Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Επιστολή του Τσιάμη Απόστολου απο την ΑΚΙΓΔΥ για τις εκλογές

Με αφορμή την προκήρυξη των εκλογών της ΠΕΓΔΥ βρίσκω την ευκαιρία για να γράψω δύο λόγια, να μεταδώσω κάποιες σκέψεις μου και να επικοινωνήσουμε.
Στα δύο χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές έγιναν αρκετές αλλαγές. Τα αντικείμενα που απασχολούμαστε όσοι εργαζόμαστε στις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις έχουν ελαττωθεί στο ελάχιστο.
Οι έλεγχοι του ΟΣΔΕ έχουν περάσει πλέον στον ΟΠΕΚΕΠΕ τους οποίους, αρχικά τους κάνανε συμβασιούχοι μετακινούμενοι συνάδελφοι και είχαν εισέλθει και ιδιωτικές εταιρίες τηλεπισκόπισης, ενώ τώρα γίνονται από ελεύθερους επαγγελματίες και αύριο ίσως από εργολάβους.
Το ελαιοκομικό μητρώο ξανανοίγει πάλι, με διαχειριστή και αυτήν την φορά τις Ενώσεις και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι υπεύθυνοι των προβλημάτων δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Οι παρανομίες και των ... δύο αυτών πυλώνων των ελέγχων έχουν προκαλέσει τόσα προβλήματα στους αγρότες και την εθνική οικονομία που δεν μπορούν οι ίδιοι να λύσουν. Αυτήν την εργασία πρέπει να την αναλάβουν οι υπηρεσίες μας.

Σε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν κλάδος είχαμε την παντελή αδράνεια της ηγεσίας μας. Η οπτική που είχε ήταν διαφορετική. Ούτε μια κινητοποίηση δεν κάναμε σαν ΠΕΓΔΥ όταν μας πήραν όλα τα αντικείμενα και τα μετέφεραν στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις Ενώσεις. Το χειρότερο είναι ότι σήμερα δεν αναφέρονται καν τέτοια αιτήματα.
Η προσπάθεια της Κυβέρνησης ήταν συντονισμένη, στην αρχή πήραν ένα ποσοστό , κατόπιν το σύνολο της εργασίας μας. Η στόχευση της ήταν από την αρχή να δοθούν οι έλεγχοι σε ιδιώτες

Αυτό το γεγονός μας δημιουργεί πρόβλημα ως προς το επαγγελματικό μας μέλλον, ας μην έχουν την ψευδαίσθηση οι συνάδελφοι ότι θα τους πληρώνουν για να κάθονται.

Αντί να οργανωθεί ένας αγώνας κοινός των εργαζομένων στο Υπουργείο και στις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις οργανώθηκαν διασπαστικοί συντεχνιακοί αγώνες, εύκολα χειρουργήσιμοι και με πενιχρά αποτελέσματα.
Οι αγώνες αυτοί ήταν για το Γεωτεχνικό επίδομα, ένα καθαρά συντεχνιακό αίτημα που μόνο προβλήματα δημιούργησε και έσπασε το μέτωπο των εργαζομένων που έτσι δεν έθεσαν κανένα εμπόδιο στην κυβερνητική πολιτική. Στην ίδια υπηρεσία που υπάρχουν και Γεωπόνοι και Τεχνολόγοι και Διοικητικοί κάνανε απεργία, μόνο οι Γεωπόνοι. Όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν κανένα λόγο να μας υποστηρίξουν και με πατέντες προσπαθούσαμε να μην σπάσει η απεργία.
Τι κερδίσαμε από όλα αυτά ; Όλα τα επιδόματα τα ναρκοθέτησε σε μια βραδιά ο Αλογοσκούφης και πάλι καμία αντίδραση δεν υπήρξε.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι κατάργηση των αντικειμένων εργασίας μας αποτελούν βασική επιλογή των κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να κινηθούμε με την λογική των κοινών αγώνων για την υπεράσπιση του δημόσιου τομέα και των υπηρεσιών του.
Χρειάζονται αιτήματα επιθετικά και όχι μόνο αμυντικά , χρειάζεται να ζητήσουμε να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μας στον ιδιωτικό τομέα. Από την μία ζητάνε να έχεις προϋπηρεσία για να συμπληρώσεις τα μόρια και να προσληφθείς και από την άλλη δεν την αναγνωρίζουν μισθολογικά.
Χρειάζεται να παλέψουμε για πραγματικές αυξήσεις μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Στην διάσπαση και την διάλυση των υπηρεσιών του Υπουργείου πρέπει να απαντήσουμε με κοινούς αγώνες για ενιαίο Υπουργείο και υπηρεσίες και όχι με διασπαστικούς αγώνες των γεωπόνων κόντρα στους υπόλοιπους συναδέλφους.

Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι η συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση περιορίζεται στα συμφέροντα μόνο των εργαζομένων στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου και ότι η διάσπαση των υπηρεσιών έχει επιφέρει προβλήματα στον κοινό μας αγώνα, με την υπο-αντιπροσώπευση αιτημάτων και συναδέλφων από περιφερειακές υπηρεσίες. Αυτό θα αλλάξει μόνο με την δική μας δραστηριοποίηση.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις ήθελα να σας εκθέσω την υποψηφιότητά μου με την ΑΚΙΓΔΥ για τις εκλογές της ΠΕΓΔΥ, μαζί με την διάθεση μου να προσφέρω στο συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Τσιάμης Αποστόλης
Ν.Α. Φωκίδας

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σαν ενημερώνω ότι Τσάμης Απόστολος και Τσιάμης Απόστολος είναι το ίδιο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της ΑΚΙΓΔΥ και εκ παραδρομής δεν έχει γραφεί σωστα το όνομα στο ψηφοδέλτιο γα το Δ.Σ.

3 σχόλια:

  1. Γειά σου ρε Αποστόλη ψηλέ
    Στην Φωκίδα κατέληξες;
    Απο τις συνελεύσεις στην σχολή σε βρίσκω τώρα στο διαδίκτυο.
    Καλή επιτυχία στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Συνάδελφοι,



    μόλις επέστρεψα από τις εκλογές της ΠΕΓΔΥ στη Ρόδο στα Γραφεία της Νομ/κης Αυτ/σης Δωδεκανήσου,

    όπου δεν μου επέτρεψαν να ψηφίσω με τις εξής δικαιολογίες:

    Οι Γεωπόνοι των ΟΤΑ δεν ψηφίζουν
    Οι Γεωπόνοι των ΟΤΑ ψηφίζουν, αλλά δεν είστε γραμμένοι στην ΠΕΓΔΥ
    Δεν μπορείτε να γραφείτε τώρα, διότι οι εκλογικοί κατάλογοι έρχονται από Αθήνα (!!!)
    Δεν μπορείτε να πληρώσετε τη συνδρομή διότι μας την κρατανε από το μισθό(!)
    Δεν έχουμε τίποτα εγγράφως που να λέει ότι οι Γεωπόνοι των ΟΤΑ μπορούν να ψηφίσουν..
    'Έλεος συνάδελφοι,



    με τα πολλά κατάφερα να τους αποσπάσω μια αίτηση εγγραφής μέλους που όμως δεν μπορούσαν να τη δεχθούν...





    Παρακαλώ κάποιον από εσάς που έχει επαφές στην ΠΕΓΔΥ να διερευνήσει τι επιτέλους ισχύει και αν οι συνάδελφοι της Ν.Α Ρόδου έχουν πλήρη άγνοια ή σκοπίμως εμποδίζουν του Γεωπόνους των ΟΤΑ από το να εγγραφούν και να ψηφίσουν στις εκλογές.



    Ευχαριστώ πολύ




    Κατερίνα Τσακμακίδου
    Γεωπόνος, MSc Περιβαλλοντική Πολιτική & Διαχείριση

    Γραφείο Προγραμματισμού, Οργάνωσης,
    Πληροφορικής, & Ανάπτυξης
    Ταχ. Δ/νση: Καλυθιές, 85105 Ρόδος,
    Τηλ: 2241362659, Φαξ: 2241087766

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναδέλφισσα
    1) Για να ψηφίσεις πρέπει να εγγραφείς στους εκλογικούς καταλόγους.
    2)Οι συνάδελφοι απο τους ΟΤΑ μπορούν να εγραφούν .

    Ψηφίζουν όσοι είναι ταμιακά εντάξει για το 2008.

    Επι της ουσίας έπρεπε να είχε υπάρξει συννενόηση πριν σταλούν οι εκλογικοί κατάλογοι απο το Περ. Συμ. Ρόδου και να είχες εγγραφεί.
    Την ώρα της ψηφοφορίας δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί τίποτα διαφορετικό απο το να σε αποκλείσουν.

    Χαίρομαι για την διάθεσή σου να συμμετέχεις στα κοινά , δεν ξέρω αν σε παρηγορεί αυτό αλλά θα ψηφίσεις αρκετές φορές ακόμα στο μέλλον.

    Ελπίζω την επόμενη φορά να τα καταφέρουμε να συνενοηθούμε οι συνάδελφοι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή