Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Ούτε το ΓΕΩΤΕΕ ρωτάει, ούτε την ΓΕΣΑΣΕ



Τελικά ποιόν ρωτάει ο Υπουργός και καταρτίζει ακόμα (δύο χρόνια μετά την έναρξή του και ακόμα δεν το έχουμε δει) το Πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζης (2007-2013);
Μήπως να βάλουνε ράσα οι Γεωτεχνικοί και οι Αγρότες για να τους αποδεχθεί ο υπουργός;

ΓΕΩΤΕΕ_24/09/2008. Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013

Κύριε Υπουργέ

Επισημαίνουμε ότι μέχρι σήμερα το Επιμελητήριο δεν έχει κληθεί να συμμετέχει σε καμία σχετική σύσκεψη ή διαβούλευση (γεγονός που ισχύει και για τα υπόλοιπα προς υλοποίηση μέτρα της 4ης Προγραμματικής Περιόδου), παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται τόσο από την κοινοτική νομοθεσία (η οποία επιτάσσει «εταιρική διαβούλευση» σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης των σχετικών μέτρων και πολιτικών), όσο και από την εθνική (σύμφωνα με την οποία το ΓΕ&Τ.Ε.Ε. αποτελεί Σύμβουλο της πολιτείας σε θέματα αγροτικής οικονομίας, πολιτικής και ανάπτυξης).


Νέο κρούσμα αυταρχισμού και ιδιοκτησιακής αντίληψης της εξουσίας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΣΑΣΕ. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «ενώ η ΓΕΣΑΣΕ ζήτησε από τον υπουργό με επιστολή της μία συνάντηση για να συζητηθούν τα προβλήματα του 3ου και 4ου ΚΠΣ, ο κύριος Κοντός αποφάσισε την εξαίρεση της ΓΕΣΑΣΕ από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΚΠΣ!!

Ο λόγος για τον οποίο ο Υπουργός προβαίνει σε αυτή την ενέργεια είναι προφανής : δεν θέλει μια ενοχλητική φωνή που επισημαίνει το αλαλούμ των υπηρεσιών που προΐσταται και την ανακολουθία των λόγων και πράξεων του.
Η ΓΕΣΑΣΕ ξεκίνησε διαδικασίες νομικής προσφυγής για την ακύρωση της κατάφωρα αντιδημοκρατικής απόφασης του Υπουργού, που πέραν των άλλων αντιβαίνει το Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο.
Η ΓΕΣΑΣΕ θα επαναλάβει και πάλι ότι παρά τις όποιες μεθοδεύσεις σε βάρος της θα εξακολουθήσει να υπάρχει ακόμα και όταν ο κύριος Κοντός θα είναι μια θλιβερή ανάμνηση Υπουργού».

1 σχόλιο: