Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

To Π.Σ Ροδόπης για τον Καλλικράτη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ροδόπης 12-3-2010
Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Προς
1) Δ.Σ ΠΕΓΔΥ(fax 210 3614580)
2) Δ.Σ ΠΟΓΕΔΥ(fax 210-5232240)
Θέμα: Θέσεις της γενικής συνέλευσης των μελών του Π.Σ ΠΕΓΔΥ του νομού Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε στις 12-03-2010 εν όψει της σχεδιαζόμενης διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας («Καλλικράτης»).

Στις 12-03-2010 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή από πλευράς των μελών του, γενική συνέλευση του Π.Σ ΠΕΓΔΥ του νομού Ροδόπης προκειμένου να εκφραστούν οι θέσεις και οι απόψεις των συναδέλφων σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στη διοικητική δομή της χώρας.
Κατά τη συνέλευση και έχοντας υπόψη το υπό διαβούλευση σχέδιο «Καλλικράτης», ομόφωνα όλα τα μέλη του Π.Σ διατύπωσαν τις παρακάτω θέσεις προτάσεις τις οποίες ... γνωστοποιούν στους αρμόδιους συνδικαλιστικούς φορείς.
Πρώτη πρόταση
Κάθετη διάρθρωση των υπηρεσιών στο ΥΠΑΑΤ. Όλες οι υπηρεσίες να επανέλθουν στο ΥΠΑΑΤ.
Δέυτερη πρόταση
Στο ΥΠΑΑΤ παραμένει μικρός αριθμός υπηρεσιών με επιτελικό ρόλο και οι υπόλοιπες υπηρεσίες και αρμοδιότητες μεταφέρονται στις Κρατικές Γενικές Διοικήσεις .Στις υπηρεσίες αυτές μεταφέρονται και αρμοδιότητες των οργανισμών του ΥΠΑΑΤ (,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΦΕΤ, ΕΘΙΑΓΕ, Ειδικές Αρχές Διαχείρισης).

Ανεξάρτητα από το μοντέλο διοικητικής αναδιάρθρωσης που θα εφαρμοστεί τελικά θα πρέπει να επιτρέπονται εθελούσιες μετατάξεις των συναδέλφων προς όλες τις γεωπονικές υπηρεσίες με βάση διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια που θα θεσπιστούν .

Για το Π.Σ Ροδόπης

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας Ο Ταμίας

ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ

4 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι , συγχαρητήρια. Ήδη , δημιουργείται ένα μαζικό κίνημα υπέρ αυτής της πρότασης καθώς και της δεύτερης ως εναλλακτικής λύσης.
    Πρέπει να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν αυτές μας προλάβουν.
    Δυστυχώς όμως κάποιοι από τους συναδέλφους μας περνούν πολύ άσχημες μέρες μέσα στην ανασφάλεια ενώ ΠΟΓΕΔΥ & ΠΕΓΔΥ δεν ασχολούνται. Αναφέρομαι στους συναδέλφους των παραμεθόριων περιοχών που υπηρετούν στα Το.Κ.Α.Α και για τους οποίους υπάρχει εμπλοκή στις μετακινήσεις τους .
    Από την επόμενη εβδομάδα τα κτίρια ουσιαστικά αδειάζουν από εξοπλισμό και οι συνάδελφοι δεν γνωρίζουν που θα πάνε (όχι μόνο κτιριακά , αλλά και υπηρεσιακά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς έχεις δίκιο για τα ΤΟ.Κ.Α.Α.
    ΠΟΓΕΔΥ και ΠΕΓΔΥ μας ξέχασαν ή έστω μας θυμήθηκαν τώρα που είναι πλέον ....πολύ αργά.
    Κανείς δεν ασχολήθηκε με τα ΤΟ.Κ.Α.Α., ιδίως το τελευταίο διάστημα με τα απαράδεκτα (!!!!)χαρτιά που στέλνει το Υπουργείο για τις επικείμενες(!) μετακινήσεις των συναδέλφων.
    Από την επόμενη εβδομάδα όλα τελειώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΠΕΓΔΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΩΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

    ΥΓ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΚΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εχθροί του «Καλλικράτη»
    Tου Πασχου Μανδραβελη
    Kάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισκέφθηκε τους Δελφούς. Εκεί του έδειξαν τη μεγάλη πέτρα που σημάδευε στην αρχαιότητα τον «ομφαλό της γης». Eκείνος ζήτησε να την πετάξουν μακριά, διότι «με κάτι τέτοια οι Νεοέλληνες αρνούνται να προοδεύσουν». Αν ζούσε σήμερα ο μεγάλος Ελληνας πολιτικός θα μειδιούσε, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένας ομφαλός της γης. Για την ακρίβεια, κάθε κωμόπολη της χώρας αποτελεί τον ομφαλό της ιστορίας. Κάθε χωριό έχει εμφανίσει κάποιο ιστορικό προηγούμενο για να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα συνένωσης «Καλλικράτης».
    Η αλήθεια είναι ότι στον ελλαδικό χώρο κάθε πέτρα έχει ιστορία. Φτιάξαμε μια τρισχιλιετή αφήγηση του έθνους, οπότε κάθε οικισμός αποτελεί κομμάτι της ιστορίας. Αν δεν είναι αρχαιοελληνικό, μπορεί να είναι βυζαντινό. Αν δεν είναι βυζαντινό, θα «μαρτύρησε» επί τουρκοκρατίας. Και αν δεν έχει υποφέρει στα 400 χρόνια, κάτι θα έχει πάθει κατά τη γερμανική Κατοχή. Βέβαια, κανείς δεν αιτιολόγησε επαρκώς τη σχέση της ιστορίας με τη διοικητική διάρθρωση, αλλά η προ τριετίας υπαναχώρηση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και η αυτονόμηση τριών δήμων δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο. Δεκάδες χωριά έχουν σηκώσει παντιέρα κάποιου πραγματικού ή φανταστικού γεγονότος του παρελθόντος για να αποφύγουν τη συνένωση.
    Μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν είναι οι φιλοδοξίες των τοπικών αρχόντων ή πολιτευτών που εφευρίσκουν ιδιαιτερότητες ελπίζοντας στη διαιώνιση των πολιτικών ή προσωπικών οφελών που έχουν λόγω του κατακερματισμού της διοίκησης. Μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι τα ρουσφέτια του παρελθόντος και δεν εννοούμε μόνο τις αποσχίσεις κοινοτήτων με «ιστορική σημασία». Ο κ. Γιώργος Σουφλιάς για παράδειγμα -ο οποίος κάποτε ήθελε να σώσει τη χώρα και την οικονομία- έκανε μια γκράντε παροχή στους ομότεχνούς του μηχανικούς. Με την υπ’ αριθμόν 2/52971/0022 απόφασή του καθόρισε: «την ημερήσια αποζημίωση των μονίμων και με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διπλωματούχων μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το ισότιμο με αυτό σχολών που υπηρετούν στο Δημόσιο και στα ΝΠΔΔ συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ οι οποίοι μετακινούνται εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους στο ποσό των 70 ευρώ... Το ανωτέρω ποσό αυξάνεται κατά 20% κατά τη θερινή περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου».
    Η απόφαση - η οποία σημειωτέον υπογράφτηκε ντάλα καλοκαίρι (31 Αυγούστου 2007) - δίνει με μέτριους υπολογισμούς μπόνους στους μηχανικούς του Δημοσίου 10 - 12.000 ευρώ ετησίως. Καθαρά! Ομως, η παροχή του κ. Σουφλιά αφορά τους μηχανικούς νομαρχιών, περιφερειών, οργανισμών, πλην δήμων, επειδή οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μικρές. Οπότε οι πρώτοι που θα αντιδράσουν στην κατάργηση π. χ. των νομαρχιών θα είναι οι μηχανικοί του Δημοσίου. Και όχι μόνο αυτοί: Χιλιάδες ρουσφέτια είναι διάσπαρτα στον δημόσιο τομέα και οι βολεμένοι θα αντιδράσουν αν επιχειρηθεί οποιαδήποτε τομή, για να μη φαλκιδευτούν οι... «κοινωνικές τους κατακτήσεις.
    Υ. Γ. Η απόφαση του κ. Σουφλιά είναι παράνομη. α) Τυπικά, διότι κατά παράβαση του Συντάγματος δεν αναφέρει το ύψος της δαπάνης στον κρατικό προϋπολογισμό («το ύψος της οποίας δεν μπορεί να καθοριστεί σ’ αυτό το στάδιο»!). β) Ηθικά, διότι οι υπόλοιποι υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (που πολλάκις βγαίνουν μαζί σε επιθεωρήσεις) λαμβάνουν εκτός έδρας 9,8 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή