Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

( ΠΟΣΕΥΓ ) Για απόφαση του Δ.Σ. του ΜΤΔΥ στις 23-9-08

Αθήνα 14-10-2008

ΠΡΟΣ; Συλλογους Ομοσπονδίας ΚΟΙΝ: 1.Σύλλογο Μηχανικών Υπουργείου Γεωργίας
2.Σύλλογο Πληροφορικής Υπουργείου Γεωργίας

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων στις 23-9-08».

Η επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τη μισθολογική πολιτική για εισπρακτικούς λόγους συνεχίσθηκε στις 23-9-2008 με την απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων (Μ.Τ.Δ.Υ.) για αποσύνδεση των μερισμάτων από τις συντάξιμες αποδοχές.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες ενσωμάτωσε το 1/3 του κινήτρου απόδοσης στις συντάξεις εμφανίζοντας μάλιστα αποπροσανατολιστικά μεγάλες αυξήσεις στις βασικές αποδοχές, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι δεν έχουν Κανένα όφελος από αυτή την ενσωμάτωση.
Είναι αποκαλυπτικό ότι, για να περιοριστούν οι όποιες αυξήσεις από την ενσωμάτωση του επιδόματος εξομάλυνσης στην κύρια σύνταξη μειώθηκε ισόποσα το επίδομα εξομάλυνσης.
Η Ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και από την πλειοψηφία του Ταμείου Επικουρικής Α&φάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων (Μ.Τ.Δ.Υ.) που με τις αποφάσεις τους αποσύνδεσαν τα βοηθήματα που χορηγούν από τις ενεργεία αποδοχές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας Θεωρεί απαράδεκτες τις παραπάνω επιλογές που πέρα από την εισοδηματική πολιτική λιτότητας χρησιμοποιούν την ενσωμάτωση των επιδομάτων για. εισπρακτικούς λόγους και έχουν ως αποτέλεσμα την παραπέρα μείωση των μισθών και την υποβάθμιση των συντάξεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική που περιορίζει τους μισθούς και τις συντάξεις και φαλκιδεύει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. Θυμίζει τις παλιές καλές εποχές με τον Κώστα Μητσοτάκη. Θυμάστε το ανεκδιήγητο 0+0=14% Έτσι και τότε φάγαμε με χρυσά κουτάλια. Εγώ ακόμα είμαι από τότε λίγο βαρυστομαχιασμένος!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με όποιον Δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή