Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση ΠΟΓΕΔΥ με Καρχιμάκη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλη Καρχιμάκη,
"Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΓΕΔΥ και οι πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ, αφού συνεχάρη τον Υφυπουργό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, την επιστημονική υποστήριξη στην παραγωγική διαδικασία στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, την προστασία του καταναλωτή καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Υπουργείου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες Γεωτεχνικοί.
Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση:

* Για την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών γεωργίας του Υπουργείου, των Περιφερειών και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ τους.
* Για την αναγκαιότητα νέου Οργανισμού των Υπηρεσιών του Υπουργείου που να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα.
* Για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την έγκυρη και έγκαιρη καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στους παραγωγούς.
* Για την αναγκαιότητα ανασύστασης των Ειδικών Αρχών ώστε να εξυπηρετηθούν η αναπτυξιακή διάσταση της Γεωργίας και οι πραγματικοί αγρότες.
* Για την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και του ΕΦΕΤ, ώστε να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους, της διασφάλισης της ποιότητας των παραγομένων και διακινούμενων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
* Για την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των εκτός έδρας ημερήσιων αποζημιώσεων.

Ο κύριος Υφυπουργός, αφού μας ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση, δήλωσε ότι επιθυμεί μια διαχρονική συνεργασία και συνδρομή στο έργο του και ότι η προσπάθεια είναι κοινή: Πολιτικής Ηγεσίας και εργαζομένων.
Η ΠΟΓΕΔΥ θα ανταποκριθεί στη συνεργασία αυτή γιατί μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των δασών της αλιείας και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχία στο έργο του κου Υφυπουργού και σημειώνουμε ότι όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος".

5 σχόλια:

  1. Είδατε τώρα που η ΠΟΓΕΔΥ έχει προεδρείο πως πίνουνε καφεδάκι με τον υπουργό και λύνουν προβλήματα? Γιατί δεν παραδειγματίζεται και η ΠΕΓΔΥ να πιούνε κι αυτοί κάνα καφεδάκι σε καλό κλίμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάσανε τον καφέ και τα κονέ οι δικοί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως, κρίμα για τον καφέ. Πάντως εμένα μου έκανε εντύπωση αυτή η "αναγκαιότητα λήψης μέτρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ...". Για τους ελέγχους που πήρε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις ΝΑ, τίποτα; Για το μπάχαλο με τις ΕΑΣ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΑΓΡΟΓΗ, τίποτα; Θα το καταπιούμε και αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τη ΠΕΓΔΥ πήγε κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ΠΕΓΔΥ κοιμάτε τον ύπνο του δικαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή