Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Άνεργος απο τον Ιούλιο. Ευκαιρίες για συνέντευξη ελάχιστες καθώς δεν υπάρχει ζήτηση.
Ειδικότητα τεχνολόγος τροφίμων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πριν μερικές ημέρες προέκυψε μια συνέντευξη σε μια μεγάλη, σύγχρονη,εύρωστη και με αυξημένο ειδικό βάρος εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο του εφοδιασμού οβελιστηρίων και σουβλατζίδικων ( Ελληνικός Γύρος).
Στην συνέντευξη ενημερώθηκα πως η εργασία αφορά την παραγωγή και οχι δουλειά γραφείου,γεγονός μου την καθιστά περισσότερο ενδιαφέρουσα και άμεση μα πιο εξαντλητική,δηλαδή μια πρόκληση με την θετική έννοια.
Το ωράριο που ανερυθρίαστα δηλώθηκε είναι 6:30 με 16:30 KAI δύο Σάββατα τον μήνα αλλά τα Σάββατα μόνο 7 ώρες περίπου. Στο άκουσμα πάγωσα απο τον θυμό μου και σκέφτηκα πως μπορεί να άκουσα λάθος.
Την επόμενη ακριβώς ημέρα ένας φίλος είχε συνέντευξη στην ίδια εταιρία με το ίδιο άτομο και το ωράριο που του δηλώθηκε είναι 6:30 με 17:00 και τα δύο Σάββατα απο 7 ώρες. Ο φίλος είχε την ηρεμία να ρωτήσει εάν προβλέπεται κάποια αποζημίωση ή οι επιπλέον ώρες νοούνται ως υπερωρίες.Φυσικά η απάντηση ήταν αρνητική
Δηλαδή καθημερινά 10:30 ώρες και δύο Σάββατα απο 7 άρα μηνιαία 22*10.5+2*7=231+14=245 ώρες με νόμιμες μόνο τις 176. άρα 69 ώρες επιπλέον τσάμπα και βερεσέ.
Ο κύριος αυτός κινείται με την σιγουριά πως λόγω της αυξημένης ανεργίας υπάρχει ένας στρατός ανθρώπων που θα δεχτούν και μάλιστα με πολύ χαρά αυτή την δουλικότητα.
Λόγω της έλλειψης υποχρεώσεων τηρώ ακόμα κάποια στάση σχετικά αλλά για πόσο ακόμα? Προτιμώ την αφραγκία απο την δουλικότητα. Όμως υπάρχουν άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις που δεν γίνεται να μην καλυφθούν και αυτοί αναγκάζονται στον εξευτελισμό της απλήρωτης εργασίας με όρους επαχθείς.
Η επιθεώρηση εργασίας αλήθεια που βρίσκεται? Την χρυσή ευκαιρία να ανοίξει και 10 τηλέφωνα να πάρει θα καταλάβει τι συμβαίνει. Αλλά ποιός νοιάζεται???
Και σίγουρα υπάρχουν πολλοί κλάδοι εργαζομένων που παίρνουν ακόμα λιγότερα και υφίστανται μεγαλύτερη εκμετάλλευση.Το γνωρίζω γιατί έχω εργαστεί απο delivery μέχρι τηλεφωνητής.
από menounos21@yahoo.gr

2 σχόλια:

  1. Φίλε συνάδελφε, η λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα είναι να δέχεσαι αυτά τα παράνομα που ζητάει ο εργοδότης και κατόπιν μόλις περάσει λίγος καιρός να κάνεις καταγγελία στο ΙΚΑ.
    Αν γίνει κάνα δυό φορές ο εργοδότης θα αρχίσει να ζορίζεται με τις παρανομίες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, βιώνουμε εργασιακό μεσαίωνα και φοβάμαι ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Δυστυχώς η διάσπαση τις ενότητας των Γεωπόνων ευνοεί κάθε είδους αυθαιρεσία. Μήπως είναι καιρός να ξυπνήσουν οι σύλλογοι και να ενταχθούν κάτω από μία ενιαία σκεπή. Τι εξυπηρετεί η υπάρξη πολλών και διαφορετικών συλλόγων εκτός από το διαίρε και βασίλευε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή