για διανυκτέρευση τα όρια των 120 και 80 χλμ. που ίσχυαν μέχρι τώρα, αυξάνονται σε 160 και 120 χλμ. αντίστοιχα (άρθρο 9 παρ.4).
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Κατανοούμε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας αλλά είναι απαράδεκτο «το μάρμαρο» να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι με την περικοπή του εισοδήματός τους. Απαιτούμε αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να πληρώσουν. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε σε κανένα
Συμμετέχουμε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ και προτείνουμε να ενταθούν οι κινητοποιήσεις.
Οι μεταβολές στις εκτός έδρας μετακινήσεις είναι απαράδεκτες γιατί οδηγούν σε αδιέξοδα και αδυναμία στην υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και την επιστημονική υποστήριξη των παραγωγών. Θα έχουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στους ελέγχους των παραγομένων και διακινουμένων αγροτικών προϊόντων, την προστασία των καταναλωτών και σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε:
Σαν πρώτο μέτρο αντίδρασης να αποσύρουμε τα ΙΧ αυτοκίνητά μας από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.
Να καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία να υποβάλλουν άμεσα προτάσεις και μέτρα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Η ΠΕΓΔΥ θεωρεί, πέραν της πρόσκλησης της ΠΟΓΕΔΥ, αυτονόητο ότι πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά γιατί οι επιπτώσεις στην επαγγελματική και υπηρεσιακή προσφορά και λειτουργία μας είναι καταλυτική. Η απομόνωση από το κύριο αντικείμενό μας, μας μεταβάλλει σε υπαλλήλους γραφείου με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις.
Σας καλούμε:
Να εφαρμόσετε το την απόφαση της ΠΟΓΕΔΥ και να αποσύρετε τα ΙΧ αυτοκίνητά σας από 16 Μαρτίου 2010.
Να προχωρήσετε άμεσα σε συνελεύσεις των Π.Σ. και μέχρι την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 να έχουμε τις προτάσεις σας.
Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Είναι προφανές ότι με την εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών απαξιώνεται το έργο μας και η προσφορά μας και μετατρεπόμαστε σε υπαλλήλους γραφείου. Οι επιπτώσεις στην Ελληνική Γεωργία θα είναι καταστροφικές σε μια περίοδο που ζητείται η παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και στήριξη του εισοδήματος των αγροτών.
Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ανάλογη. Πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις των Π.Σ με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Είναι ευθύνη όλων μας αλλά και καθενός ξεχωριστά.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

2 σχόλια:

  1. Αποχή από τους ελέγχους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι είναι επιτακτική ανάγκη συντονισμού των ενεργειών μας ώστε να υπάρχει κοινή στάση από το σύνολο των γεωτεχνικών, ενάντια στα μέτρα. Είναι καιρός να μη δεχθούμε άλλη υποβάθμιση. Σημαντικό είναι να αναδειχθεί κατά πόσο η προαναφερόμενη μείωση ισχύει για οργανισμούς όπως ό ΟΠΕΚΕΠΕ καιο ΕΛΓΑ, γιατί εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε τίθεται και θέμα καταβολής επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.
    Επιπλέον πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι στο θέμα αναπροσαρμογής της χιλιομετρικής καθώς και της ημερήσιας αποζημίωσης, προκειμένου να εξομοιωθεί τουλάχιστον με την αντίστοιχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς πολλοί από εμάς εφαρμόζουμε προγράμματα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
    Συνάδελφοι χρησιμοποιήστε το blog και τη συγκεκριμένη ανάρτηση ως σημείο αναφοράς προκειμένου να ενημερώνεστε και να συντονίζουμε τις ενέργειές μας. Προτείνω δε ο διαχειριστής του blog να τοποθετήσει σε ξεχωριστή θέση ώστε να εξυπηρετήσει το ρόλο που προανάφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή