Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Γεωπόνος υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Φωκίδα

Το προηγούμενο διάστημα ολόκληρη η χώρα συνταράχθηκε από νόμιμα και παράνομα σκάνδαλα που καθημερινά ανατρέπανε τη ζωή μας.
Είδαμε τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων μας να εξαφανίζονται
Είδαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν για δωροδοκίες στα δύο μεγάλα κόμματα με αποτέλεσμα η Siemens και όλες οι παρόμοιες εταιρείες να αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ το κράτος αύξανε μόνο τα χρέη του.
Είδαμε τις Κυβερνήσεις να ξεπουλούν τις δημόσιες υπηρεσίες στους ιδιώτες.
Είδαμε το κράτος να ενδιαφέρεται περισσότερο να μην χρεοκοπήσουν οι πλούσιοι και οι τράπεζές τους και λιγότερο αν θα χρεοκοπήσει το ίδιο. Έδωσε 28 δις ευρώ δωρεάν στις τράπεζες, όταν με τα μισά θα μπορούσε να τις αγοράσει όλες, και κατόπιν δανείζεται από αυτές με ... πανάκριβο τόκο.
Όλα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με τις απανωτές ληστείες στα ταμεία του κράτους έφτασαν σε ένα τέρμα.
Τελείωσαν τα χρήματα
Αυτός είναι ο λόγος που γίνονται τώρα έκτακτα οι εκλογές.
Αυτός και κανένας άλλος.
Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να καταλάβουμε ότι κόβεται η επιταγή για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό της επόμενης ημέρας.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης βλέπουμε τους διαχειριστές της εξουσίας να δείχνουν το καθαρό τους πρόσωπο, «πρόγραμμα λιτότητας», «πρόγραμμα σταθεροποίησης», δεν υπάρχει η παραμικρή συμπόνια για τον άνθρωπο, η παραμικρή ανησυχία για το πώς θα ζήσει ο εργαζόμενος, το παραμικρό ενδιαφέρον για τα όνειρα της νεολαίας, ενώ το περιβάλλον και η προστασία του, αποτελεί άχρηστο έξοδο.
Βάζουνε την ζωή τη δική μας και των παιδιών μας εγγυητή στα δάνεια που παίρνει το κράτος για να ενισχύσει τους οικονομικά ισχυρούς.
Αυτήν την πολιτική θέλει να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση η Νέα Δημοκρατία, την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει όπως έκανε και στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ. Δεν δείχνει κάποιο σημάδι ότι κάτι έχει αλλάξει, δεν έχει συγκρουστεί με τους μηχανισμούς του, που εφάρμοζαν τα ίδια με την Νέα Δημοκρατία, δεν έχει επιλέξει να δημιουργήσει κοινωνικές συμμαχίες που θα του επιτρέψουν οποιαδήποτε μορφής σύγκρουση με τους οικονομικά ισχυρούς.
Οι οικονομικά ισχυροί ποντάρουν σε αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα για μια κυβέρνηση που θα εναλλάσσεται θα τους προφυλάξει από την κρίση και θα απογειώσει τα κέρδη τους. Ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, φτιάχνουν εφεδρείες προβάλλοντας ακροδεξιές λύσεις σαν ανάχωμα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας

Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουμε σε αυτές τις εκλογές για να κάνουμε καθαρό σε όλους ότι δεν θα δεχθούμε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας και πάλι.

Θέλουμε να φτιάξουμε μια κοινωνική συμμαχία που να μπορεί να υποδέχεται τους αγώνες που ξεσπούν και να μπορεί να νικάει όπως νίκησαν και οι αγώνες για το άρθρο 16 και το άρθρο 24. Σε κανέναν τέτοιο αγώνα δεν μπορεί να μπαίνει προαπαιτούμενο η πλήρης ιδεολογική συμφωνία, ιδιαίτερα όταν όλες οι ιδεολογίες ακόμα και οι πιο κυρίαρχες έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δεν μπορούν να λύσουν. Η πλατφόρμα αιτημάτων και ιδεών που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλα αυτά είναι πιο πλήρης από ποτέ.
Αυτό που είναι κυρίαρχο για μας είναι να εμφανιστεί ζωντανή η δυνατότητα κοινών αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους. Είναι τόσο μεγάλη αυτή η ανάγκη που, αν δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να εφευρεθεί σήμερα.
Ζητάμε την ψήφο σας όχι μόνο γιατί πρέπει να βγουν βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ψήφος σε κάθε μέρος της Ελλάδας μετράει, αλλά γιατί σας θέλουμε μαζί μας και την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές, όταν η αριστερά θα ενώνεται με την πλατιά μάζα των εργαζομένων .
Σας χρειαζόμαστε μαζί στους αγώνες για το περιβάλλον, για τον Κορινθιακό και τα βουνά μας, για την ζωή μας στις πόλεις που ζούμε.
Σε έναν Νομό που σε κάθε εκλογές μας κοροϊδεύουν με έναν δρόμο Άμφισσας -Λιδορικίου, το κτίριο του ΤΕΙ και το Κολυμβητήριο της Άμφισσας, χρειάζεται οι πολίτες να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει πρόκριμα για το τι θα μπορέσουν οι ενεργοί πολίτες να κάνουν μετά τις εκλογές.

Από τις κάλπες με πολλούς τρόπους μπορεί να βγει το μήνυμα της απογοήτευσης ότι δεν αλλάζει τίποτα.
Ας μην βγει αυτό και ας βγει το μήνυμα της αισιοδοξίας, ότι θα απαιτήσουμε να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους και ότι θα γίνουμε οι ίδιοι τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και οι σκηνοθέτες της ζωής μας..

Τσιάμης Απόστολος
Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ
Από ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

1 σχόλιο:

  1. Αν αυτοί οι λίγοι που επέλεξαν Σύριζα ήταν συνειδητοποιημένοι τότε δεν θα είναι πρόβλημα η είσοδος στη βουλή. Αλλά απού καεί με το χυλό....Πως ρε μεγάλε θα τα βάλετε με τα ΜΜΕ που κουλαντρίζουν ένα λαό σαν να είναι πρόβατα? Και πως θα απευθυνθείται σε ένα λαό που είναι τόσο δεκτικός στο κουλάντρισμα σαν τα πρόβατα? Θυμάμαι το βρώμικο(χα χα χα χα χα) 89 που είχαν σκάσει να βγάλουν τη ΝΔ κυβέρνηση και τώρα πασχίζουν να βγάλουν το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι και ο πολλά βαρύς Κόκαλης πήγε στην προεκλογική ομιλία του Παπανδρέου(χι χι χι) Το μόνο που θα πω είναι ότι σας εύχομε να πάτε όσο το δυνατόν καλύτερα για να ακούγεται και μια διαφορετική φώνη απ'αυτή των καναλιών και των μεγάλων κομάτων γιατί έχω αρχίσει να ανησυχώ με την φασίζουζα στροφή που επιβάλουν όλοι αυτοί με μασκαρεμένους lifestyle αδώνιδες και αδωνίδες για να κρύβεται ο ναζιστικός σταυρός που κοσμεί το κεφάλι τους σαν φωτοστέφανο και η μπότα της Βέρμαχτ που προσωρινά μέχρι νεωτέρας έχει αντικατασταθεί με γόβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή