Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Αποχώρησαν οι Γεωτεχνικοί μελετητές της Θεσσαλίας από την ενημέρωση για τα Σχέδια Βελτίωσης

Την Πέμπτη (18/12/2008) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση από κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα μέτρα του ΠΑΑ 2007-2013 που αφορούν τους Νέους Αγρότες, τα Σχέδια Βελτίωσης μικρού κόστους και τα Σχέδια βελτίωσης μεγάλου κόστους.

Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχαν Γεωτεχνικοί των δημοσίων υπηρεσιών και Ιδιώτες από τους τέσσερεις νομούς της Θεσσαλίας, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Κεντρικής Ελλάδα κ. Κώστας Σκόρδας, ο γ.γ. του ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Κεντρικής Ελλάδα κ. Παναγιώτης Λεμονιάς και ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΓ κ. Ευθύμιος Ιακωβάκης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΣΕΓ,... «από την ενημέρωση διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά ότι τα μέτρα δεν εξυπηρετούν τους στόχους του ΠΑΑ 2007-2013, δεν υποστηρίζουν την αγροτική ανάπτυξη της χώρας, στοχεύουν στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και διακρίνονται από επικίνδυνες για τους δικαιούχους προχειρότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

* Δίνει την δυνατότητα να ενταχθούν ως νέοι γεωργοί σύμφωνα με τα υποστηριζόμενα και οι εν ενεργεία γεωργοί αρκεί να έχουν καλλιεργήσει σε ετήσια βάση κατά το παρελθόν, Σιτηρά μέχρι 437 στρέμματα ή Βαμβάκι μέχρι 48,5 στρέμματα, ή Καλαμπόκι μέχρι 65 στρέμματα κ.ο.κ,
* Τα χρήματα που διατίθενται για την υποχρέωση των νέων γεωργών να υλοποιήσουν επιχειρησιακά προγράμματα είναι λιγοστά και θα τους βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες,
* Τα χρήματα για τα σχέδια βελτίωσης δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις ούτε για μία προκήρυξη,
* Η αξιολόγηση και η κατάταξη των δικαιούχων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας θα στηριχθεί σε αοριστίες και υποκειμενικές διαπιστώσεις και στο τέλος θα καταλήγει στο κατόπιν ενεργειών μου.

Για το μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης μικρού κόστους έγινε παρέμβαση από τον πρόεδρο της ΠΟΣΕΓ κ. Ιακωβάκη, η οποία αφορούσε τις παραλήψεις, τις προχειρότητες και την διαδικασία έναρξης παραλαβής των αιτήσεων χωρίς προκήρυξη, χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και χωρίς να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες αποφάσεις.
Επισημάνθηκε ότι οι διαδικασίες αυτές παραβιάζουν προκλητικά την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και βάζουν αναπόφευκτα σε περιπέτειες τους κτηνοτρόφους.
Κάτω από αυτά τα δεδομένα, οι μελετητές δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην ενημέρωση για τα Σχέδια Βελτίωσης μικρού κόστους και αποχώρησαν». Αγρότυπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου