Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Καταγγελία Κατασκηνώσεις 22-9-08

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ),

καταγγέλλουν

τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) κ. Αλέξανδρο Κοντό, για την επαίσχυντη και αδικαιολόγητη ενέργειά του, να τροποποιήσει τον Κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών Κατασκηνώσεων του Υπουργείου, με προφανή σκοπό να εξαιρέσει από την Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων τους εκπροσώπους της ΠΟΓΕΔΥ και της ΠΟΣΕΥΓ.

Οι εργαζόμενοι μέλη μας στο Υπουργείο, τις Περιφέρειες και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, καταγγέλλουν την απαράδεκτη και αχαρακτήριστη αυτή απόφαση του Υπουργού (Αριθ. 53797/10-09-2008), η οποία υποκρύπτει μόνο σκοπιμότητες στη λειτουργία των κατασκηνώσεων, μικρόψυχη αντιμετώπιση και πνεύμα αντιδικίας μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απόφαση αυτή, γιατί ανοίγει δρόμους σε αδιαφανείς διαδικασίες στη λειτουργία των κατασκηνώσεων, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων τους.

Οι εργαζόμενοι δεν κατανοούν τη σκοπιμότητα κατεπείγουσας τροποποίησης της σύνθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Κατασκηνώσεων και την συνδέουν ευθέως :

1. Με τις καταγγελίες τους για αποφάσεις του υπουργού, που συνδέονται με το Βατοπαίδι

2. Με το δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο, που ασκούσαν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, χωρίς καμιά αποζημίωση, στη λειτουργία των κατασκηνώσεων.

3. Με τη σθεναρή στάση των εκπροσώπων μας, που απέτρεπαν τη χρήση των κατασκηνώσεων, για φιλοξενία και τραπεζώματα των ημετέρων.

Οι Ομοσπονδίες μας δεν θα ανεχθούν τέτοιες προκλητικές και προσβλητικές ενέργειες και απαιτούν την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης απόφασης εξαίρεσής τους από την Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων, που προκάλεσε την αγανάκτηση και την οργή των μελών μας.

Είναι δημοκρατικά αδιανόητο, να συνεχίζει ο Υπουργός να συμπεριφέρεται και να ενεργεί «αυτοκρατορικά». Οι συμπεριφορές του θυμίζουν άλλες εποχές και κάποιοι πρέπει να του φράξουν το δρόμο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου