Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή διαμαρτυρίας για την αδυναμία εκλογής προεδρείου στην ΠΕΓΔΥ

Για το τέλμα στο οποίο βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα των γεωπόνων και την αδυναμία εκλογής προεδρείου της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. από το Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέχθηκε στις 7/10 κάνει λόγο σε επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, από τα Περιφερειακά Συμβούλια Καβάλας, Κιλκίς, Δράμας και Αρκαδίας.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Συνάδελφοι – Συναδέλφισες, μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Γ.Δ.Υ.
Διαβάσαμε έκπληκτοι τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΓΔΥ στις 7/10/2009 και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτά που γράφονταν.
ΟΛΟΙ σας, οι ψηφισμένοι από εμάς εκπρόσωποι μας, ενώ συμφωνείτε ότι δεν πάει άλλο με τον τρόπο που έχει τελματωθεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα, εντούτοις κανένας σας δεν κάνει πίσω από την θέση του περιμένοντας να κάνει ο άλλος την πρώτη κίνηση.
Οι ευθύνες σας είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ . ΟΛΟΙ στο ίδιο καζάνι βράζεται και παρασύρεται και το κλάδο μαζί σας .
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά....
Η ΠΑΣΚ νιώθει δικαιωμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και δεν υποχωρεί από τη θέση της για κατάληψη της προεδρικής καρέκλας. Συνάδελφοι της ΠΑΣΚ οι εκλογές του συλλόγου μας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 13/5/2009 και όχι στις 4/10/2009 όπου βγήκατε δεύτερη δύναμη ( με μικρή βέβαια διαφορά ) και όχι πρώτη. Η στάση της ΠΑΣΚ είναι κατάπτυστη γιατί συνυπολογίζει γεγονότα που δεν έχουν σχέση με τις εκλογές του συλλόγου μας και στην ουσία εκβιάζει με την τελική απαξίωση του, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την οργή που προκαλεί σε όλους όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα.
Η ΔΑΚΕ έχει κάνει κάποιες υποχωρήσεις προτείνοντας (ύστερα και από την κατακραυγή των συναδέλφων) να μοιραστεί η προεδρία στους δύο πρώτους συνδυασμούς. Τα χαλάει όμως στην ουσία , γιατί δεν προτείνει μοίρασμα του εναπομείναντος χρόνου στη μέση, αλλά ένα χρόνο για τη ΔΑΚΕ και το υπόλοιπο στη ΠΑΣΚ κάτι που είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό, λαμβάνοντας υπόψη την αλαζονική στάση που τηρεί ο συνάδελφος κ. Καραμήτρος. Σκοπός της ΔΑΚΕ δεν είναι η λύση του προβλήματος αλλά το ξεμπρόστιασμα των πολιτικών της αντιπάλων καθώς πολύ καλά βολεύεται πίσω από το συνεχιζόμενο αδιέξοδο.
Δυστυχώς, από όλη αυτή την διαδικασία αποδείχτηκε περίτρανα και η αδυναμία των δύο μικρότερων παρατάξεων. Αυτές, ενώ κατά την γνώμη μας κρατούν τη λύση στα χέρια τους, μάλλον δεν την θέλουν ουσιαστικά και αρκούνται στη στάση του Ποντίου Πιλάτου. Η λύση θα μπορούσε να προέλθει είτε εάν αυτοπροτείνονταν για την θέση του προέδρου θέτοντας τις 2 μεγάλες παρατάξεις προ των ευθυνών τους, είτε εάν επιτέλους επέλεγαν κάποιον για πρόεδρο από τις άλλες δύο μεγαλύτερες παρατάξεις . Αν η πολιτική στάση των παρατάξεων αυτών είναι η μη συμμετοχή τότε με πιο θράσος διεκδικούν τη ψήφο των συναδέλφων τους; Μήπως για να μετρούν ( εν είδη δημοσκόπησης ) πολιτικές δυνάμεις και να μπορούν να ρίχνουν άσφαιρα πολιτικά - συνδικαλιστικά πυρά;
Παρακαλούμε κύριοι να αντιληφτείτε τις ευθύνες σας για την απαξίωση του γεωπονικού κλάδου ιδίως τώρα που συνεχώς συρρικνώνεται χάνοντας τα αντικείμενα του και απαξιώνεται χάνοντας όποιο κύρος είχε στο μακρινό παρελθόν.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ.
Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΜΕ .
ΠΡΩΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ . ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟ . Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

Για το Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Πρόεδρος

Β. ΣΤΟΙΔΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Εγγείων Βελτιώσεων Εδαφολογίας & Γεωργικής Μηχανικής


Για το Π.Σ. Κιλκίς

Ο Πρόεδρος

Θ.ΚΟΚΚΙΝΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Εγγείων Βελτιώσεων Εδαφολογίας & Γεωργικής Μηχανικής

Για το Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Πρόεδρος

ΜΑΜΑΛΟΥΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Φυτοτεχνίας


Για το Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Πρόεδρος

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ????? ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΚΩΛΟΒΑΡΑΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ , ΞΑΝΑΚΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά πως συναντήθηκαν αυτοί οι Συνάδελφοι και δεν κάλεσαν και κάποιους άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή