Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στις Σέρρες από «Αδέσμευτους Αγρότες»

Κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), στις Σέρρες, έκαναν την Τετάρτη (29/4) εκπρόσωποι των «Αδέσμευτων Αγροτών» του νομού.

Οι αγρότες έκλεισαν από νωρίς το πρωί τα γραφεία του Οργανισμού, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες αλλαγές, που θα προκύψουν στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τη συνταξιοδότηση των συνταξιούχων ΟΓΑ, που αποκλείονται από το ΕΚΑΣ και τις εισφορές που παρέχει η κυβέρνηση, καθώς και τη διαφορετικότητα της ισχύος του νόμου, που αφορά την ηλικία συνταξιοδότησης της γυναίκας αγρότισσας.

Μεταξύ άλλων οι αγρότες εξέφρασαν τη ... δυσαρέσκειά τους για τη μη αποπληρωμή τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη ντομάτα και τα τεύτλα, καθώς και για τη μη ένταξή τους στα ΠΣΕΑ.

«Αλλαγές δεν γίνονται στην ώρα του πολέμου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας, Παύλος Αραμπατζής και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει ό,τι υποσχέθηκε».

Οι αγρότες δήλωσαν διατεθειμένοι να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους κλείνοντας τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για μεγάλo χρονικό διάστημα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους άμεσα.
Από αγρότυπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου