Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Είναι πολλά τα λεφτά, 25 εκατομύρια Ευρώ για το ΟΣΔΕ


Λέγαμε και εμείς, μην του πολυζητάτε χρήματα για αυξήσεις και επιδόματα του Κοντού και του ανεβάζετε την πίεση.
Εντάξει διόρισε τον γιο του στο Υπουργείο, διόρισε και τον πατέρα του στο Δ.Σ. της ΣΕΚΕ τώρα θα ηρεμήσει. Με τόσες εκτάσεις που πήραν οι μοναχοί μπορεί να σώθηκε και η ψυχή του , η ευλογία του Βατοπεδίου έχει αγκαλιάσει πλέον όλο το Υπουργείο μας.
Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί ιδιώτες που δεν έχουν σωθεί ακόμη, αλλά κάτι μπορεί να κάνει και γι αυτούς.
Έρχεται νέο κονδύλι 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το ΟΣΔΕ....
Αν δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει αυτό το ποσόν, σας λέω ότι είναι ίσο με τις ετήσιες αποδοχές περίπου χιλίων (1000) ατόμων (αν παίρνουν 25000 τον χρόνο μικτά). Σιγά όμως μην διορίσει ένα ποσοστό από αυτόν τον αριθμό και κάνει την δουλειά του, σιγά μην βάλει να γίνεται αυτή η δουλειά από τους ήδη διορισμένους συναδέλφους, που τους αφαιρεί συνεχώς τα αντικείμενα. Η δουλειά θα γίνει όπως στο Βατοπαίδιο.
Οι Δημόσιες υπηρεσίες είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη έτσι όπως την θέλουν οι κυβερνώντες.Το Κράτος το αντιλαμβάνονται με έναν και μόνο τρόπο, να πουλάει όσο - όσο και να αγοράζει πανάκριβα. Ο ρόλος του Υπουργού είναι να προΐσταται στο παζάρι και να κανονίζει το νταλαβέρι . Ο ρόλος του κράτους για αυτούς είναι πλέον μόνο ο ρόλος του διαπραγματευτή και των φίλων του, δηλαδή κράτος είναι πλέον μόνο ο Υπουργός.
Ο Δρυς δημιούργησε εταιρείες απο το πουθενά, για να κάνει το κτηματολόγια. Το κτηματολόγιο δεν έγινε αλλά τα χρήματα πληρώθηκαν. Μετά ανέλαβαν οι Ενώσεις να διορθώσουν το κτηματολόγιο, το κτηματολόγιο πάλι δεν έγινε αλλά τα χρήματα συνέχισαν τα δίνονται, τώρα οι δουλειές μεγάλωσαν θέλουν διεθνή διαγωνισμό, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε όχι μόνο το 10% αλλά το 25% των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.
Άν είχαν αναθέσει στις Υπηρεσίες του Υπουργείου την όλη υπόθεση η δουλειά θα είχε γίνει χωρίς να την πληρώνουν σήμερα οι αγρότες και με πολύ λιγότερα χρήματα, αλλά το ζήτημα είναι δυστυχώς άλλο, οι υπουργοί θέλουν να κάνουν τους τροχονόμους στο κυβερνητικό χρήμα και όχι να οργανώνουν την δημόσια διοίκηση.

Τι γίνετε ρε παιδιά θα κάνουμε εμείς καμιά κινητοποίηση για αυτόν τον διαγωνισμό ή δεν μας νοιάζει; τι έχει να πει το Δ.Σ. μας για αυτά.
Απο Αγρότυπο

Αρχές Νοεμβρίου ο νέος διαγωνισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ για ΟΣΔΕ - 24/10/2008 Μια ΚΥΑ ήταν η αιτία να αναβληθεί ο διαγωνισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ με θέμα «Υπηρεσίες συγκέντρωσης, εισαγωγής και επεξεργασίας στοιχείων των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για τα έτη 2009, 2010, 2011 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η ΚΥΑ που αφορά το νόμο για τα κτηνιατρικά, θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα και αρχές Νοέμβρη (περίπου 5/11) θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Πρόβλημα χρόνου δεν φαίνεται να υπάρχει αφού ο διαγωνισμός πρέπει να ολοκληρωθεί δύο μήνες πριν τα μέσα Απριλίου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα υπάρξουν μεταβολές στη διαδικασία του νέου διαγωνισμού, για την αποφυγή των ενστάσεων, αλλά όπως φαίνεται έχει παρθεί η τελική απόφαση, τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης να καταβληθούν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μέσα από ένα ΟΣΔΕ, που θα το αναλάβει ένας ανάδοχος μετά από διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση.
Θυμίζουμε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είχε προκηρύξει για τις 29 Οκτωβρίου διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή του αναδόχου για τη συγκέντρωση, ηλεκτρονική εισαγωγή και επεξεργασία των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης της καινούργιας ΚΑΠ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, για την προσεχή τριετία 2009, 2010 και 2011.
Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμό του έργου είναι 25.000.000,00 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και θα ανατεθεί με βάση την συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά. Αν ο προμηθευτής στον οποίο έγινε η κατακύρωση ανάθεσης δεν προσκομίσει την εγγύηση καλής εκτέλεσης ή δεν προσέλθει για την υπογραφή της σύμβασης χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δύναται να τον κηρύξει έκπτωτο με ολική ή μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής. Στην περίπτωση αυτή ο Οργανισμός απευθύνεται στους άλλους προσφέροντες κατά σειρά κατάταξης ή μπορεί να κινήσει νέα διαδικασία πρόσκλησης προς υποβολή προσφορών.
Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας διενεργείται διαγωνισμός για την ανάληψη του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια το έργο ανατίθετο απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, ρήτρες και προδιαγραφές στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών μέλη της.

Σταύρος Παϊσιάδης

1 σχόλιο:

  1. Ο Τσιτουρίδης παραιτήθηκε γιατί έκανε μεταγγραφή του γιού του. Αυτός εδώ που διόρισε το γιό του, τι πρέπει να κάνει; Χαρακίρι;
    Πάντως ειναι εντυπωσιακό πόσο ξεχείλωσε μέσα σε μία πενταετία η σεμνότητα και ταπεινότητα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή