Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Από δημόσιος υπάλληλος – φάντασμα, διευθυντής τηλεοπτικού σταθμού στην Καλαμάτα

Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η εβδομαδιαία πανελλαδική εφημερίδα «Kόντρα» αποκαλύπτει μια απίστευτη ιστορία που δυστυχώς συμμετάσχει η Μεσσηνία με τον γνωστό δημοσιογράφο της Κυριακάτικής Αυριανής (διαπιστευμένο στην Ν.Δ), Μέτοχο, Πρόεδρο -διευθύνοντα σύμβουλο, διευθυντή και βασικό σχολιαστή της Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης (Ν.Ε.Τ) Νίκο Φλαούνα.

Χρόνια βλέπαμε τον Νικόλαο Φλαούνα να κάνει αγροτικό ρεπορτάζ. Επί χρόνια εργαζόταν στην «Αυριανή» και έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο στο αβαντάρισμα των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Εδώ και χρόνια χάθηκε από το ρεπορτάζ του υπουργείου και ακούγονταν διάφορα για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Από έγγραφο του υπουργείου Τύπου φαίνεται πως το 1998 υπέβαλε αίτηση για να του χορηγηθεί άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού « Νότια Ελληνική Τηλεόραση ΑΕ», με έδρα τη Καλαμάτα. Ο σταθμός λειτουργεί ακόμη υπό την ιδιοκτησία του.


Ένας ακόμη δημοσιογράφος που πρόκοψε, εκμεταλλευόμενος τις ... γνωριμίες του στην «πράσινη» ιεραρχία θα έλεγε κάποιος. Που να φανταζόταν όμως, ότι ο κ. Φλαούνας είναι επί 23 χρόνια συναπτά έτη (από το 1986 δηλαδή) μόνιμος υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (κατηγορία Διοικητικό ΔΕ) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας; Ούτε εμείς το γνωρίζαμε, μέχρι που έπεσε στα χέρια μας η υπ’ αριθμ. Πρωτοκόλλου 332016/14.12.2009 απόφαση της Διεύθυνσης Διοικητικού Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου του υπουργείου Γεωργίας, με την οποία «χορηγείται στον Φλαούνα Νικόλαο, Δ/κό ΔΕ σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από την 1/12/2009 το 6ο Μ.Κ., γιατί την ημερομηνία αυτή συμπλήρωσε δύο έτη υπηρεσία στο Μ.Κ. που κατέχει.» Ο κ. Φλαούνας, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, την 1/12/2009 συμπλήρωσε 23 έτη υπηρεσίας.

Όπως καταλαβαίνετε, χτύπησαν καμπανάκια και άναψαν λαμπάκια. Ο τέως (ή και νυν;) δημοσιογράφος της «Αυριανής» και νυν ιδιοκτήτης επαρχιακού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, μισθοδοτείται παράλληλα ως υπάλληλος της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας και παίρνει κανονικά τα μισθολογικά του κλιμάκια. Ως διοικητικός υπάλληλος μάλιστα, και όχι ως υπάλληλος του Γραφείου Τύπου….

Από το http://www.best-tv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου