Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ για τους Αγρότες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)

Ο αποκλεισμός του ούτως ή άλλως προβληματικού Εθνικού Δικτύου από τους αγρότες αναδεικνύει την κοινωνική διάλυση των τελευταίων τετραετιών και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
Η Ελλάδα συμπληρώνει τρεις δεκαετίες κυριολεκτικά αστρονομικών επιδοτήσεων στον αγροτικό τομέα χωρίς θετικό παραγωγικό αποτέλεσμα.
Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους απαξιώνουν το παραδοσιακό συνεταιριστικό κίνημα.
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του κατηγορούνται για γραφειοκρατική νοοτροπία, βόλεμα, ευνοιοκρατία και ανάπτυξη επαγγελματικών δραστηριοτήτων με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.
Οι περισσότεροι αγρότες θεωρούν ότι το παραδοσιακό Συνεταιριστικό Κίνημα είναι πλέον μέρος του προβλήματος γι΄ αυτό αυτονομούνται και διεκδικούν την ανάδειξή τους σε συνομιλητές της εξουσίας.
Αυτά είχαν επισημανθεί από τους Γεωτεχνικούς, αλλά αντί να υιοθετηθούν από τις εκάστοτε Πολιτικές Ηγεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ. είχαν απαξιωθεί.
Καλούμε την Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ. να μην ακολουθήσει τις πρακτικές των προκατόχων της αλλά να προχωρήσει σε πολιτικές με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και την διακίνησή τους και εμπορία τους με την κατάργηση των μεσαζόντων έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο καταναλωτής και το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΙΩΑΝΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου