Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αδυναμία εκλογής Προεδρείου Π.Ε.Γ.Δ.Υ.

ΘΕΜΑ:. «Αδυναμία εκλογής Προεδρείου Π.Ε.Γ.Δ.Υ.»

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες, μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Γ.Δ.Υ.
Παρακολουθούμε όλοι με αγωνία και αγανάκτηση το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το Δ.Σ. με την επαναλαμβανόμενη αδυναμία του να εκλέξει Προεδρείο. Για αυτό το λόγο συγκαλέσαμε έκτακτη συνέλευση τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου του Ν. Καβάλας προκειμένου να σας απευθύνουμε, ομόφωνα, την παρούσα επιστολή, με την οποία σας εκφράζουμε τις ανησυχία μας και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κατάσταση στον κλάδο μας. Παράλληλα διατυπώνουμε προτάσεις η υιοθέτηση των οποίων μπορεί να βγάλει τον κλάδο μας από το τέλμα.
Στη 1/4/2009 διεξαγάγαμε τις εκλογές μας για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ και των αντιπροσώπων μας στην ΠΟΓΕΔΥ. Οι εκλογές αυτές πραγματοποιήθηκαν σε μια εποχή δύσκολη για τον κλάδο μας, ο οποίος ταλανίζεται από πληθώρα προβλημάτων στα οποία μόνο η συνδικαλιστική μας συσπείρωση μπορεί να επιφέρει την λύση τους. Ενδεικτικά και επιγραμματικά σας αναφέρουμε τα παρακάτω:...
1) Μηδενικές αυξήσεις και μειώσεις των εισοδημάτων μας εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
2) Διαίρεση συναδέλφων σε 2 ταχύτητες (παλιοί-νέοι) σε ότι αφορά στα μισθολογικά.
3) Καταχρέωση και διάλυση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
4) Άδικη, άνιση και προσβλητική αντιμετώπιση των γεωπόνων στις εκτός έδρας αποζημιώσεις ( οδοιπορικά ) σε σχέση με τους μηχανικούς.
5) Δραστική μείωση των κονδυλίων για οδοιπορικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιτελούμε το έργο μας, όπως μας το υπαγορεύει η επιστημονική μας συνείδηση.
6) Σοβαρές ελλείψεις Γεωπονικού Προσωπικού στις Υπηρεσίες μας και διάλυση αυτών.
7) Προσλήψεις συναδέλφων με συμβάσεις έργου για κάλυψη πάγιων αναγκών αντί μονίμου προσωπικού.
8) Διάλυση των Δ/σεων Εγγείων Βελτιώσεων των Νομαρχιών.
9) Κατάργηση του ΟΓΕΕΚΑ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’
10) Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε συναδέλφους που εργάστηκαν σε ΝΠΙΔ του ΥΠΑΑΤ και συνεταιριστικές οργανώσεις.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα αποτελούν προβλήματα τη λύση των οποίων επιζητούμε και για τα οποία σας έχουμε εκλέξει κύριοι του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ. Ευθύνη των εκλεγμένων είναι η προάσπιση των συμφερόντων των συνάδελφων που τους εξέλεξαν και όχι οι προσωπικές επιδιώξεις. Προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω απαξίωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που κάποιοι από εσάς έχουν δημιουργήσει. Οι εκλεγμένοι συνάδελφοι πρέπει να δράσουν άμεσα και υπεύθυνα για την εξεύρεσης λύσης λαμβάνοντας υπόψη και τα εξής:
1) Είναι επιτακτική η σύγκλιση το συντομότερο δυνατό του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ για την εκλογή αντιπροσωπευτικού προεδρείου, έτσι ώστε να μπορούμε να θέσουμε τα θέματα που μας αφορούν στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
2) Δεν μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η σύνθεση του προεδρείου του σωματείου μας αλλά η ορθή λειτουργία του. Πρέπει δηλαδή να επιτελεί το έργο για το οποίο εκλέχτηκε. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, η κατανομή των αξιωμάτων να γίνει με βάση την εκλογική δύναμη των παρατάξεων και να μοιραστεί χρονικά η προεδρική θητεία μεταξύ αυτών κατόπιν συμφωνίας.
3) Να ξεκινήσει επιτέλους σοβαρά η συζήτηση για τη διεξαγωγή εφεξής των εκλογών με ενιαίο διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο ώστε να συμμετάσχουν άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν και δεν ανήκουν σε πολιτικές παρατάξεις.
4) Άμεση σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΓΔΥ με θέμα την εκλογή Προεδρείου.
5) Αν τελικά δεν επιτευχθεί λύση στο πρόβλημα της μη εκλογής προεδρείου τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε στην διενέργεια εκλογών φέροντας προσωπικά την ευθύνη για την κατάσταση αυτή, από όλα τα μέλη του Δ.Σ..
6) Συνεχή ενημέρωση όλων των μελών μας για τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν μπορεί να παραμένει αδρανές ενώ υπάρχουν πλήθος θεμάτων που πρέπει να διεκδικηθούν και να επιλυθούν. Οι συνάδελφοι οι οποίοι εμπλέκονται στη διοίκηση του σωματείου μας και τιμήθηκαν με την ψήφο μας είναι υπεύθυνοι για να φέρουν σε πέρας αυτό το έργο. Για το λόγο αυτό πρέπει να ασχολούνται με τα παραπάνω και όχι να ενδιαφέρονται να καταλαμβάνουν καρέκλες πλουτίζοντας έτσι το βιογραφικό τους, ώστε να το χρησιμοποιήσουν σαν εφαλτήριο για μια πιθανή πολιτική- κομματική καριέρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Β. ΣΤΟΙΔΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Εγγείων Βελτιώσεων Εδαφολογίας & Γεωργικής Μηχανικής Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Θ. ΑΜΠΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣΦυτικής Παραγωγής

( επισυνάπτουμε κείμενο Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Καβάλας για προβλήματα του κλάδου)

1 σχόλιο:

  1. Κιλκίς 1-10-2009
    Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Καβάλας.Σιγά - σιγά όλες οι φωνές των συναδέλφων ενώνονται και απαιτούν το προφανές. Να δοθεί τώρα μία λύση που θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της εποχής. Μετά τα Π.Σ Λάρισας ,Κιλκίς και Καβάλας, είναι η ώρα όλοι να πάρουν θέση και να πιέσουν το "αποκομμένο από την πραγματικότητα κέντρο" να δράσει και να μην μαλώνουν μόνο για την καρέκλα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν δυσκολότεροι . Και για να επαναλάβω αυτά που γράψαμε στην ανακοίνωση του Π.Σ Κιλκίς "αυτά που κατακτήσαμε με αγώνες , κατακτήθηκαν πιθανόν προσωρινά , ενώ αυτά που χάνονται καθημερινά , χάνονται οριστικά". Συνάδελφοι ξυπνήστε και ξυπνήστε τους.
    Για το Π.Σ Κιλκίς
    Κοκκίνης Θεόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή