Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Εν κρυπτω η ΚΥΑ για τα κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης

Εν κρυπτώ η ΚΥΑ για τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης
ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΠΟΛΙΣ | 14.10.2008-17:07


Δεν έχει γίνει κανένας διάλογος με την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος για την κατάρτιση του προσχεδίου της ΚΥΑ για τα ΤΟΚΑΑ, με αποτέλεσμα η υποκατάσταση των Διευθύνσεων Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στο μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων τους από τα νεοσύστατα Κέντρα του Υπουργείου, όπως προβλέπεται από το προσχέδιο της ΚΥΑ, να υπονομεύει τη λειτουργία του θεσμού των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των νομαρχιών.


Το πρόβλημα που δημιουργείται με την προώθηση προσχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τις αρμοδιότητες των Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει ιδρύσει στις πρωτεύουσες των νομών του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έφερε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, η κ. Ι. Στεργίου, μετά από αίτημα της παράταξης «Συνασπισμός Πολιτών Ανατολικής Αττικής».

Ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής στην τοποθέτησή του τόνισε ότι τυχόν προώθηση του προσχεδίου με περιεχόμενο αντίστοιχο αυτού που ανέφερε η Νομαρχιακή Σύμβουλος Ι. Στεργίου είναι απαράδεκτη και γι’ αυτό τον λόγο αμέσως μόλις έλαβε γνώση της ερώτησής τη επικοινώνησε με την διοίκησης της ΕΝΑΕ, η οποία δήλωσε άγνοια του συγκεκριμένου προσχεδίου ΚΥΑ.

Στην συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, με τοποθετήσεις Νομαρχιακών Συμβούλων, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε, μετά από πρόταση του Νομάρχη Λ. Κουρή, ομόφωνα να απαιτήσει από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών να μην προωθήσουν οποιαδήποτε ρύθμιση για το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων των Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς να υπάρξει ενημέρωση και διάλογος με την ΕΝΑΕ.

http://www.agronews.gr/content/view/41185/67/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου