Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η ώρα της Αλήθειας έφτασε. Απο την Κρήτη ξεκινάει ο έλεγχος του ΟΣΔΕ απο την Ευρωπαική Επιτροπή

Με το βλέμμα στην Κρήτη οι Βρυξέλλες , φύλλο και φτερό τα στοιχεία των Ενώσεων

Απο τις Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών των Νομών Ηρακλείου και Χανίων, ξεκινούν τη Δευτέρα οι επιτόπιοι έλεγχοι που θα κάνουν οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη..... λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων και την πορεία της γεωγραφικής απεικόνισης-ψηφιοποίησης (LIPS) αγροτεμαχίων.Οι κοινοτικοί ελεγκτές θα ξεκινήσουν από τα αρχεία του παραρτήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη και μετά θα επακολουθήσουν οι έλεγχοι στα μητρώα των Ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών, ενώ θα γίνουν και επιτόπιοι έλεγχοι σε εκμεταλλεύσεις για τη διασταύρωση της εγκυρότητας των στοιχείων.
Ο κοινοτικός έλεγχος που θα γίνει μέχρι τις 27 του μήνα είναι κρίσιμος, καθώς από την έκβαση και τα αποτελέσματά του θα εξαρτηθεί το κατά πόσο θα μπορέσει να καταβληθεί η φετινή ενιαία ενίσχυση στους δικαιούχους αγρότες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Την υπογραφή, το αργότερο σε δέκα ημέρες, της σύμβασης που αφορά την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων ενίσχυσης 2009 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ζήτησε απο.... την ΠΑΣΕΓΕΣ η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης . Η υπογραφή της σύμβασης μπορεί να γίνει μετά από θετική απόφαση που έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο . Η Υπουργός διευκρινίζει ότι η υπογραφή της σύμβασης αυτής υπαγορεύεται από την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο, ώστε να καταβληθούν έγκαιρα οι σχετικές ενισχύσεις στους δικαιούχους. Στις αρχές του 2010 θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός βάσει του οποίου θα ανατεθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των γεωργών για τα επόμενα χρόνια.

Τελικά τίποτα δεν θα διορθωθεί επί της ουσίας. Η ευρωπαϊκή επιτροπή θα τα βρει όλα μπάχαλο και η κυρία υπουργός πιστή στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του πλιάτσικου, θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για το ποιος θα κλέβει τα χρήματα των αγροτών μέσω της ...ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.
Δεν θέλουν αξιόπιστο σύστημα που να στηρίζεται σε δημόσιες υπηρεσίες. Έχουν τόσους δεσμούς με τα πιράνχας των επιδοτήσεων που η μοίρα της Ελληνικής Γεωργίας δείχνει να οδηγείται σε ακόμα μία καταστροφή.

4 σχόλια:

  1. Σε παρακαλώ πρόσεχε τη γλώσσα σου. Εδώ μιλάς για σοσιαλιστάς και όχι για νεοφιλελεύθερους.Είπαμε ότι το δημόσιο αποτελείται από άχρηστους, ανίκανους και λαμόγιους οι οποίοι δεν θα καταφέρουν να κάνουν τους άθλους της ψηφιοποίησης του 2000 των ιδιωτικών εταιριών επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Αλλά η υπουργός τότε ή ήταν νιάνιαρο και δεν θυμάται ή έκανε ταχύρυθμα προγράματα διακυβέρνησης σε σοσιαλιστικά φροντιστήρια και ήτο απησχολημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν δίνουν καν την ευκαιρία στους δημόσιους να αποδείξουν ότι είναι άχρηστοι, ανίκανοι και λαμόγια. Αλλά η υπουργός σαν κοματικοδίαιτη που είναι απ'τα γενοφάσκια της το ξέρει καλά. Ενώ οι αγρότες στην αγκαλιά των ιδιωτών έχουν πάει έτη φωτός μπροστά και επειδή τέτοια πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας θεός ξέρει ποιούς διεθνείς "κουμπάρους" θέλουν να εξυπηρετήσουν και θα κάνουν διεθνή διαγωνισμό. Θα έχει και συνέντευξη ή θα πάει μέσω ΑΣΕΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως πρέπει να καταθέσουν βιογραφικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή