Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Η πλάκα είναι οτι κάνουνε τους αυστηρούς στα Δασαρχεία για το Βατοπέδιο ενω τις παρανομίες τις κάνανε οι ίδιοι


Αυστηρές εντολές στις δασικές υπηρεσίες για να προβαίνουν σε «πράξεις χαρακτηρισμού» με βάση τη δασική νομοθεσία έδωσε με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του, παρατηρήθηκαν απαράδεκτα φαινόμενα στο θέμα της προστασίας δασών όπου κορυφαίο στοιχείο είναι η πράξη χαρακτηρισμού και επισημαίνει ότι «δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει συγκεκαλυμμένη άρνηση διενέργειας πράξεων χαρακτηρισμού για πιθανή συγκάλυψη παλιών υποθέσεων».

Τη σχετική εγκύκλιό του, ο κ. Κιλτίδης απέστειλε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την υπόθεση του Βατοπαιδίου ... και την κοινοποίησε σε όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας για την άμεση εφαρμογή της.

Αναλυτικά, η οδηγία του κ. Κιλτίδη είναι η ακόλουθη:

ΘΕΜΑ: Χαρακτηρισμός Εποικιστικών Εκτάσεων

Κατά τη διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, περιήλθαν σε γνώση μας έγγραφα του Δασαρχείου Αρναίας και της Δ/νσης Δασών Χαλκιδικής τα οποία δεικνύουν άγνοια της διοικητικής πρακτικής και των αρμοδιοτήτων όπως αυτές προβλέπονται από τους Νόμους του Κράτους.

Μετά και την έκδοση της αρ. 101769/1994/21.11.2008 εγκυκλίου μας, είναι προφανές και αυτονόητο ότι κάθε διαταγή ή εγκύκλιος που ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα του χαρακτηρισμού των εποικιστικών εκτάσεων από αρμόδια - κατωτέρου επιπέδου - όργανα, καταργείται και από αναρμόδια όργανα δεν εφαρμόζεται, πολύ δε περισσότερο όταν από τις 04.08.08 η Δ/νση Δασών της Περιφέρειάς σας, αναφέρεται με σαφήνεια στην υποχρέωση έκδοσης πράξης χαρακτηρισμού (αρ. 7897/04.08.08 διαταγή της).

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της πράξης χαρακτηρισμού έρχεται σε αντίθεση με ότι ορίζεται από την Απόφαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων ή Οριστικών Διανομών (π.χ. ο χαρακτήρας της έκτασης κρίνεται δασικός ενώ η απόφαση της επιτροπής απαλλοτριώσεων προσδιορίζει χρήση διάφορη της δασικής) τότε κατισχύει η Πράξη Χαρακτηρισμού, καθότι η προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων προέχει σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Δασικούς Νόμους.

Θεωρούμε απαράδεκτο οι Δασικές Υπηρεσίες της Χώρας μας να κατασυκοφαντούνται και να πληγώνονται για την κορυφαία διαδικασία - μέχρι την κατάρτιση και εν συνεχεία την κύρωση των δασικών χαρτών - της προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακαλείται να κοινοποιήσει άμεσα την παρούσα και να παρακολουθήσει την πιστή τήρησή της με τη δέουσα αυστηρότητα.Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου