Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΕΔΔΥ για την ΑΓΡΟΓΗ

Να ληφθούν μέτρα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα των προεκλογικών - ρουσφετολογικών προσλήψεων από την Αγρογή Α.Ε, στα πλαίσια των αρχών της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας και με βάσει το ρόλο, το έργο και τις πραγματικές ανάγκες της Αγρογή Α.Ε αλλά και τις ανάγκες του Υπουργείου σε σχέση με την ολοκλήρωση του ΟΣΔΕ ζητά η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ).

Η επιστολή της ΠΕΔΔΥ έρχεται με αφορμή την παραίτηση του Δ.Σ της εταιρείας Αγρογή Α.Ε που ζήτησε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, την δημοσιοποίηση σχολίων στον ημερήσιο τύπο για το θέμα της λύσης των συμβάσεων όσων προσλήφθηκαν προεκλογικά στην εταιρεία Αγρογή Α.Ε, αλλά και την κατάθεση ερωτήσεων από Βουλευτές για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΠΕΔΔΥ αλλά και οι λοιποί γεωτεχνικοί φορείς, κατήγγειλαν τη διαδικασία των προεκλογικών-ρουσφετολογικών προσλήψεων από την Αγρογή Α.Ε, διότι:

- Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η πρόσκληση (5 ημέρες μεσολαβούντος και Σαββατοκύριακου, στο μέσον της προεκλογικής περιόδου) μας παρέπεμπε σε πρακτικές άλλων εποχών.

- Ουσιαστικά αποκλείστηκε η πλειονότητα των ανέργων γεωτεχνικών από τη διαδικασία.

- Η πρόσκληση δεν ανέφερε ούτε τον αριθμό προσλαμβανομένων ούτε και τις υπηρεσίες που θα απασχολούνταν αυτοί (γιατί άραγε;), ενώ οι προσληφθέντες τοποθετήθηκαν σε ανύπαρκτες Περιφερειακές Υπηρεσίες της εταιρείας Αγρογή Α.Ε.

- Η πρόσληψη αφορούσε και ειδικότητες που δεν είχαν καμία σχέση με το έργο της Αγρογή Α.Ε.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με το αριθμ 3587/15-9-2009 έγγραφό του, ζήτησε στοιχεία για τη διαδικασία που τηρήθηκε, τα αποτελέσματα και τη διάρκεια των συμβάσεων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης περιλαμβανόταν η κατάργηση της Αγρογή Α.Ε, κάτι που όχι μόνο δεν έγινε, αλλά αντίθετα, η εταιρεία από ότι φαίνεται εξυπηρέτησε με ρουσφετολογικά ή κομματικά κριτήρια τις προσλήψεις ημετέρων.

Η Ένωσή μας ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.& Τροφίμων, να μη διστάσει να πάρει μέτρα προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτών των προσλήψεων, στα πλαίσια των αρχών της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας και με βάσει το ρόλο, το έργο και τις πραγματικές ανάγκες της Αγρογή Α.Ε αλλά και τις ανάγκες του Υπουργείου σε σχέση με την ολοκλήρωση του ΟΣΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου