Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δεν έχουν καμία ευθύνη για το μπάχαλο του ΟΣΔΕ

Κάνανε τα μητρώα με τους Ιδιώτες και αφού τα βρήκανε στα λεφτά οι εταιρείες με τον Υπουργό, μητρώα δεν έχουμε.
Δίνουν εκατομμύρια στις ενώσεις για ενεργοποίηση δικαιωμάτων και πάλι ΟΣΔΕ δεν έχουμε. Φτιάχνουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ με τεράστιους μισθούς για τους ημετέρους και χιλιάδες συμβασιούχους να βγάζουν την δουλειά, και παραγκωνίζουν τους Γεωπόνους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Τι έγινε; πάλι πρόστιμα τρώμε.
Ποιος φταίει για όλα αυτά; Η λύση είναι απλή, σιγά μην φταίει το πλιάτσικο και οι κολλητοί τους . Ρίχνουν τις ευθύνες στους Γεωπόνους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που εδώ και χρόνια δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Οι έλεγχοι που κάνουν είναι ελάχιστοι άλλα από ότι φαίνεται είναι οι κατάλληλοι για να τους φορτώσουν την ανικανότητα και τις "εξυπηρετήσεις" των Γαλάζιων παιδιών του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ακολουθεί άρθρο του Αγρότυπου

Την εποχή των ισχνών ευρώ, «χαρίζουμε» 179 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε.

Σε μια εποχή όπου αναζητούνται πόροι για να περάσει η ύφεση όσο πιο μαλακά γίνεται, σε μια εποχή που ψάχνουμε το ένα ευρώ για να στηρίξουμε τους αγρότες και τις μικρές επιχειρήσεις, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει χρήματα στην Ε.Ε, λόγω διοικητικής ανεπάρκειας στην ευγενική του έκφραση ή λόγω μπάχαλου κατά το κοινώς λεγόμενο. Δεν μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στις 14 άλλες χώρες που θα επιστρέψουν και αυτές χρήματα και βέβαια δεν είναι «παρηγοριά» αυτό, μας ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς εδώ.

Όταν η ταύτιση των παραγωγικών δεδομένων δεν βρίσκεται στο επίπεδο με αυτά που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε δεν είναι καθόλου παράξενο να μας ζητούν τα… περισσευούμενα χρήματα.
Βέβαια για να είμαστε και δίκαιοι απέναντι στο ΥπΑΑΤ, που είναι και ο «στρατηγός» δεν φταίει απόλυτα. Μερίδιο της ευθύνης έχει και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δια των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης οι οποίες είναι υπεύθυνες για τους ελέγχους.
Δεν γνωρίζουμε εάν είναι επαρκώς στελεχωμένες και για ποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι διοικητικές αδυναμίες, αλλά δεν είναι θέμα που θα απασχολήσει τον αγρότη που χάνει χρήματα.
Αυτό που ξέρουμε είναι το δομημένο επαρκώς κράτος σε όλη του την ιεραρχία είναι υποχρέωση και όχι …..προσφορά προς τους ιθαγενείς κατοίκους.
Όσο για το στελεχιακό δυναμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ είναι μία άλλη πικρή ιστορία. «Ο κ. Κοντός αποφεύγει να ομολογήσει ότι το κενό καλύπτεται με απανωτές και επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις προσλήψεων συμβασιούχων οχτάμηνης, εξάμηνης ή δίμηνης διάρκειας ή και συμβάσεων έργου. Έτσι και το ΠΔ164/04 παραβιάζει και την αλήθεια αποκρύπτει. Χρησιμοποιεί καταχρηστικά συμβασιούχους σ’ έναν οργανισμό του οποίου το αντικείμενο είναι σαφέστατα προσδιορισμένο, είναι ελεγκτικό και δεν έχει κανένα επείγοντα, ξαφνικό ή εποχικό χαρακτήρα». Αυτά λέει το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Κρήτης.
Το αποτέλεσμα είναι ότι με παρατυπίες και ελλείψεις η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει 179,13 εκατ. ευρώ δηλαδή το ένα τρίτο των 528,50 εκατ. ευρώ που ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από 15 χώρες. Αλλη μια «επιτυχία» του ΥπΑΑΤ!Αναλυτικά θα πρέπει να επιστραφούν:

* 67,40 εκατ. ευρώ για ανεπαρκείς ελέγχους και υπέρβαση του πλαφόν στο βαμβάκι
* 83,64 εκατ. ευρώ για μόνιμες ανεπάρκειες στους ελέγχους των φυτειών, των ελαιοτριβείων και των αποδόσεων
* 14,34 εκατ. ευρώ για τις αδυναμίες στη βάση δεδομένων του καθεστώτος πριμοδότησης των κτηνοτρόφων και στους επιτόπιους ελέγχους
* 6,56 εκατ. ευρώ για υπέρβαση του πλαφόν των επιδοτήσεων
* 4,52 εκατ. ευρώ για εκπρόθεσμη πληρωμή των ενισχύσεων
* 2,67 εκατ. ευρώ για πληρωμές με επιταγές και αδυναμίες στους διοικητικούς και λογιστικούς ελέγχους.Απο Αγρότυπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου