Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Η θέση της ΠΟΣΓ για την Απεργία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι
Η Κυβέρνηση παρά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και το αδιέδοδο που έχουν περιέλθει σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο συνεχίζει την σκληρή αντεργατική πολιτική της, που στο σημερινό αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον είναι πλέον δυσβάσταχτη.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις για να αποκρούσουν την άδικη, αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική λιτότητας και φόρων για τους εργαζόμενους και προνομίων για τους τραπεζίτες.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Γ. στηρίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή όλων των Γεωπόνων εργαζομένων στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΤΡΙΤΗΣ 21/10/08 με κεντρικό σύνθημα:
«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ»
διεκδικώντας:...
 Προστασία του εισοδήματος και αναβάθμιση των αποδοχών με ουσιαστικές αυξήσεις και καθορισμός του κατώτατου βασικού μισθού στα 1350 Ευρώ
 Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την βελτίωση του κόστους ζωής
 Δίκαιο φορολογικό σύστημα με αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 16.000 Ευρώ και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας
 Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο τομέα και στελέχωση των υπολειτουργούντων υπηρεσιών με επαρκές προσωπικό.


Η ΠΟΣΓ καλεί τους συμβασιούχους συναδέλφους Γεωπόνους που εργάζονται στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους εποπτευόμενους Οργανισμούς, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στις Περιφέρειες και τους ΟΤΑ με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, καθώς και όλους τους Γεωπόνους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και στη Συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως στις 11:00.

3 σχόλια:

  1. Δεν νομιζω οτι δικαιουνται οι μονιμοι δημοσιοι υπαλληλοι να απεργουν και να ζητουν αυξησεις και αλλα διοτι οταν διοριζονται μονιμα στο δημοσιο δεν κανουν σχεδον τιποτα και δεν δουλευουν σχεδον καθολου. Το "δεν αντεχουμε αλλο" για συναδελφους ανεργους καιγια οσους δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα μονο ως κοροιδια μπορει να θεωρηθει. Οσοι κυριοι, κυριες και δεσποινιδες θεωρουν οτι αδικουνται στο δημοσιο μπορουν να παραιτηθουν και να δοκιμασουν τις δυναμεις τους στον ιδιωτικο τομεα. Ειναι ντροπη να χωριζονται σε δυο κατηγοριες οι γεωπονοι(και ολοι οι αλλοι επιστημονες: στους μονιμους δημοσιους υπαλληλους και... σε ολους τους αλλους.Οι μεν πρωτοι ξερουν μονο να ζητανε χωρις να εχουν να χασουν τιποτα και οι υπολοιποι ζουν σε ενα διαρκες αγχος και ανασφαλεια για το μελλον.Ο μονος τροπος να δουλεψει σωστα ο κρατικος μηχανισμος ειναι να καταργηθει η μονιμοτητα των δημοσιων υπαλληλων. (βεβαια αυτο ειναι σχεδον αδυνατον να γινει σε κρατη οπως η ελλαδα διοτι θα ερχεται ο καθε πολιτικαντης και θα εκβιαζει με απολυση τον κοσμο. Δτστυχως δεν ειμαστε σκανδιναβια σ αυτα τα θεματα. Ας ελπισουμε ομως καποτε να γινουμε. Μεχρι τοτε καλο θα ειναι καποιοι να μην προκαλουν. Ευχαριστω για την φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι έχεις μια προκατάληψη με τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Αυτό σε κάνει να διαχωρίζεις τους συναδέλφους ανάλογα με τον χώρο εργασίας τους.
    Η ΠΟΣΓ απευθύνεται και στους Δημόσιους και στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους και στους Eλεύθερους επαγγελματίες και στους Aνεργους.
    Δεν ξέρω αν μπορώ να σε πείσω, αν σου πω ότι υπάρχουν πολλοί Γεωπόνοι Δημόσιοι υπάλληλοι, που εργάζονται σκληρά στις αποδεκατισμένες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα και πραγματικά δεν τα βγάζουν πέρα με τα χρήματα που παίρνουν. Ούτε ξέρω αν μπορώ να σε πείσω, ότι δεν είναι εύκολο να κάνεις απεργία και να χάνεις πάνω από 50 ευρώ για την κάθε ημέρα απεργίας.
    Ο σταυρός που κουβαλάει ο κλάδος δεν έχει αιτία την μονιμότητα των Δημοσίων υπαλλήλων. Το κράτος έχει αφεντικά και αυτά είναι βουτηγμένα στο πλιάτσικο, στην διαπλοκή και στην ρεμούλα. Η απαξίωση του ρόλου μας έχει στόχο να διευκολύνει αυτό το πλιάτσικο, ώστε ανενόχλητοι να μην αναπτύσσουν την Γεωργία αλλά τους λογαριασμούς καταθέσεών τους και τις υπεράκτιες εταιρείες τους . Η κατάργηση της μονιμότητας θα διευκολύνει την εξουσία να γίνει τελείως ανεξέλεγκτη και δεν θα διορθώσει τίποτα, γιατί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
    Οι δυσκολίες που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα αμβλύνονται όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός των εργοδοτών στο τι θα προσφέρουν για να μην χάσουν τους υπαλλήλους τους από τον ανταγωνιστικό τομέα , είτε είναι ιδιωτικός είτε Δημόσιος. Το χαμήλωμα του ενός σημαίνει χαμήλωμα και του άλλου , η αύξηση του ενός σημαίνει αύξηση και του άλλου. Όσοι εύχονται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα καταλαβαίνουν εκ των υστέρων ότι και να ψοφήσει αυτοί δεν θα χορτάσουν, αλλά θα πεινάσουν περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ευχομαι φιλε-η μου να ψοφησει η κατσικα του γειτονα απλως αναφερομαι στα αυτονοητα. Συμφωνω οτιυπαρχουν συναδελφοι που δουλευουν σκληρα σε υπηρεσιες του δημοσιου και οτι απο το φιλοτιμο τους εξακολουθουν να παραγουν οι υπηρεσιες αυτες το οποιο τους εργο(οπως συμβαινει και με ολο το ελληνικο δημοσιο). Δυστυχως ομως αυτοι αποτελουν την ελαχιστη μειοψηφια και τα κοροιδα για την συντρηπτικη πλειοψηφια(για να μην χρησιμοποιησω την πασιγνωστη λεξη που αρχιζει απο μ). Οι υπολοιποι καλυπτονται(και ειμαι σιγουρος οτι το ξερεις αυτο) πισω απ την μονιμοτητα και τον κακως ενοουμενο συνδικαλισμο και παρασιτουν σε βαρος ολων των αλλων. Προσπαθω να μην γινω λαικιστης, αλλα αναγκαζομαι, αναφερομενος στις "αναρωτικες" αναμεσα στις αργιες, στα γεματα τσιπουραδικα διπλα στις υπηρεσιες και στις επισκεψεις στα μαγαζια για ψωνια σε ωρα εργασιας, στις "επαπειλουμενες" εγκυμοσυνες των γυναικων που συνεπαγονται πολλους μηνες αδειας ενω δεν εχουν απολυτως τιποτα και αλλα πολλα γνωστα σε ολους αγαπητε συναδελφε-ισα. Νομιζω ειναι περιτο να σε ρωτησω αν θα γινονταν ολα αυτα τα εξευτελιστικα και γελοια αν ο εργοδοτης ηταν ιδιωτης και οχι το δημοσιο και υπηρχε ο φοβος της απολυσης. Δυστυχως ομως στην χωρα που ζουμε υπαρχει στην συντριπτικη πλειοψηφια ασυδοσια του εργοδοτη στον ιδιωτικο τομεα και του εργαζομενου στον δημοσιο(οποτε θα μου πεις οτι συμφερει αν εισαι υπαλληλος να εισαι δημοσιος...).Οσο για την εξουσια που μου αναφερεις εχω να σου πω οτι μας κυβερνουν αυτοι που μας αξιζουν. Αυτοι ειμαστε , αυτους εχουμε σαν κυβερνητες.Για το οτι δεν ειναι ευκολο να χανεις πανω απο 50 ευρω την ημερα οταν δεν δουλευεις το ξερω. Δεν μου περισευουν τα χρηματα. Απλως προσπαθω να λεω τα πραγματα με το ονομα τους. Αν θελεις βεβαια,ρωτησε με τι θα εκανα εγω αν ημουν δημοσιος υπαλληλος. Οπως βλεπεις προσπαθω να σε διευκολυνω... Να σαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή