Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Θέλει και πανω-προίκι η ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν της φτάνουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ της ΠΑΣΕΓΕΣ που θα πάρει απο την κυβέρνηση, θέλει και έξτρα πληρωμή από τους επιδοτούμενους.
Δεν φταίει αυτή, φταίνε οι ηγεσίες των συνδικαλιστών των αγροτών και των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων, που δεν λένε το παραμικρό και δεν ζητάνε να περάσει αυτή η διαδικασία στις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και να γίνεται δωρεάν για τους αγρότες.
Από αγρότυπο
Καθυστερήσεις και κίνδυνο για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων βλέπει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ - 29/4/2009 Δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχας, για τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι Ενώσεις να ξεκινήσουν με ενιαίο τιμολόγιο για ... αγρότες και μη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και να μην χαθούν τα χρήματα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ εξέφρασε την πλήρη απογοήτευσή του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να γίνει η ψηφιοποίηση του 7% των εκτάσεων μέσα σε περίπου 15 ημέρες προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην καταβολή των επιδοτήσεων.
Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικό των καθυστερήσεων είναι το γεγονός ότι πολλές ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν έχουν μπει ακόμη οι υπογραφές των υπουργών που είναι αναγκαίες προκειμένου να προωθηθεί για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Πάντα με τον κίνδυνο να μην «περάσει» τελικά καθώς αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν.
Το αρχείο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών δεν έχει ετοιμαστεί ακόμη παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες ήταν γνωστό ότι η ενεργοποίηση δικαιωμάτων θα γίνει χωρίς την καταβολή χρηματικού ποσού.
Και ενώ η ενεργοποίηση θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει, μόλις τώρα προσπαθούν ΚΕΠΥΟ και ΟΓΑ να κάνουν διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων για να συγκροτηθεί το μητρώο αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου