Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Η ΠΟΣΓ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Δελτίο Τύπου
Η ΠΟΣΓ έχει επισημάνει έγκαιρα με όλους τους τρόπους προς όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης αγροτικής πολιτικής και των οργανωτικών προβλημάτων στον αγροτικό τομέα καθώς και την δυσλειτουργία του Προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης.
Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις με τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας δικαιώνουν απόλυτα.
Οι ολιγωρίες ο ερασιτεχνισμός και η αναβλητικότητά της προηγουμένης Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ αλλά και η καθυστέρηση άσκησης αγροτικής πολιτικής από τη, νέας Πολιτική, ηγεσία σε σχέση με το αγροτικό πρόβλημα έχουν φέρει σε πραγματικό αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο που κάτω από το βάρος των προβλημάτων επέλεξε έναν δυναμικό τρόπο κινητοποιήσεων.
Ήρθε πλέον η στιγμή που πρέπει η Πολιτεία να αφήσει πίσω τις τις αδιέξοδες πρακτικές του παρελθόντος και με υπευθυνότητα και παρρησία να προχωρήσει σε αποφάσεις και δράσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. πάνω στα νέα δεδομένα της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας.
Είναι απαραίτητη η στήριξη των αγροτών με μέτρα που θα επιλύουν χρόνια προβλήματα θα αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματά και θα υλοποιούν με συνοπτικές διαδικασίες τις πολιτικές αποφάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.
Η επιστημονική γνώση είναι η κρίσιμη παράμετρος που θα δώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα και θα μετουσιώσει τις πολιτικές αποφάσεις σε δράση για το καλό του Έλληνα αγρότη.
Η ΠΟΣΓ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών για μια βιώσιμη ανταγωνιστική. και αναπτυσσόμενη Γεωργία που θα εξασφαλίζει τόσο το επίπεδο διαβίωσής τους όσο και την παραγωγή και εμπορία ποιοτικών και ασφαλών εγχώριων τροφίμων που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η γεωργία είναι ο βασικός πλουτοπαραγωγικός πυλώνας της χώρας που πάνω του πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη και η ευημερία της.

Η ΠΟΣΓ καλεί την Κυβέρνηση και την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των ώριμων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και με ταχύτητα να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται σε όλα τα επίπεδα για την ουσιαστική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου