Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Συνάντηση ΠΟΓΕΔΥ με την Υπουργό

(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνάντηση της ΠΟΓΕΔΥ με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μπατζελή μετά από πρόσκληση της.
Η Υπουργός αναγκάστηκε μετά την επιτυχία των κινητοποιήσεων μας να αποδεχθεί το δίκαιο αίτημά μας και να δεσμευθεί ότι θα καταθέσει τροπολογία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και νσ επαναφέρει το καθεστώς των εκτός έδρας μετακινήσεων και των ημερήσιων αποζημιώσεων, όπως ίσχυε πριν το νόμο 3833/2010.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι η Υπουργός εμφανίσθηκε απροετοίμαστη και πρόχειρη, χρειάσθηκε δε η επιμονή μας για να μας δοθεί το κείμενο της τροπολογίας.
Αμέσως μετά συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ κοι λαμβάνοντας υπόψη:
- Τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων γεωτεχνικών στις κινητοποιήσεις μας
- Τις οικονομικές επιιπώσεις στις παραγωγικές τάξεις της χώρας μας και ιδίως στους αγρότες
- Την αναγκαιότητα να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην Υπουργό για την υλοποίηση της δέσμευσής της
- Το γεγονός ότι η ΠΟΓΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια Σωματείο πρέπει να προετοιμασθούν και να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα προβλήματα που Θα προκύψουν από νομοθετικές ρυθμίσεις που ήδη ανακοινώθηκαν με τα προσχέδια νόμων σχετικά με το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, «Καλλικράτης κλπ.
Αποφάσισε
1. Να σναστείλει τις κινητοποιήσεις με τη μορφή της απεργίας- αποχής προκειμένου να δοθεί ένα εύλογο χρονικό όιάστημα ατην Υπουργό για τη ρύθμιση των εκτός έδρας μετακινήσεων.
2. Να προχωρήσει σε 24ώρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 21 Απριλίου εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην καταστρατήγηση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.
3. Να συμμετέχουν οι γεωτεχνικοί στην 24ωρη απεργία που πρσκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την προάσπιση του εισοδήματός μας και τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Για το Δ.Σ.
Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ
Α. ΙΩΑΝΝΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Καμία δέσμευση για το πότε θα κατατεθεί η τροπολογία;
    Μέχρι τότε τι κάνουμε;
    Βάζουμε τα αυτοκίνητά μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή