Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Απεργία Γεωτεχνικών 21 και 22 Απρίλη

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-4-2010
ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ
ΘΕΣΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ,
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-4-2010
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.
Γιατο Δ.Σ.
ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ
ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΙΩΑΝΝΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)

1 σχόλιο:

  1. Αθήνα, 21 Απριλίου 2010
    Α.Π.: 369

    Προς:
    (1)Κο Γιάννη Ραγκούση
    Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
    & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    (2) Κο Γιώργο Παπακωνσταντίνου
    Υπουργό Οικονομικών
    (3) Κα Κατερίνα Μπατζελή
    Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
    (4) Κο Φίλιππο Σαχινίδη
    Υφυπουργό Οικονομικών

    Θέμα: Εκτός έδρας μετακινήσεις υπαλλήλων.

    Με τις διατάξεις του πρόσφατου Ν. 3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (ΦΕΚ 40/Α´/15.3.2010), περιορίστηκε ο αριθμός του ανωτάτου ορίου των επιτρεπόμενων κατ´ έτος ημερών εκτός έδρας μετακινήσεων των υπαλλήλων, της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 2685/1999 (ΦΕΚ 35 Α´), από εκατόν είκοσι (120) σε εξήντα (60) ημέρες, με δυνατότητα υπέρβασης τις είκοσι (20) ημέρες κατ´ έτος (άρθρο 9 παρ. 1). Επίσης με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου αυξήθηκε η χιλιομετρική απόσταση για ημερήσια αποζημίωση, με αυθημερόν επιστροφή, των εκτός έδρας μετακινουμένων υπαλλήλων.
    Οι παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν επιφέρει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.
    Μία σειρά υπηρεσιών που προσφέρονται από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, όπως το Πρόγραμμα Ποιοτικού Ελέγχου (έλεγχοι εισαγωγών – εξαγωγών), Φυτοϋγειονομικοί Έλεγχοι, Πρόγραμμα Επισκοπήσεων – Αγροπεριβαλλοντικά Προγράμματα (Πρόγραμμα Νιτρορύπανσης – Βιολογικής Γεωργίας), Άδειες Λειτουργίας Πτηνοκτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων, ΝΕΧΩΠ, Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης της Αμπέλου, Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού, Ενημέρωση Αγροτικού Πληθυσμού, Πρόγραμμα Ν. Γεωργών, και Σχεδίων Βελτίωσης και πολλά ακόμη προγράμματα, τα οποία απαιτούν, σε σχεδόν καθημερινή βάση, το γεωπόνο να βρίσκεται εκτός έδρας, έχουν αποτελματωθεί.
    Φρονούμε ότι οι προαναφερόμενες προσφερόμενες υπηρεσίες και τα εκτελούμενα προγράμματα, βοηθούν στο ξεπέρασμα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική.
    Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι το καθεστώς των εκτός έδρας μετακινήσεων των υπαλλήλων, τουλάχιστον κάποιων κατηγοριών, όπως οι γεωτεχνικοί, θα πρέπει να τύχει μιας διαφορετικής αντιμετώπισης και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

    Ο Πρόεδρος
    Δημήτρης Δράκος


    ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ : Τουλάχιστον αυτός (ο συναδελφος κ. Δράκος) ενδιαφέρεται και το ' δειξε και παλαιότερα όταν για δικούς του βέβαια λόγους έκανε ολοκληρωμένη πρόταση για τον ΄΄ Καλλικράτη '' και τις γεωργικές υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή