Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Αδύνατη η λειτουργία των υπηρεσιών με την κατάργηση των εκτός έδρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα 18 Μαρτίου 2010
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ Αριθμ. Πρωτ. 3705
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ: ΩΣ Π.Δ.
ΓΡΑΦΕΙΟ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ηρ. Πολυτεχνείου 169
& Κουτσούμπα
Τ.Κ.: 41223
Πληροφορίες: Διευθυντής
Τηλέφωνο: 2413 - 511106


Όπως γνωρίζετε στις 5-3-2010 ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο « προστασία της εθνικής οικονομίας – επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης ».
Στο παραπάνω νομοσχέδιο τροποποιούνται και οι διατάξεις που ρυθμίζουν τις εκτός έδρας μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Με αυτές τις τροποποιήσεις περιορίζεται 1 ) ο αριθμός των εκτός έδρας ημερών οι οποίες από 120 ανά έτος μειώνονται σε 60 ανά έτος με δυνατότητα υπέρβασης κατά 20 ημέρες, 2 ) διαφοροποιείται η χιλιομετρική απόσταση για ημερήσια αποζημίωση από 10 σε 40 χλμ για αυθημερόν επιστροφή.
Οι παραπάνω τροποποιήσεις όσο και να φαίνονται παράξενο καθιστούν σχεδόν αδύνατη την λειτουργία της υπηρεσία μας.
Η δομή και η λειτουργία της υπηρεσίας στηρίζεται στις εκτός έδρας μετακινήσεις. Όλα τα προγράμματα που υλοποίει η υπηρεσία μας όπως το Πρόγραμμα Ποιοτικού Ελέγχου ( Έλεγχοι Εισαγωγών – Εξαγωγών ) – Φυτοϋγειονομικοί Ελέγχοι – Πρόγραμμα Επισκοπήσεων – Αγροπεριβαλλοντικά Προγράμματα ( Πρόγραμμα Νιτρορύπανσης – Βιολογικής Γεωργίας ) – Άδειες Λειτουργίας Πτηνοκτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων – ΝΕΧΩΠ - Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης της Αμπέλου – Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού – Ενημέρωση Αγροτικού Πληθυσμού – Πρόγραμμα Ν. Γεωργών και Σχεδίων Βελτίωσης και πάρα πολλά άλλα προγράμματα απαιτούν σε σχεδόν καθημερινή βάση τον γεωπόνο να βρίσκεται εκτός έδρας.
Επίσης θέλω να γνωρίζετε ότι και οι 120 ημέρες που ίσχυαν με τον προηγούμενο νόμο, με την δυνατότητα υπέρβασης κατά 60 ημέρες, πολλές φορές για ορισμένα τμήματα δεν επαρκούσαν.
Επειδή η χώρα μας περνά βαθιά οικονομική κρίση και θέλουμε όλοι μας να συμβάλλουμε παντί τρόπο για την έξοδο από την κρίση δεν διαμαρτυρηθήκαμε για τις περικοπές που έγιναν στα επιδόματα - υπερωρίες κτλ. αλλά με το συγκεκριμένο μέτρο αποσυντονίζεται το έργο με κίνδυνο να τιναχθούν όλα τα προγράμματα στον αέρα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι η ημερησία αποζημίωση για εκτός έδρας, ανέρχεται στα 9,78 ευρώ και η χιλιομετρική στα 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο, δηλαδή το συνολικό κόστος αφενός είναι μικρό, αφετέρου η εφαρμογή του μέτρου με την δυσκολία που θα δημιουργήσει στην υλοποίηση του έργου θα έχει πολλαπλάσιο κόστος.
Είμαι Δ/ντής στα πρόθυρα συνταξιοδότησης, δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος, αλλά έχω χρέος να ενημερώσω την πολιτική ηγεσία της χωράς μας.
Είναι η ενέργειά μου αυτή μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον της ίδιας της υπηρεσίας.
Πρόταση μου είναι να παραμείνει το καθεστώς που ίσχυε για τους γεωτεχνικούς υπαλλήλους οι οποίοι με πενιχρές αμοιβές έβαζαν τα ιx τους για την εξυπηρέτηση όλων των προγραμμάτων. Επειδή είμαι της άποψης ότι τα προβλήματα λύνονται πολύ καλύτερα εν τη γενέσι θα σας παρακαλούσα έστω και την ύστατη στιγμή να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την λύση του προβλήματος.



Με εκτίμηση ο Διευθυντής

Ζδουκόπουλος Δημήτριος




Π.Δ.
1. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης &
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
( κ. Ραγκούση Ιωάννη )
2. Υπουργό Οικονομικών
( κ. Παπακωνσταντίνου Γεώργιο )
3. Υφυπουργό Οικονομικών
( κ. Σαχινίδη Φίλιππο )
4. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων )
( κ. Μπατζελή Κατερίνα )
5. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
( κ. Καρχιμάκη Μιχάλη )
6. Γεν. Γραμμ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
( κ. Κανελόπουλο Γεώργιο )
7. Έξαρχος Βασίλειος
8. Ζώης Χρήστος
9. Νασίωκας Έκτορας
10. Σκυλάκος Αναστάσιος
11. Χαρακόπουλος Μάξιμος
12. Ροντούλης Στέλιος
13. Διώτη Ηρώ
14. Νομάρχη Λάρισας
( κ. Λουκά Κατσαρό )
15. Αντινομάρχη Πρωτογενούς Τομέα Λάρισας
( κ. Σπανούλη Κωνσταντίνο )
16. ΠΟΓΕΔΥ
17. ΠΕΓΔΥ

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον συνάδελφο!!! Μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους Διευθυντές και να θυμηθούν ότι πρώτα από όλα είναι γεωπόνοι και μετά Διευθυντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο συνάδελφε. Δείχνεις ότι υπάρχουν και Δ/ντές που έχουν κότσια. Σωστή η παρατήρηση προηγούμενου σχολιαστή . Πρώτα είμαστε Γεωπόνοι και μετά Δ/ντές , υπάλληλοι , ιδιώτες κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή