Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Πανγεωτεχνική συγκέντρωση και απεργία


02.12.08
Μετά από πολλά χρόνια, γεωτεχνικοί όλων των κλάδων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), στις 21 Νοέμβρη. Τα σωματεία του δημοσίου πραγματοποίησαν 4ωρη στάση με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων.
Η συνειδητή στροφή της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. για ενίσχυση, μετά το 2013, του «πυλώνα» της ανάπτυξης, σημαίνει το τέλος των επιδοτήσεων για τους «μικρούς» αγρότες και «όλα τα λεφτά» στους βιομήχανους τροφίμων και τους μεγαλοτσιφλικάδες. Οι πρώτες ύλες θα εξασφαλίζονται σε εξευτελιστικές τιμές από την εντατικότερη εκμετάλλευση των “τρίτων” χωρών!
Σε μια τέτοια γεωργία οι γεωτεχνικοί είναι άχρηστοι. Απαιτούνται λίγοι και ... εχέμυθοι, της απολύτου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και των διαχειριστικών αρχών του Δ’ ΚΠΣ. Αυτοί θα μοιράσουν το χρήμα στους δικαιούχους και θα τους «ελέγξουν» με τη βοήθεια των λίγων εκλεκτών τους ιδιωτών γεωτεχνικών (οι λεγόμενοι «εξωτερικοί συνεργάτες») και των «ημέτερων» συνεταιρισμών.
Ξεκίνησε ήδη το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για αποστελέχωση και αποψίλωση αρμοδιοτήτων και αντικειμένων των κεντρικών, νομαρχιακών και περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ.

Στο μεταξύ, η ληστεία των ασφαλιστικών μας ταμείων και η μεταφορά των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό αποτελεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση, η οποία δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση και αγωνιστική διεκδίκηση!
Η κυβέρνηση, που το προηγούμενο διάστημα έσυρε τις απεργίες μας στα δικαστήρια, αυτή τη φορά έφερε τα ΜΑΤ που μας έφραξαν με τη βία την είσοδο στο Υπουργείο, όπου δουλεύουμε! Τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις προτιμούν τον Εφραίμ στο Υπουργείο από τους εργαζόμενους γεωτεχνικούς. Έτσι θα κάνουν τις «ιερές και ανίερες» μπίζνες τους χωρίς την ενοχλητική παρουσία μας!

Τα πράγματα όμως δείχνουν ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα» και θα μας βρουν μπροστά τους.
Κατερίνα Γιαννούλια, γεωπόνος ΥΠΑΑΤ Εφημερίδα Εργατική Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου