Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι, όπως όλοι θα ξέρετε, οι Μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι όλων των φορέων (Α΄βάθμιων ΟΤΑ, Νομαρχιών, Περιφερειών και Υπουργείων)και όλων των βαθμίδων δηλ. ΑΕΙ και ΤΕΙ, εδώ και δύο (2) χρόνια, μετά τα 40 χιλιόμετρα , παίρνουν

* για ημερήσια αποζημίωση 70€ & 56€ αντίστοιχα, αντί των 29,35€ που παίρνουμε εμείς

* για την ημέρα επιστροφής 55€ & 44€ αντίστοιχα, αντί των 9,78€ που παίρνουμε εμείς

* για δαπάνη διανυκτέρευσης 80€ & 64€ αντίστοιχα, αντί των 35€ που παίρνουμε εμείς

(για όσους δεν το ξέρετε ή δεν το πιστεύετε επισυνάπτω το ΦΕΚ με ημερομηνία 3/9/2007), πρόσφατα παίρνουν τα ίδια και οι γεωτεχνικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ

Δεδομένου ότι αυτά τα δύο χρόνια η ΠΕΓΔΥ και η ΠΟΓΕΔΥ δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα προτείνω

1. να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους και όχι μόνο γεωπόνους αλλά όλους τους γεωτεχνικούς

2. να συγκεντρώσουμε υπογραφές σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα π.χ. ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2009

3. και να τις στείλουμε στα αρμόδια υπουργεία (ΥΠΑΑΤ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ), στο ΓΕΩΤΕΕ, στους συλλόγους μας και στα ΜΜΕ με ΑΙΤΗΜΑ την άμεση εξομοίωση των εκτός έδρας αμοιβών μας με τους Μηχανικούς ΑΕΙ, την διατήρηση των 9,78€ από τα 10-40 χιλιόμετρα και την αναστολή κάθε μετακίνησης μας (αποχή από τα εκτός έδρας) μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματος μας.

από ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΑΣΤΑΚΗ, γεωπόνο στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, τηλ.6972317073 & 24210 62214

8 σχόλια:

  1. Και που υπογράφουμε και πως προχωράμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό τεχνικά, αλλά κάποιος τρόπος θα υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.gopetition.com/online/30486.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαιτούμε μείωση των οδοιπορικών των μηχανικών στα επίπεδα των γεωτεχνικών. Ο αγώνας θα είναι ανένδοτος. Άντε και με τη νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2008 ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΑΝ ΔΡΑΣΗ. ΑΝ ΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ Ν. ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ.

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Π.Χ. ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΑΝΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (Π.Χ. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ή ΟΠΑΑΧ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ).

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΩ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ.

    ΤΣΙΓΓΟΥ ΡΑΛΛΟΥ
    Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡ. ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

    ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ E-MAIL ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΛ. ΒΑΣΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΑΦΟΥ ΤΟyΣ ΑΦΟΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ.

    ΡΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιχάλη,

    σχετικά με το θέμα εμείς σαν υπάλληλοι γεωτεχνικοί προχωρήσαμε σε συλλόγή υπογραφών και σε δικαστική - νομική διεκδίκηση. Στην υπηρεσία μας βγαίνουμε για έλεγχο ζευγάρια κάνοντας ακριβώς την ίδια δουλειά με χημικούς μηχανικούς οι οποίοι αμείβονται όπως ακριβώς περιγράφει η κυρία Αβαστάκη στο e-mail της.

    Ακούστε και το άλλο καταπληκτικό, ως ΕΦΕΤ μεταφερθήκαμε από το Υπ. Ανάπτυξης στο Γεωργικής Ανάπτυξης με σαφή αναφορά ότι δεν δικαιούμαστε το Γεωτεχνικό επίδομα, αν και γεωτεχνικοί, ενημερώνω ότι δεν αμοιβόμαστε παραπάνω από τους υπολοίπους συναδέλφους μιας και δεν παίρνουμε τα τρίμηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάδελφοι.
    Οπως όλοι έτσι κι εγώ υφίσταμαι την εξευτελιστική αμοιβή των 9,78€ της εκτός έδρας αποζημίωσης, η οποία μάλιστα καταβάλλεται και κατόπιν 3-4 μηνών. Πάντως θεωρώ, ότι δεν είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί ως ξεκομμένο από τη γενική παρακμή του κλάδου.
    Οταν έχουμε φθάσει πλέον σε ένα σημείο όπου απονευρωνόμαστε καθημερινά με την στέρηση αντικειμένων στο τέλος σίγουρα θα κριθεί περιτή και η χορήγηση των εκτός έδρας αποζημιώσεων.
    Με άλλα λόγια, εκτιμώ ότι βασική μας επιδίωξη πρέπει να είναι η αναζήτηση ουσιαστικού ρόλου στο γίγνεσθαι του αγροτικού τομέα της χώρας, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, με ταυτόχρονη αποδέσμευση από τα γραφειοκρατικά αντικείμενα που τελικά δεν απαιτούν και καμία εξειδίκευση.
    Κινδυνεύουμε - αν δε το πετύχαμε ήδη - να καταλήξουμε αιτησιογράφοι και χειριστές Η/Υ, μη αξιόπιστοι συνομιλητές, επαίτες των 20€ στα τρίμηνα και ουραγοί ακόμη και των τεχνολόγων μηχανικών. Χαρακτηριζόμαστε από εσωστρέφεια και αδυναμία αποδοχής από τον αγροτικό κόσμο. Ο κλάδος πρέπει να δώσει το στίγμα του στην Ελληνική Γεωργία. Τα υπόλοιπα θα έρθουν.

    Με εκτίμηση
    Σάνδρος Θωμάς
    Γραμματέας Π.Σ. Σερρών
    u13307@minagric.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή