Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Το Π.Σ. Καρδίτσας της ΠΕΓΔΥ για την αναστολή των κινητοποιήσεων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Καρδίτσα 23/04/2010
Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ταχ . Δ/νση Φειδίου 6
Τηλ. 24410 21702
Φαξ 2441071069
ΠΡΟΣ: ΠΕΓΔΥ
Διδότου 26 Τ.Κ. 10154 Αθήνα
Τηλ. & Φαξ 210 3614580

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Οι Γεωπόνοι μέλη του Π.Σ. Καρδίτσας, ύστερα από την απόφαση της ΠΟΓΕΔΥ περί αναστολής των κινητοποιήσεων, εκφράζουν την άμεση ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις και στο καθεστώς που αφορά:

1. Την χιλιομετρική αποζημίωση η οποία σήμερα πλέον, και ύστερα από τις πρόσφατες φετινές αυξήσεις των 30 έως 35 λεπτών ανά λίτρο βενζίνης αφενός, και αφετέρου όποιες άλλες αυξήσεις έχουν γίνει στο παρελθόν από τον καιρό που καθιερώθηκε η τιμή των 15 λεπτών και μέχρι τις αρχές του χρόνου, είναι ολοφάνερα τελείως άδικο να παραμένει ...αμετάβλητη τόσα χρόνια.
Σε περίπτωση μη ρύθμισης αυτής της σοβαρής εκκρεμότητας θα δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα στις εκτός έδρας μετακινήσεις αφού τα κρατικά αυτοκίνητα δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών των γεωργικών υπηρεσιών όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία στο χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου έως 12 Απριλίου όπου οι Γεωπόνοι δεν απεργούσαν μεν αλλά δεν χρησιμοποιούσαν τα ΙΧ αυτοκίνητα μας.
Είναι καιρός που θα πρέπει να εφαρμοστεί η πρόταση η οποία έχει γίνει κατά το παρελθόν για σύνδεση τις χιλιομετρικής αποζημίωσης με ένα ποσοστό (π.χ. 25%) επί της μέσης τιμής της βενζίνη όπως αυτή καθορίζεται κάθε φορά από τις υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών.

2. Την ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση οι οποία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (9,78 Ευρώ σε μορφή μεικτών αποδοχών) εδώ και πάρα πολλά χρόνια και προφανώς θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί αναλογικά με τις αναπροσαρμογές που έχουν γίνει στις αποδοχές των μισθών.
Είναι γνωστό βεβαίως ότι έτσι και αλλιώς σήμερα η αμοιβή εκτός έδρας των Γεωπόνων είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που δίδεται σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων καθός και σε υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών που προσφέρουν αντίστοιχο έργο.

Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν οι ρυθμίσεις που αναφέρουμε πιο πάνω, προτείνουμε να επαναληφτούν οι κινητοποιήσεις μας με τον πιο πιεστικό τρόπο.

Για το ΠΣ ΠΕΓΔΥ Καρδίτσας:

ΚΟΥΣΙΑΣ Π. ΛΙΑΠΠΑΣ Α. ΤΣΙΟΓΚΑΣ Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου