Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ο Βαγγέλης Διβάρης νέος ειδικός γραμματέας στο ΥΠΑΑΤ

ImageΟ Διβάρης Βαγγέλης, Οικονομολόγος, υπάλληλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ο νέο ειδικός Γραμματέας Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Ο Βαγγέλης Διβάρης γεννήθηκε το 1954 στο Κονγκό. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ευρωπαϊκές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Λουβαίν στο Βέλγιο. Από το 1982 μέχρι το 1989 υπήρξε μόνιμος εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ στα ευρωπαϊκά όργανα και οργανώσεις. Από το 1989 είναι υπάλληλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα 20 χρόνια της καριέρας του στην Ε.Ε. ασχολήθηκε με θέματα ελέγχων των γεωργικών δαπανών, με την κοινή οργάνωση αγοράς του ελαιολάδου και το βαμβάκι και από το 2003 είναι αναπληρωτής προϊστάμενος μονάδας στη Διεύθυνση προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης.

1 σχόλιο:

  1. Η γνώση της διαδικασίας (την οποία πολλοί ονομάζουν γραφειοκρατεία) που ακολουθεί η ΕΕ για τις χρηματοδοτήσεις, είναι το μόνιμο και κεφαλαιώδες πρόβλημα τόσο για τις απορροφήσεις των κονδυλίων που έχουν εγκριθεί για τη χώρα όσο και για πολλά προγράμματα που η Ελλάδα δεν παίρνει χαμπάρι αλλά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα μέγιστα. Η τοποθέτηση ενός ανθρώπου που γνωρίζει αυτές τις διαδικασίες σε βάθος είναι εξαιρετικής σημασίας. Μένει να αποδειχθεί εάν εκτός από γνώστης των διαδικασιών είναι εφενώς καλός manager αφετέρου έχει τη βούληση να πει την αλήθεια για τους στόχους της νέας ΚΑΠ και τη φαντασία να προτείνει-επιβάλει νέες στρατηγικές κατευθύνσεις-προτάσεις έργων ώστε να η αγροτική οικονομία να βρεί το δρόμο της. Σήμερα πάντως βολοδέρνει ψυχοραγώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή