Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Αλέξανδρος Μπαλτατζής για κλάματα

Από επιτυχία σε επιτυχία νομίζει ότι βαδίζει ο υπουργός μας κ. Κοντός. Από την μία πανηγυρίζει επειδή έχει απορροφητικότητα μόνο 10,7% μετά από δύο ολόκληρα χρόνια και από την άλλη οι αγρότες ψάχνονται ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα που λειτούργησε και άρχισε κιόλας να δίνει χρήματα. Τα αγροπεριβαλλοντικά πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμα
Ακολουθεί η ανακοίνωση ...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 - «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (ΠΑΑ) που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, στις 12 Δεκεμβρίου 2008, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης κήρυξε την έναρξη των εργασιών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός. Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Υπερνομάρχης Ξάνθης - Καβάλας - Δράμας κ. Τάτσης Κων/νος, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης Γιώργος και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης Μιχάλης καθώς και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Adelina Dos Reis. Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν ακόμη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης Περιφέρειας.

Με την ομιλία του ο Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός επισήμανε τη μεγάλη και σημαντική προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την εφαρμογή και υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013 - «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού προϋπολογισμού 6 δις €.

Όπως τόνισε, έχουν, ήδη, απορροφηθεί κονδύλια για περιβαλλοντικές δράσεις, που ανέρχονται συνολικά σε 543,5 εκατ. € Δημόσια Δαπάνη, ποσό που αντιστοιχεί σε απορρόφηση ύψους 10,7% της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι το Πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" αποτελεί το σημαντικότερο «εργαλείο» για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς μέσα από τις δράσεις του τίθενται ως βασικές προτεραιότητες τα εξής :

1. Η προστασία του περιβάλλοντος από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας .

2. Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας.

3. Η προστασία και η αποκατάσταση του δασικού πλούτου της χώρας μας.

Επίσης, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο του Προγράμματος, δημιουργείται ειδικός φάκελος, ύψους περίπου 570 εκ. Ευρώ, που θα έχει προορισμό την καταβολή ενισχύσεων στους καπνοπαραγωγούς.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέστησαν και πήραν το λόγο.

Η Συνεδρίαση, ολοκληρώθηκε αφού προηγουμένως αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα Συμπεράσματα της συνάντησης και προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης τον Ιούνιο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου