Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Τσακώνονται ποιός θα πάρει "τα διόδια των επιδοτήσεων" οι Ενώσεις με τους Ιδιώτες

Η Ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων είναι μια γερή "μπίζνα" , προβλέπει εισπράξεις, χωρίς έλεγχο απόδοσης έργου . Γι αυτόν τον λόγο, τα πρόστιμα για το ελλιπές ΟΣΔΕ είναι συνεχή απο την Ε.Ε.στην χώρα μας.
Τα χρήματα των αγροτών πέφτουν κάθε χρόνο στα ταμεία των Ενώσεων για να τα διαχειριστούν αυτές μετά, όπως επιθυμούν.
Φέτος βέβαια πλάκωσαν και οι Ιδιώτες που θέλουν μερίδιο στην λεηλασία των χρημάτων των αγροτών και κοντράρουν την λύση "Ενώσεις".

Την πιο απλή λύση να γίνεται ενεργοποίηση μόνο όταν υπάρχει διαφοροποίηση από την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, δεν την έχει σκεφτεί κανένας.
Την λύση να γίνεται η ενεργοποίηση στις υπηρεσίες των Νομαρχιών δωρεάν πάλι κανένας δεν την σκέφτηκε. Ας τους στείλουν ακόμα και στα ΤοΚΑΑ που φτιάχτηκαν όπως λένε, για την εξυπηρέτηση των αγροτών.
Το ζήτημά τους όμως, δεν είναι να βρεθεί απλή λύση, αλλά πως θα πάρουν από τους αγρότες με το ζόρι τα χρήματα και πως θα τα μοιράσουν.
Δείτε σκηνές από τον καυγά Ενώσεων - Ιδιωτών και πως το ΤΕΕ των μηχανικών μπαίνει στο θέμα ΟΣΔΕ

____________________________________________________________________
ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΕ ΚΟΝΤΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες μας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε ΔΕΚΤΗ την αίτηση ΑΚΥΡΩΣΗΣ του διαγωνισμού για το ΟΣΔΕ ( που ήθελαν να το δώσουν , για τα επόμενα 3 χρόνια μάλιστα !!!)

Κατόπιν τούτου, δεν ΠΕΡΑΣΑΝ οι προσπάθειες για «φωτογραφικές» αναθέσεις στην ουσία, μέσω διαγωνισμού όμως !!!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΕ ΚΟΝΤΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΕΔΙΑ………
ΚΑΙ ΣΤΟ κ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥΣ……………….

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ …ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΟΤΙ

………το γινάτι, βγάζει μάτι ………….. λένε στα χωριά μας !!!

πηγή:Ε.Γ.Μ.Ε.Σ.Ε(Ένωση Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδος-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων)
__________________________________________________________________
Βέβαια η Ε.Γ.Μ.Ε.Σ.Ε. το καλύτερο το κρατάει για το τέλος
__________________________________________________________________
Για να ακυρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το διαγωνισμό για το ΟΣΔΕ , δούλεψαν εταιρείες Μηχανικών- Τοπογράφων , και το ΤΕΕ ?

Όλα αυτά αναφέρονται στην απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ !!!

Δηλαδή οι ενστάσεις από το ΤΕΕ, και από εταιρείες μηχανικών.

Μήπως είπατε κάτι για ΓΕΩΤΕΕ, ή για ….σοβαρές και βαρύγδουπες συνδικαλιστές παρατάξεις γεωτεχνικών ?

Πουθενά δεν φάνηκαν, …….ούτε ένα χαρτί για την τιμή των όπλων (….ρε γαμώτο )
-->



η σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ
για την ακύρωση του Διαγωνισμού ΟΣΔΕ


3 σχόλια:

  1. Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2008

    ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

    * "ΚΟΛΑΦΟΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
    * ΝΕΑ..ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ
    * ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ..ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ ΟΣΔΕ

    Nέα ..βόμβα μεγατόνων έριξε η Κατερίνα Μπατζελή με αφορμή τον κίνδυνο αναστολής των κοινοτικών ενισχύσεων για την Ελλάδα λόγω..αδιαφάνειας στο περιβόητο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης των Επιδοτήσεων.Όπως υποστήριξε " η έλειψη στοιχείων, οι παρατυπίες και η αδιαφάνεια "οργίασαν" με το ΟΣΔΕ και τώρα η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο το 10% όπως ακούγεται από την κοινοτική χρηματοδότηση αλλά το 25% των επιδοτήσεων που πηγαίνουν στους αγρότες της, ειδικά στο ελαιόλαδο" και συνέχισε"αν αυτό πραγματοποιηθεί θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους παραγωγούς μας αλλά και για την ίδια την Ελλάδα που θα έχει διασυρθεί για μια ακόμη φορά στην Ε.Ε. Θα πρέπει κάποτε η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να αναλογισθεί τις ευθύνες του και να δημιουργήσει ένα σωστό και όχι ..διάτρητο σύστημα ελέγχου στη χώρα μας".Αν οι περικοπές αυτές από την Κοινότητα φτάσουν τελικά στο 25% , όπως υποστηρίζει η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τότε ο καθένας νομίζω καταλαβαίνει τί πρόκειται να γίνει στο μέλλον δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα στηρίζονται στην επιδότηση.Η έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου είναι ..κόλαφος για την Ελλάδα που ήδη έχει πάρει ..άτυπη παράταση τριών μηνών για να ..διορθώσει τα κακώς κείμενα στο ΟΣΔΕ.Θα ..προλάβει;
    Αναρτήθηκε από ZΓ. στις 25.10.08
    http://4epohes.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την σκέφτηκε την λύση κάποιος να γίνεται η ενεργοποίηση στις Νομαρχίες. Είσαι βέβαιος όμως ότι το υπάρχον προσωπικό μπορεί να διαχειριστεί τις εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις; Και δεν θέλω να μου πεις για καμμιά χιλιάδα διορισμούς για το έργο αυτό.

    Όσο αφορά τους κακούς ιδιώτες συναδέλφους σου, όσο αυτοί "θέλουν μερίδιο στην λεηλασία των χρημάτων των αγροτών" τόσο και εσείς οι δημόσιοι υπάλληλοι "τα ξύνετε όλη μέρα και δεν σας ενδιαφέρει τίποτα άλλο από την είσπραξη του μισθού σας".

    Αν ζηλεύεις την θέση τους, πάρε μια κόλα Α4, γράψε την παραίτησή σου και ξεκίνα και εσύ να γίνεις πλούσιος με " μερίδιο στην λεηλασία των χρημάτων των αγροτών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ αρχάς οι Νομαρχίες έχουν περισσότερους υπάλληλους από τις Ενώσεις. Επιπλέον ο διαγωνισμός για το ΟΣΔΕ που προκηρύχτηκε έχει ύψος 25 εκατομμύρια ευρώ το έτος, ποσό που αντιστοιχεί σε μισθούς πάνω από χίλιους επιπλέον υπαλλήλους.

    Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε μεγάλες περιοχές της χώρας οι αγρότες ενεργοποιούν κάθε χρόνο τα ίδια χωράφια, ελιές, αμπέλια, άλλους δενδρώνες κλπ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αυτόματα μέσω των προεκτυπώσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους συγκεκριμένους αγρότες. Για ποιόν λόγο να πληρώνουν κάθε χρόνο οι αγρότες τεράστια ποσά για να γράφουν πάλι τα ίδια χωράφια , αφού ήδη είναι περασμένα στο σύστημα.
    Χρόνια ολόκληρα οι ιδιώτες τρώνε τα χρήματα. Πρώτα για την δημιουργία του ελαιοκομικού και το αμπελουργικού μητρώου, μετά τα φάγανε οι ενώσεις που σου δίνανε όποιο χωράφι θέλανε επειδή ήταν ήδη μπάχαλο το σύστημα. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο οι παραγωγοί να μην πληρώνονται κανονικά και να έχουν κυρώσεις και τα ποσά να συνεχίζουν να πληρώνονται συνεχώς.

    Η άποψη μου είναι πως η λύση πρέπει να είναι συνολική. Δεν φτάνει κάποιος απλώς να παραλαμβάνει αιτήσεις και να πληρώνεται για αυτό. Το πρόβλημα είναι πρόβλημα ΟΣΔΕ , χρειάζεται η διόρθωση των χαρτών και η δυνατότητα οποιουδήποτε να μπορεί να κάνει αίτηση ώστε να βρεθεί που πραγματικά βρίσκεται το αγροτεμάχιό του. Αυτό μπορούν να το προσφέρουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου και των Νομαρχιών. Οi Υπουργοί επενδύουν στους ιδιώτες γιa τους δικούς τους λόγους, όμως κάποια στιγμή χρειάζεται να οργανωθούν και οι Δημόσιες υπηρεσίες και να κάνουν το έργο που τους αναλογεί.
    Όσο για τους ιδιώτες γεωπόνους έχω να σου πω ότι είναι πολλών ειδών, υπάρχουν οι υπάλληλοι τα αφεντικά, και οι αυτοαπασχολούμενοι. Δεν είναι σωστό να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Δεν ξέρω αν σπουδάσαμε για να μαζεύουμε αιτήσεις για το ΟΣΔΕ , το μόνο που ξέρω είναι ότι εκτός από τους ελάχιστους που θα έχουν τις προσβάσεις οι υπόλοιποι θα παρακαλάνε να κάνει προσλήψεις το δημόσιο και να φύγουν από τον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή