Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Παράνομες κομματικές προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙA ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΟΣΓ
ΔΙΔΟΤΟΥ 26 – ΑΘΗΝΑ 10680
Τηλ. 36 14 580 – FAX : 36 14 580
Δελτίο Τύπου

Δυστυχώς η πάγια τακτική της εκμετάλλευσης της ανάγκης για εργασία των νέων επιστημόνων συνεχίζεται χωρίς ντροπή από την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Παρ’ όλες τις ενστάσεις και τις αιτήσεις Νομικής ακύρωσης για τις απαράδεκτες συμβάσεις έργου των Συνδικαλιστικών φορέων των Γεωπόνων το ΥΠΑΑΤ συνεχίζει την τακτική των παρανομιών και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο με την περιβόητη προκήρυξη και μάλιστα με συμβάσεις Αορίστου χρόνου που αφορά την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.
Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των προσλαμβανομένων κατάγεται σύμφωνα με πληροφορίες από τους Νομούς Τρικάλων και Λάρισας και είναι προφανές ότι εκτός από το γεγονός ότι γίνονται χωρίς κανένα κριτήριο αξιολόγησης και αξιοκρατίας εξυπηρετούν την ... προεκλογική εκστρατεία του Κου ΥΠΑΑΤ.
Αυτά προφανώς ευαγγελίζεται η δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας για αξιοκρατία, διαφάνεια και ισοπολιτεία.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΥΠΑΑΤ και την μεθόδευση ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων μέσω της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., εταιρείας που δημιουργήθηκε και εποπτεύεται από το ΥΠΑΑΤ και που η χρησιμότητα της είναι προφανής μόνο στο επίπεδο τήρησης των υπεσχημένων.
Είναι δηλωτικό των προθέσεων της Πολιτικής ηγεσίας το γεγονός ότι εκχωρήθηκε με διαδικασίες εξπρές η δημιουργία Αγροτικού Κτηματολογίου σε ένα φορέα που ούτε την υποδομή, ούτε την εμπειρία έχει για την ανάληψη τόσο μεγάλου έργου και που το αποτέλεσμα της εργασίας του συνδέεται ευθέως με την λήψη των ενισχύσεων της Ε. Ένωσης από τους παραγωγούς.
Επιτέλους ας δείξουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα σε σχέση με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ε.Ε. μήπως καταφέρουμε τελικά να αποφύγουμε τους καταλογισμούς και τα πρόστιμα.
Είναι δε δηλωτικό της απαράδεκτης μεθόδευσης το γεγονός ότι έχει ήδη ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών του κάμπου της Θεσσαλίας έπειτα από την πρόσληψη των συζύγων γνωστών αγροτοσυνδικαλιστών με αδιαφανείς διαδικασίες.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να σταματήσει την απαράδεκτη αυτή προκήρυξη να ανακαλέσει τις υφιστάμενες ήδη προσλήψεις και να προχωρήσεις με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ σε νέα προκήρυξη που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα των προσλήψεων, θα σέβεται το περί δικαίου αίσθημα που τόσο έχει κακοποιηθεί και θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των αγροτών.
.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Νικόλαος Ζιούβας Παναγιώτης Αντωνίου
Τηλ.Προέδρου: 6944-526548

1 σχόλιο:

  1. τι ψάχνετε να βρείτε;
    με μια "νυχτερινή" υπουργική απόφαση στην ουσία καταργούν δικό τους ΝΟΜΟ που ψηφίστηκε από τη Βουλή

    ΑΠΕΦΆΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΆΣΣΟΥΝ:

    (copy / paste από το ΦΕΚ Β/1815/01-09-2009 - προσέξτε ημερομηνίες)

    Αριθμ. 5516 (7)
    Άσκηση αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που μεταφέρθηκαν στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου
    Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
    Έχοντας υπόψη:
    1. Τις διατάξεις:
    α) της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του ν. 3752/2009
    (ΦΕΚ Α΄ 40),
    β) του άρθρου 3 του π.δ. 79/2007 (ΦΕΚ Α΄ 95),
    γ) του π.δ. 223/2000 (ΦΕΚ Α 19),
    δ) του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α 98).
    2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του π.δ. 223/2000 «Οργανισμός Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων» δεν προκύπτουν αρμόδιες Υπηρεσίες για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του άρθρου 3 του π.δ. 79/2007 που με ταφέρθηκαν στο Φορέα αυτό με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του ν. 3752/2009.
    3. Το γεγονός ότι από την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης δεν προκύπτει δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε: (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ και Διατάζουμε:)
    Άρθρο 1
    1. Μέχρι τη διοικητική αναδιάρθρωση (σύσταση υπηρεσιών, μεταβολή αρμοδιοτήτων) των υπηρεσιών του Ε.Φ.Ε.Τ. και του ΥΠΑΑΤ, ώστε να προσαρμοσθούν, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του άρθρου 3 του π.δ. 79/2007 οι οποίες μεταφέρθηκαν στον Ε.Φ.Ε.Τ. με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του ν. 3752/2009, οι εν λόγω αρμοδιότητες εξακολουθούν να ασκούνται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που προβλέπονται στο άρθρο 3 του π.δ. 79/2007.
    2. Για τη διαπίστωση του χρόνου της διοικητικής αναδιάρθρωσης, των εν λόγω υπηρεσιών, εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
    Άρθρο 2
    Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    Αθήνα, 31 Αυγούστου 2009
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ
    ......
    δεν τους βγήκε, και πάνω στο μπάχαλο καταργούν με ... υπουργική απόφαση τη δικιά τους τροπολογία στο νόμο του ΕΦΕΤ και παραπέμπουν στις καλένδες το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων !

    (ας βάλει το σχόλιο ο διαχειριστής σε πιο σχετική ανάρτηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή