Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ζήτησε την παραίτηση του Δ.Σ της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε .

Την παραίτηση και των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ ζήτησε προχθές και έλαβε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή καθώς το απελθόν ΔΣ πριν λίγες ημέρες ενέκρινε τις..... 270 προσλήψεις παρά τη ρητή εντολή της υπουργού προς όλους τους εποπτευόμενους οργανισμούς να μην παίρνουν αποφάσεις που έχουν σχέση με προσλήψεις.

Η υπουργός απέλυσε τη διοίκηση της εταιρείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επειδή, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα», δεν υπάκουσε στις εντολές της για πάγωμα κάθε πράξης ή ενέργειας: «Ζήτησα την παραίτησή τους ως όφειλα διότι προχώρησαν σε πράξεις χωρίς να ενημερώσουν εμένα που είμαι ως υπουργός βασικός μέτοχος της εταιρείας, καθώς και τη γενική συνέλευση, ως όφειλαν, μετά την εντολή που τους έδωσα γραπτώς να μην προβούν σε καμία απολύτως πράξη, χρηματοδοτήσεως, εγκρίσεως προσλήψεων κτλ., μέχρι νεωτέρας» είπε συγκεκριμένα η κυρία Μπατζελή, η οποία προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει στοιχεία.

Σε ερώτηση αν το ΔΣ της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ προχώρησε σε προσλήψεις μετά τις εκλογές και μετά την εντολή που τους έδωσε η υπουργός απάντησε καταφατικά.

Η πράξη που προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αποπομπή των πέντε μελών του ΔΣ της ΑΓΡΟΓΗ (πρόεδρος του οποί ου ήταν μέχρι πρότινος ο κ. Ν. Παπαϊωάννου
) ήταν η πρόσληψη 270 υπαλλήλων. Στην πραγματικότητα οι προσλήψεις αυτές έγιναν 15 ημέρες πριν από τις εκλογές, επί υπουργίας του κ. Σωτ. Χατζηγάκη, αλλά δεν προχώρησαν. Η κυρία Μπατζελή είχε δώσει εντολή αυτές οι προεκλογικές προσλήψεις να «παγώσουν».

Πριν από λίγες ημέρες, όμως, το ΔΣ ενέκρινε τις προσλήψεις προκαλώντας την οργή της. Οι προσλήψεις έγιναν, όπως ειπώθηκε χθες σε σύσκεψη στο γραφείο της υπουργού, με πρόφαση τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΑΓΡΟΓΗ (τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή) στον εντοπισμό των επιδοτούμενων αγροτεμαχίων στους πρόσφατους ορθοφωτοχάρτες που προέκυψαν από δορυφορικές εικόνες.

Θέμα εντοπίστηκε, σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», από την υπουργό και με τους διαγωνισμούς που έγιναν για την ανανέωση των ορθοφωτοχαρτών (καταγράφουν τις μεταβολές ιδιοκτησίας λόγω πωλήσεων, κληροδοτημάτων κτλ.) σε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία. Και τούτο γιατί η ηγεσία της εταιρείας έπεισε, όπως ειπώθηκε, την πολιτική ηγεσία ότι η τοπογραφική υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ήταν σε θέση να υλοποιήσει το έργο, το οποίο, όπως προτάθηκε, έπρεπε να δοθεί σε ιδιώτη. Οι διαγωνισμοί αυτοί ελέγχεται αν ήταν νόμιμοι ή όχι.

Από www.agroschannel.com

Από ότι βλέπουμε όλα τα παράνομα βγαίνουν στην φόρα , τι θα γίνει θα διορθωθεί τίποτα, ή θα ισχύσει το ρητό κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου